Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 20/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Γαρίδες στο φλόγιστρο στο Proveleggios
Ένα πιάτο που δεν θα το δεις στα social media του Proveleggios μιας και είναι από τις νέες προσθήκες στον κατάλογο. Ένα πιάτο όμως που επιβάλλεται να πάρεις αν επισκεφτείς το εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά στο προσεχές μέλλον. Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο κατάλογος: τρεις υπέροχες κατακόκκινες γαρίδες, σερβιρισμένες μαζί με ένα γλυκόξινο ζωμό και μερικά συνοδευτικά σε κύβους. Το ιδιαίτερο όμως είναι ότι πριν φτάσει στο τραπέζι σου αυτό το πιάτο θα το καταλάβεις. Στο πάσο, ένα δυνατό φλόγιστρο θα τις καψαλίσει και θα τους δώσει μια υπέροχη καπνιστή επίγευση. Παίρνεις μια στο πιάτο σου, βγάζεις εύκολα το κεφάλι, ρίχνεις από πάνω λίγο από τον ζωμό, κόβεις και δοκιμάζεις. Ψημένη ελάχιστα, όσο πρέπει, μια αίσθηση σαν να είναι σεβίτσε γαρίδας αλλά με μία υπέροχη καπνιστή επίγευση. Μερικές φορές είναι πολύ απλό να φτιάξεις ένα πιάτο που δημιουργεί αναμνήσεις και αυτές οι γαρίδες στο φλόγιστρο μόλις τις δοκιμάσεις θα τις θυμάσαι για πάντα.
Δημήτρης Κουπριτζιώτης, Food & Drink Editor
Proveleggios. Παραμυθίας 11, Αθήνα, τηλ. 210 5234749.
Σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά στο Frankie
To Frankie στο Κολωνάκι (διευκρινίζω location, γιατί έχει «δίδυμο αδερφάκι» στην Νέα Ερυθραία) είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές για φαγητό στο κέντρο. Βασικά, είναι γενικά ψηλά στις επιλογές μου, ανεξαρτήτως περιοχής, αφού είναι από εκείνα τα εστιατόρια που έχουν όλο το πακέτο: καλαίσθητο περιβάλλον, ωραία ατμόσφαιρα, πολύ καλό σέρβις και μια κουζίνα που τιμάει μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου: τα ζυμαρικά. Δίπλα σε αυτά, βάλε και τη φιλοσοφία της κουζίνας, που ακολουθεί τη farm-to-table λογική του ομίλου Nice n Easy στον οποίο ανήκει το Frankie και σου εξασφαλίζει ότι εκτός από νόστιμα θα φας και καλά και σωστά.
Και μιας και σου αποκάλυψα ήδη ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο επιλέγω το Frankie είναι τα ζυμαρικά, να σου μιλήσω και για το πιάτο εκείνο που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε όταν το επισκεφθείς, αν μοιράζεσαι μαζί μου την ίδια αγάπη για pasta. Θα το εντοπίσεις στην κατηγορία με τα δημιουργικά ζυμαρικά, με τον τίτλο σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά. Μην το αφήσεις να σε μπερδέψει, εννοείται ότι περιέχει μοσχαράκι και μάλιστα καλομαγειρεμένο και τρυφερό, που λιώνει στο στόμα, αλλά σίγουρα το πιάτο δεν τελειώνει εκεί, αφού συνοδεύεται από απολαυστικότατο κριθαράκι και μάλιστα, ολικής άλεσης. Al dente και ωραία χυλωμένο, δεν θέλεις να αφήσεις ούτε ένα κομματάκι στο πιάτο σου, ενώ ο ξηρός ανθότυρος που πέφτει από πάνω, δίνει μια ωραία, ελληνική πινελιά στο πιάτο.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Frankie. Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052.
Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο Κουκουνάρι
Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το Κουκουνάρι στον Χολαργό για το ευχάριστο και όμορφο περιβάλλον του, την άριστη εξυπηρέτηση και τις λογικές τιμές του. Αλλά αυτό που πραγματικά κάνει το Κουκουνάρι ξεχωριστό και ο λόγος που το προτιμώ, είναι το νόστιμο και δημιουργικά αποτυπωμένο μενού του. Γεύσεις μεστές, διακριτές που αφήνουν «ανεξίτηλη» την ανάμνησή τους με αποτέλεσμα, το Κουκουνάρι, να καταλαμβάνει αρχηγική θέση στην ιεραρχία των προτιμήσεων μου. Το κοντοσούβλι κοτόπουλο δεν είναι ένα απλό πιάτο, είναι υπερπαραγωγή, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν κάθε φορά αυτό το ξεροψημένο κοτόπουλο να λιώνει στο στόμα και να είναι τόσο απίστευτα νόστιμο! Συνοδευόμενο δε από τις φρεσκοψημένες πατατούλες, τη μουστάρδα και τις πίτες αποτελεί ένα γεύμα που ίσως περιγράφοντας το φαντάζει απλό, στην πραγματικότητα ξεπερνά κάθε προσδοκία που αν δεν τη ζήσεις δεν τη φαντάζεσαι. Αν και προσπάθησα πολλές φορές να «καλοπιάσω» τον σεφ Τάσο Σταματιάδη για να μου αποκαλύψει τα μυστικά των συνταγών του, εκείνος χαμογελά και τηρεί σιγή ιχθύος. Στο Κουκουνάρι εκτός από τις δημιουργικές προτάσεις για φαγητό, εξαιρετικά είναι και τα γλυκά και φυσικά το φρέσκο παγωτό που φτιάχνουν οι ίδιοι.
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Κουκουνάρι. Λεωφ. Μεσογείων 262, Χολαργός, τηλ. 210 6540400.
Φρέσκο ψητό ψάρι στον Καπετάνιο
Προφανώς και μπορείς να φας εξαιρετικά καλό ψάρι στην Αθήνα. Δίπλα στην θάλασσα, με ένα ποτήρι ούζο στο χέρι και καλή παρέα. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ξέρεις πως να καταλαβαίνεις ότι ένα ψάρι είναι φρέσκο και όχι «συνταξιούχος ΟΓΑ». Και, φυσικά, ότι διαθέτεις το ανάλογο budget. Αν, τώρα, προτιμάς να κάνεις τη ζωή σου πιο απλή, τότε απλώς γράψε στο GPS σου Καπετάνιος, Καμίνια και προχώρα. Εδώ που όλα -πάντα φρέσκα- διαλέγονται και ζυγίζονται μπροστά σου (από το ψάρι και τις γαρίδες, μέχρι τα καλαμαράκια). Με το ψάρι να καταλήγει μπροστά σου τόσο αδιανόητα αψεγάδιαστα ψημένο που δεν έχεις επιλογή από το να μην αφήσεις ούτε κοκαλάκι. Ναι, το ξέρω ότι ο Καπετάνιος έχει πάψει να είναι «κρυμμένο μυστικό» εδώ και χρόνια. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να είναι ένας μικρός, αναπάντεχος θησαυρός.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Ο Καπετάνιος. Τενέδου 4, Πειραιάς, τηλ. 210 4206539.
Burrito Frito στο Pueblo Chido
Το ταξίδι στη Λατινική Αμερική γίνεται τελικά πολύ εύκολα. Φτάνει να επισκεφτείς το Pueblo Chido στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, για να «βρεθείς» στις ταπεινές φτωχογειτονιές ή στα αρχοντόσπιτα εποχής του κατά τα άλλα μακρινού αυτού προορισμού. Περνώντας από την Ελευθερίου Βενιζέλου αμέτρητες φορές με το αμάξι, το μάτι μου κάθε φορά έπεφτε σε αυτό το spot της περιοχής που πάντα είναι γεμάτο κόσμο, ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει τις μεξικάνικες γεύσεις και τις margaritas του είτε στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο είτε στον εξωτερικό. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα την απόφαση να το επισκεφτώ για πρώτη φορά. Η λογική του είναι πιάτα «για τη μέση» και ένα από αυτά που μοιράστηκα με τους φίλους μου (κακώς τελικά, καθώς εν τέλει το ήθελα μόνο για μένα), ήταν το τηγανητό Burrito Frito . Πρόκειται για μια tortilla σίτου γεμισμένη με κοτόπουλο pulled, μεξικάνικο ρύζι και cheddar mix, τηγανισμένη σε κρούστα από nachos chips και στην κορυφή queso ranch, sour cream, pico de gallo, avocado ranch και iceberg -το όνειρο κάθε λάτρη της μεξικάνικης κουζίνας, αφού περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα. Τι να πω για το εξαιρετικό του πανάρισμα, που έδινε αυτό το έξτρα κάτι ή για τον συνδυασμό γεύσεων στο εσωτερικό του, που έδεναν αρμονικά, κάνοντας την κάθε μπουκιά να αξίζει; Tip: Συνόδευσε το συγκεκριμένο πιάτο με μια δροσερή margarita και θα με θυμηθείς!
