Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 18/11/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Σούπα μανιταριών στο Γη/Yi
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γή / Yi (@yiathens)
Σε πείσμα του καιρού που δεν θέλει με τίποτα να το πάρει απόφαση ότι έχουμε φθινόπωρο -τι φθινόπωρο δηλαδή, μία ανάσα από τον χειμώνα;- αποφάσισα να κάνω αυτή την εβδομάδα την έναρξη της περιόδου της σούπας (ίσως το πιο αγαπημένο μου φαγητό τον χειμώνα, σε κάθε εκδοχή του). Επειδή ωστόσο έξω έχει 22οC, δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με κάτι βαρύ, έτσι προτίμησα την αγαπημένη μου βελουτέ μανιταριών στο Γη/Yi.
Το πρώτο ελληνικό εστιατόριο με vegan-raw προσανατολισμό βρίσκεται στη Γλυφάδα και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού το γνωρίζουν και το επισκέπτονται ακόμη και όσοι δεν είναι χορτοφάγοι -όπως και εγώ, δηλαδή. Μετράει ήδη οκτώ χρόνια παρουσίας και στον στιλάτο και άνετο χώρο του θα πας για δροσερά και αναζωογονητικά smoothies, ιδιαίτερα γλυκίσματα του και, φυσικά, για κυρίως πιάτα που θα σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάζεις σε κάθε ευκαιρία. Ανάμεσα στα αλμυρά πιάτα του καταλόγου θα βρεις και την υπέροχη μανιταρόσουπά τους. Θα την συναντήσεις στον κατάλογο ως ” βελούδινη κρέμα porcini” και στο τραπέζι σου θα φτάσει ένα μπολ με πηχτή, πλούσια βελουτέ σούπα με καραμελωμένα και φρέσκα agaricus, porcini, κρέμα κάσιους και σκορδάκι, μυρωδάτη και απολαυστική. Μπορείς να την πάρεις ως πρώτο πιάτο, αλλά αν την συνδυάσεις και με μία σαλάτα έχεις χορτάσει και δεν θέλεις τίποτα άλλο.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Γη / Yi. Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα | Τηλ: 210 9648512
Beef Burrito στο Ancho
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ancho Mexican Grill (@anchomexicangrill)
Είναι μία από αυτές τις μέρες που περιπλανιέσαι στη Γλυφάδα, αφού έχεις κάνει την περατζάδα και τα ψώνια σου και αναζητάς κάτι γρήγορο να φας, καθώς η πείνα έχει βαρέσει κόκκινο; Τότε το μέρος που πρέπει να σου έρχεται απευθείας στο μυαλό είναι η Γιαννιτσοπούλου. Σε αυτό τον δρόμο είναι μαζεμένα πολλά στριτφουντάδικα, οπότε σίγουρα ένα από αυτά θα καλύψει τις ορέξεις σου. Το Ancho, πάντως, τις προάλλες κάλυψε τις δικές μου.
Οι επιλογές εκεί είναι πραγματικά πολλές. Tacos, burritos, quesadillas, σαλάτες, nachos κάνουν την εμφάνισή τους στο μενού και σου κινούν το ενδιαφέρον για να τα δοκιμάσεις. Το ακόμη καλύτερο, είναι ότι στο Ancho μπορείς να φτιάξεις μόνος σου το πιάτο που επιθυμείς. Τα υλικά είναι όλα απλωμένα μπροστά σου, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις τορτίγια (κλασική, ολικής άλεσης ή καλαμποκιού), γέμιση (υπάρχουν πολλές επιλογές όπως μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες), κάποια extras και dressing. Εγώ έφτιαξα ένα υπέροχο burrito με κλασική τορτίγια, μοσχάρι, μεξικάνικο ρύζι, μωβ λάχανο, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και από πάνω sour cream σε συνδυασμό με γουακαμόλε. Ήταν απλά φανταστικό, και πώς θα γινόταν αλλιώς αφού περιείχε όλα τα αγαπημένα μου υλικά. Ήδη, ανυπομονώ για την επόμενη φορά που θα δημιουργήσω κάτι εντελώς διαφορετικό.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Ancho Mexican Grill. Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα | Τηλ: 213 0904708
Γαλατερά στο κρητικό καφενείο Μίτος
