Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 27/01/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Φιλέτο σολομού στο Sàlve Dining Bar
Πρόσφατα βρέθηκα στη Βούλα και το Sàlve Dining Bar, ένα ενδιαφέρον εστιατόριο που μετρά έναν χρόνο παρουσίας στον γαστρονομικό κόσμο των νοτίων και μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Το μενού είναι πραγματικά ενδιαφέρον και σε κάνει να το λαχταράς με το που το διαβάζεις. Ανάμεσα στις διάφορες επιλογές, δοκίμασα το φιλέτο σολομού και νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω φάει σε σολομό μέχρι σήμερα. Ένα γενναίο κομμάτι φιλέτου που μέσα ήταν τόσο τρυφερό που έλιωνε στο στόμα, ενώ στο εξωτερικό του είχε μια ωραία, χρυσαφένια κρούστα, σκέτο ποίημα. Το ακόμη καλύτερο ήταν ότι συνοδευόταν από ένα ιδιαίτερο και δροσερό pico de gallo, το οποίο αντί για ψιλοκομμένη ντομάτα είχε φράουλα. Στο πιάτο υπήρχε επίσης μια χειροποίητη μαγιονέζα και μια σάλτσα. Και στα δυο, πρωταγωνιστούσε το τζίντζερ, του οποίου η σπιρτάδα έφερνε την απόλυτη ισορροπία. Πραγματικά, αυτό το πιάτο θα το θυμάμαι για καιρό.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Sàlve Dining Bar. Πλαστήρα και Ποσειδώνος 15, Βούλα | Τηλ: 21 3099 1744
Smash burger στο Birdman
Στην αναζήτηση για καλό smash burger στην Αθήνα, δεν μπορεί να μη σου έρθει πρώτο στο μυαλό το Birdman, που βρίσκεται στη γαστρονομικά «γεμάτη» πλέον οδό Βουλής στο κέντρο. Ο Άρης Βεζενές έχει δημιουργήσει εκεί ένα στέκι για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και κυρίως του καλού κρέατος, ενώ ένα από τα best-seller πιάτα του είναι δίχως αμφιβολία το burger του.
Δύο λαχταριστά μπιφτέκια, διπλό cheddar που λιώνει και τα αγκαλιάζει, κρεμμύδι και μια καπνιστή ketchup, που φέρνει μια ελαφρώς καυτερή πινελιά στο πιάτο, συνθέτουν το απόλυτο smash burger, που δύσκολα συγκρίνεται με άλλα του είδους του. Και όλα τα παραπάνω υλικά είναι χωμένα αρμονικά μέσα σε αυτά τα χειροποίητα ψωμάκια, με την εξαιρετικά αφράτη υφή τους να ολοκληρώνουν γευστικά το αποτέλεσμα και να σε αφήνουν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένο.
Άννυ Τζαβέλλα, Staff Writer
Birdman. Βουλής 35, Αθήνα | Τηλ: 2103212800
Καλαμάκια κοτόπουλο στη Λότζα
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις καλαμάκι κοτόπουλο που δεν θα είναι στεγνό και άγευστο; Ξέρεις βέβαια, γιατί σίγουρα και εσύ έχεις βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε μία απογοητευτική μερίδα. Γι αυτό και όταν δοκίμασα πρώτη φορά τα καλαμάκια στη Λότζα αισθάνθηκα διπλά χαρούμενη: από τη μία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα νόστιμο πιάτο και από την άλλη ήξερα ότι βρήκα το στέκι μου στα νότια κάθε φορά που έχουμε όρεξη για καλαμάκια. Η γραμμή που έχει δώσει ο ιδιοκτήτης της Λότζας Νίκος Γεωργόπουλους θέλει τα κρέατα να κόβονται καθημερινά εντός καταστήματος και στη συνέχεια να καρυκεύονται και να μπαίνουν σε δικές τους μαρινάδες, πριν τα περάσουν στα ξυλάκια. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερά και καλοψημένα καλαμάκια, με μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου και με την μαρινάδα να μένει πάνω, προσθέτοντας πολύ ωραία γεύση. Μπορείς σίγουρα να τα πάρεις και τυλιχτά σε πίτα, αλλά σου προτείνω να επιλέξεις μερίδα για περισσότερο κρέας στο πιάτο σου και αν θέλεις και μία «αλοιφή» για παρέα πάρε σίγουρα την τυροκαυτερή.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Λότζα. Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη | Τηλ: 210 9950057
Carpaccio μαγιάτικο στο Oma sushi bar
Το Oma είναι ένα από τα πιο φρέσκα sushi bar στα νότια προάστια, στην Ηλιούπολη για την ακρίβεια και μετράει περίπου ενάμιση χρόνο. Σε υποδέχεται σε έναν όμορφο χώρο, που οι ιδιοκτήτες τους, η Ιωάννα και ο Πέτρος, δύο ωραίοι τύποι, έφτιαξαν με αγάπη και σου προσφέρει ένα λαχταριστό μενού με την επιμέλεια του σεφ Βαγγέλη Λεούση. Εδώ θα δοκιμάσεις καλοφτιαγμένο sushi με ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, αλλά και ωραιότατα ωμά starters με το carpaccio μαγιάτικο να κλέβει την παράσταση. Στο carpaccio το φρέσκο ψάρι συνδυάζεται ιδανικά με φρέσκο κόλιανδρο, τραγανή κινόα και Yuzu soy sauce, ενώ αν το συνοδεύσεις με ένα από τα cocktails του καταλόγου έχεις το ιδανικότερο ξεκίνημα για το γεύμα σου.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
Oma sushi bar. Ανδρέα Παπανδρέου 22, Ηλιούπολη | Τηλ: 210 9957906
To Holy Cow Burger του Po’ Boys
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Po Boys (@poboysbarbeque)
Εννοείται ότι τo ξέρω ότι μιλάμε για bbq joint και μάλιστα βραβευμένο. Γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που πήρα ήταν τo sampler (που έχει μέσα και brisket και pulled pork και pork belly και buttermilk fried chicken και λουκάνικο Andouille και pork ribs). Αλλά εκείνο που τελικά μου έκλεψε την καρδιά ήταν αυτό το αγελαδινό δημιούργημα. Με καπνιστό μπιφτέκι 200g από το smoker του μαγαζιού, διπλό cheddar, κρέμα παρμεζάνας, Alabama white BBQ sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και κάτι πράσινα, σχεδόν με έβγαλε νοκ άουτ. Και αυτό, μέχρι στιγμής, μόνο το Juicy Grill όντως το έχει πετύχει.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Po’ Boys. Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή | Τηλ: 210 3234672