Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 02/12/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Baccala στο Da Bruno
Το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο συμπλήρωσε 37 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και αποφάσισε να ανανεωθεί, με ένα νέο μενού που υπογράφει η ταλαντούχα σεφ Κυριακή Φωτοπούλου. Θα σου μιλήσω αναλυτικά τις επόμενες ημέρες για το τι φρέσκο και νόστιμο φέρνει αυτή η νέα σύμπραξη. Τώρα θα αρκεστείς να μάθεις για ένα από τα πιάτα της σεφ, που μου έκλεψε την καρδιά και σου συστήνω να δοκιμάσεις και εσύ.
Ο λόγος για το Baccala ή αλλιώς μπακαλιάρο. Ερώτηση πρώτη που είμαι σίγουρη ότι θέλεις να κάνεις -θα πάω στο ιταλικό για να φάω ψάρι; Ναι, αν πρόκειται γι αυτό το πιάτο αξίζει να πεις όχι στην pasta. Και έχοντας λύσει αυτόν τον προβληματισμό, να σου πω ότι το συγκεκριμένο πιάτο αποτελείται από ένα ζουμερό φιλέτο μπακαλιάρου, με τραγανή πέτσα που γαρνίρεται με καπονάτα μελιτζάνας με σταφίδες και λάδι βασιλικού. Ο συνδυασμός των υλικών αρμονικός, η γεύση πλούσια, το αποτέλεσμα ένα ανάλαφρο πιάτο που κάνει τέλεια παρέα με ένα λευκό ποτήρι κρασί.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Da Bruno. Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο | Τηλ: 210 9818959
Λουκάνικο με πράσο από τα Τρίκαλα στο Tsiftis Gastrokoutouki
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gastrokoutouki+ (@tsiftis_gastrokoutouki)
Τα πιάτα του Tsiftis στα Ιλίσια, που έχει γίνει εδώ και καιρό talk of the town, είναι πραγματικά ένα κι ένα. Ήδη γνώριμες γεύσεις δοσμένες αλλιώς και με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, αποτελούν όλα ευχάριστες εκπλήξεις για όποιον τα δοκιμάσει. Το πιάτο που μου έκανε μεγαλύτερο κλικ σε αυτή τη δοκιμή, ήταν το λουκάνικο με πράσο από τα Τρίκαλα. Η γεύση του πράσου είναι όσο έντονη χρειάζεται, χωρίς να επισκιάζει το νόστιμο, ζουμερό και μοσχομυριστό λουκάνικο, που έχει μάλιστα πάρει αυτή την ωραία κρούστα, από το ψήσιμο. Τοποθετείται ευλαβικά πάνω σε μια πλούσια, γευστική κρέμα από κουνουπίδι, που θέλεις να φας ακόμη και με το κουτάλι και μοιάζει να είναι το απόλυτο «ζευγάρι» για το λουκάνικο. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το ψιλοκομμένο κουνουπίδι που έχει μαριναριστεί και είναι τραγανό και αναπάντεχα γευστικό.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Tsiftis Gastrokoutouki. Μιχαλακοπούλου & Σεβαστείας, Ιλίσια | Τηλ: 6989 395301
Το tavuk tantuni στο Selim Bey στο Μαρούσι
Εγώ, μεταξύ μας, για το αλειφωτό begendi (ψητή μελιτζάνα σιγομαγειρεμένη με βούτυρο, γάλα, αλεύρι και gouda) και τα bestseller κεμπάπ μπήκα στον κόπο να ανέβω Κυριακάτικα από Άλιμο-Μαρούσι. Τα οποία φυσικά και τίμησα όπως έπρεπε. Ωστόσο, από τα δεκάδες άλλα πιάτα που βρέθηκαν ταυτόχρονα πάνω στο τραπέζι μας, και μάλιστα σε μερίδες αντρίκειες, το tavuk ήταν που ξεχώρισε γευστικά. Ένα πιάτο που και δεν είχα ιδέα καν ότι παραγγείλαμε και την περιγραφή του οποίου (αραβική πίτα με κύβους κοτόπουλο στήθος, ντομάτα, μαϊντανό και κύμινο) είδα αφού πρώτα έγινε μάχη για το ποιος θα πάρει το τελευταίο κομμάτι. Respect στον Σελίμ (που σίγουρα θυμάσαι από το MasterChef) για το υπέροχο, χουχουλιάρικο κομψό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει. Διπλό respect συνολικά για τον κατάλογο που σε χορταίνει μόνο που τον κοιτάς.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Selim Bey. Π. Τσαλδάρη 8, Μαρούσι | Τηλ: 211 7256790
Μακαρονάδα «Καπνάκι» στο Alex the Fresh Pasta Bar
Το Alex the Fresh Pasta Bar άλλαξε τοποθεσία και, επιτέλους, στον νέο χώρο υπάρχουν περισσότερα τραπέζια για να μπορείς να καθίσεις χωρίς να περιμένεις με τις ώρες στην αναμονή για τις λαχταριστές του μακαρονάδες. Στην οδό Μασσαλίας και συγκεκριμένα στον αριθμό 16, το νέο μαγαζί με την ανοιχτή του κουζίνα σε προσελκύει να μπεις και να δοκιμάσεις τα πιάτα του.