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Pueblo Chido. Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 24, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9323230.
Τραγανό φιλέτο κοτόπουλο στο ΤΣΙΚΕΝ
Το γνώρισα μέσα στην πανδημία, όταν βρέθηκε στο καινούργιο πάρκο του Ελληνικού. Μία καντίνα, λίγοι κωδικοί και το αγαπημένο μας κοτόπουλο δίνει τα ρέστα του. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τόσο καιρό υπάρχουν ουρές στην καντίνα που βρίσκεται στην Πειραιώς. Το τραγανό φιλέτο κοτόπουλου με μια πολύ ωραία σως δίπλα δε, είναι ό,τι πρέπει για Σάββατο απόγευμα μετά την θάλασσα.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
ΤΣΙΚΕΝ the van. Κοντονή 27, Μοσχάτο.
French Toast στο This is Loco
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη This is Loco ? (@thisisloco_athens)
Το This is Loco στο αγαπημένο μου Κουκάκι, είναι ένα μαγαζί που μπορείς να κάτσεις κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε έναν χώρο που παλιά ήταν συνεργείο και πλέον έχει κάτι από urban καφέ του εξωτερικού, χαλαρή ατμόσφαιρα, και ωραίο φαγητό. Η προηγούμενη, σχεδόν καλοκαιρινή Κυριακή λοιπόν με βρήκε σε μια από τις ξύλινες καρέκλες του, που μου θύμισαν τα σχολικά χρόνια, να δοκιμάζω ένα πιάτο από τον πλούσιο κατάλογο με τα brunch του (προτείναμε άλλωστε το This is Loco και στον οδηγό με τα καλύτερα brunch της Αθήνας). Γιατί ως γνωστόν το brunch είναι πια η Κυριακάτικη συνήθεια που έγινε λατρεία. Μετά από μεγάλη δυσκολία λοιπόν και κρίσιμα διλλήματα που με βασάνισαν, κατέληξα στο αλμυρό French Toast. Μια βαρβάτη, αφράτη φέτα ψωμιού που έχει «μουλιάσει» από τα υλικά που την σκεπάζουν και ποια είναι αυτά; Σιρόπι σφενδάμου, ζουμερό bacon σε λωρίδες, μαγιονέζα με σχοινόπρασο (το highlight του πιάτου κατ’ εμέ) και φυσικά αβγό που έρχεται κατάλληλα τηγανισμένο (και με μπόλικο πιπεράκι), ώστε να μπορέσεις να το «σπάσεις» για να τρέξει ο κρόκος με τρόπο θριαμβευτικό πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύεται με λόλα και ρόκα, έτσι για να πεις ότι έφαγες και σαλάτα.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
This is Loco. Φαλήρου 47, Κουκάκι, τηλ. 210 9245654.
Σάντουιτς στην καντίνα της Χαμοστέρνας
Δεν μπαίνει σε πιάτο, αλλά μπαίνει με άνεση βετεράνου στα καλύτερα πιάτα της εβδομάδας. Το «βρώμικο» στη Χαμοστέρνας, με τη μαγιονέζα που πάντα ξεχειλίζει, είναι ένα από τα καλύτερα του είδους που μπορείς να βρεις σε αυτή την πόλη, μετά τα μεσάνυχτα. Βραστό λουκάνικο, κρεμμύδι επίσης βραστό, λάχανο, καρότο, πολλή μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα. Πολλή μαγιονέζα. Ο κύριος Βασίλης, Μπίλης για τους πιο παλιούς, εδώ και 30 χρόνια κρατάει μια υψηλή θέση στις καλύτερες καντίνες της Αθήνας και τώρα έχει δώσει τη σκυτάλη και στον γιο του. Οπότε πάμε για άλλα 30 χρόνια τουλάχιστον. Με πολλή μαγιονέζα.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Χαμοστέρνας 55, Ταύρος, τηλ. 6942 57577.