Επειδή δεν είμαι μύστης της κρητικής κουζίνας, ομολογώ ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα δοκίμασα. Εμφανισιακά θυμίζουν φουλ onion rings. Και η αλήθεια (βλέπε αρνίσια εντεράκια παναρισμένα και τηγανητά) αποκαλύπτεται μόνο όταν τα δαγκώσεις. Εξαιρετικά, όπως και ό,τι άλλο είχα την τιμή (ναι, τιμή) να δοκιμάσω σε αυτό το καθαρόαιμο κρητικό καφενείο που πλέει στο δικό του -αυτόνομο και αυθεντικό- δρόμο, κάπου στα στενά της Καλλιθέας. Εντάξει, προφανώς δεν είναι για χόρταση. Εννοώ ότι, ιδανικά, τα συνοδεύεις με χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια, ρακή, ρακόμελο, γραβιέρα, ντολμαδάκια και τις υπόλοιπες σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Το μόνο σίγουρο; Ότι θα μπεις άσχετος και, πριν φύγεις, θα έχεις εκτιμήσει όσο δεν πάει την κρητική κουζίνα. Και θα ξεκινήσεις να ετοιμάζεις το επόμενο ταξίδι στο νησί που τόσο γενναιόδωρα του φέρθηκε η φύση.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Μίτος. Αριστείδου 62, Καλλιθέα | Τηλ: 210 9510134
Hot Dogs στην Tyson comfort pub
Εδώ είμαι πάλι! Δεύτερο πιάτο στη λίστα γιατί τι να κάνουμε, το δοκίμασα, μου άρεσε πολύ και δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να σου μιλήσω γι’ αυτό. Ο λόγος για τα hot dogs στη νέα -και ήδη αγαπημένη μου- comfort pud της Γλυφάδας, Tyson. Εντάξει, ο πρώτος λόγος για να την επισκεφθείς είναι η μεγάλη της ποικιλία σε μπίρες -βαρελίσιες και μπουκάλι-, που περιλαμβάνει ελληνικές, ολλανδικές, γερμανικές, ιρλανδικές, αγγλικές, τσέχικες, αμερικάνικες, γαλλικές, ισπανικές, ιταλικές, σκωτσέζικες και βέλγικες. Βέβαια, η μπίρα θέλει και την παρέα της δίπλα και στην Tyson το μενού θα σε εκπλήξει, αφού περιλαμβάνει λίγες και καλές επιλογές με επιρροές από την Λατινική Αμερική. Ανάμεσά τους και τα mini hot dogs με χειροποίητο ψωμάκι, κρητικά λουκάνικα και μία ωραία πικάντικη σάλτσα, που έρχονται σε τριάδα και σε κάνουν να αμφιταλαντεύεσαι αν πρέπει να τα μοιραστείς ή όχι. Αναμφίβολα από τα καλύτερα συνοδευτικά για μπίρα, τόσο επειδή το λουκάνικο είναι κλασικό pairing όσο και γι’ αυτή την πικάντικη γεύση τους που ταιριάζει άψογα με μπίρα.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Κύπρου 18, Γλυφάδα | Τηλ: 213 0463292
Φασολάδα στα Πριόνια (Λιτόχωρο)
«Καλά, φασολάδα βρήκες να γράψεις;» Θα έλεγε κανείς. Τι ιδιαίτερο μπορεί να έχει μια φασολάδα; Θα σας εξηγήσω γιατί αποφάσισα να γράψω αυτό το πιάτο και ίσως καταλάβεις. Μπορεί και όχι.
Περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από το Λιτόχωρο Πιερίας και ανεβαίνοντας με το αυτοκίνητο όλο και πιο ψηλά, περνώντας από στροφές, στροφές κι άλλες στροφές, που ωστόσο γίνονται λίγο πιο ανώδυνες καθώς απολαμβάνεις το ορεινό τοπίο και αυτό το χρυσαφί χρώμα που έχουν πάρει τα φύλλα των δέντρων, φτάνεις στην τοποθεσία «Πριόνια», η οποία έχει 1.100 μέτρα υψόμετρο. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, νιώθεις αμέσως τη διαφορά θερμοκρασίας σε σχέση με πριν, και τα πνευμόνια σου που γεμίζουν καθαρό αέρα. Από το σημείο αυτό, ξεκινούν οι ορειβατικές διαδρομές για τα καταφύγια και τις κορυφές του Ολύμπου. Ακριβώς σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια παραδοσιακή ταβέρνα, ένα ξύλινο σπιτάκι που μοιάζει αρκετά με καταφύγιο -κανονική όαση για όσους κατεβαίνουν κουρασμένοι και πεινασμένοι από την πεζοπορία, ή την ορειβασία. Ας είμαστε ειλικρινείς, ορειβασία δεν έκανα. Στην πραγματικότητα, δεν έκανα καν πεζοπορία, εκτός αν μπορεί να θεωρηθεί πεζοπορία ότι περπάτησα μόλις λίγα μέτρα από το μονοπάτι για να φωτογραφήσω τα τρεχούμενα νερά. Εντάξει, τέρμα τα ψέματα. Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος της βόλτας από τη Λάρισα όπου βρισκόμουν το Σαββατοκύριακο, μέχρι εκεί να ήταν αυτή η ταβέρνα, μετά από συστάσεις φίλων. Τελικά όμως σημασία έχει η φασολάδα που δοκίμασα (ακούσαμε πως είναι η σπεσιαλιτέ τους), που ανάμεσα σε κατά τα άλλα νοστιμότατα ψητά κρεατικά και το τιμιότατο γιουβέτσι μοσχαράκι, για μένα έκλεψε την παράσταση. Ζεστή, νόστιμη, χυλωμένη όπως πρέπει και απόλυτα ταιριαστή με το φθινοπωρινό τοπίο, ήταν ό,τι καλύτερο. Θα βάλω ένα ακόμη plus για την έντονη γεύση του σέλινου που έδινε το κάτι παραπάνω. Ε, μετά από αυτό, θες δεν θες την ξεχνάς την πεζοπορία.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Πριόνια. Θέση «Πριόνια», Λιτόχωρο Πιερίας | Τηλ: 693 2484868