Εγώ, βέβαια, πήγα πολύ στοχευμένα -όπως και οι περισσότεροι νομίζω. Φτάνω νωρίς, γύρω στις 8 το απόγευμα, όπου και ο κόσμος εκείνη την ώρα ήταν πιο αραιός, οπότε δεν δυσκολεύτηκα να βρω τραπέζι (σημείωσε πως όσο πιο νωρίς πας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να μην περιμένεις). Ο κατάλογος διαθέτει πολύ συγκεκριμένες επιλογές, αυστηρά σε pasta από τις οποίες δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις. Δύο άτομα και επιλέξαμε τρεις μακαρονάδες, αφού πραγματικά θέλαμε να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα. Must επιλογή «Ο Ναυαγός» με κρέμα παρμεζάνας, σύγκλινο Μάνης, ποσέ αυγό και crispy bacon (ένα από τα highlight του μαγαζιού), αλλά εγώ θα σου μιλήσω για μια άλλη επιλογή, που λέγεται «Καπνάκι». Η συγκεκριμένη μακαρονάδα, με λεπτό ριγκατόνι, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και καπνιστό μετσοβόνε, με ενθουσίασε από την πρώτη μπουκιά. Η πιπεριά απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, ενώ το καπνιστό μετσοβόνε έρχεται και δένει αρμονικά με κάθε άλλο υλικό. Δεν ήταν καθόλου βαριά -όπως περίμενα να είναι-, ήταν σούπερ κρεμώδης και πραγματικά μια από τις top επιλογές για pasta στο κέντρο!
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Alex the Fresh Pasta Bar. Μασσαλίας 16, Αθήνα | Τηλ: 2103644142
Το σουβλάκι στο Tomas Kebab
Λίγα πράγματα μπορούν να με σώσουν από ένα burn out. Το ένα από αυτά είναι το καλό, παραδοσιακό σουβλάκι σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας. Ο Τόμας ανήκει με το παραπάνω σε αυτή τη λίστα εδώ και 30 χρόνια. Η χώρα του -αν μπορεί να μη βγάζει ποδοσφαιριστές μάγους, αλλά ψήστες και κεμπαμπτζήδες βγάζει λες και μιλάμε για τη Βραζιλία της στρογγυλής θεάς. Στο Νέο Κόσμο σε ένα μαγαζί που δεν αλλάζει σε πείσμα των καιρών και δεν προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει ούτε από το ντεκόρ, ούτε με state of the art καταλόγους, το κεμπάπ του Τόμας κάνει θραύση. Με τον Στέφανο (που με τη σειρά του ξέρει να τιμά -και με το παραπάνω- το καλό σουβλάκι) πήγαμε ένα βράδυ (που δεν έβρεχε) που προσωπικά είχε κάψει κύτταρα. Με μια πρόταση θα προσπαθήσω να περιγράψω ένα highlight καριέρας: κλειδώθηκα έξω από το αμάξι που νοίκιαζα, έφερα κλειδαρά, οδική βοήθεια και τελικά για κάποιο ανώμαλο λόγο είχα άλλο κλειδί 208 πάνω μου και προσπαθούσα να μπω με το λάθος. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, ντρέπομαι. Κανονικά ο Τόμας δεν έπρεπε να μου επιτρέψει να καθίσω στα τραπέζια του. Αλλά ο Τόμας είναι μεγαλόψυχος. Έτσι είναι οι μάγοι.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Τόμας. Μ. Σαρκουδίνου 49, Νέος Κόσμος | Τηλ: 210 9015981