Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 29/10/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou. Αυτή την εβδομάδα έχουμε αφιέρωμα στο κοτόπουλο -ethnic, τηγανητό, σε σούβλες και σουβλάκια ή ακόμη και ως μπιφτέκι, το απολαύσαμε με διαφορετικούς τρόπους, το ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας πιάτα με κοτόπουλο που αξίζει να δοκιμάσεις και εσύ.
Chicken Tikka Masala στο India Gate
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη India Gate Restaurant (@indiagate.gr)
Ο μόνος λόγος που μου αρέσει να βγαίνω, είναι για να τρώω. Και ο μόνος λόγος που δεν εκνευρίζομαι να περνάω αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο (βλέπε Άλιμος – Μαρούσι) είναι το να ξέρω ότι αυτό που «ταξιδεύω» για να φάω έχει ιστορία (η οικογένεια Ινδών που τρέχει το India Gate), μεράκι και καλή ποιότητα. Όλα εκ των οποίων τα βρίσκεις εδώ. Με μπόνους ένα φωτεινό χώρο που σε προδιαθέτει να κάτσεις να το απολαύσεις. Προσοχή. Επίτηδες έβαλα το tikka masala ως κράχτη, αφού αυτό είναι το μοναδικό ινδικό πιάτο που οι περισσότερο από εμάς έχουν δοκιμάσει. Το αληθινό showstopper του μενού είναι τα momos, τα μπαμπάτσικα θιβετιανά – ινδικά ντάμπλινγκς (εννοείται πικάντικα) που απλά δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
India Gate. Δημητρίου Ράλλη 18, Μαρούσι | Τηλ: 210 61218888
Μπιφτέκια κοτόπουλο στον Ρουμελιώτη
Ο Ρουμελιώτης είναι ο παράδεισος των κρεατοφάγων στη Γλυφάδα. Εδώ θα πας μεσημέρι Κυριακής (με κράτηση, αλλιώς αποκλείεται να βρεις τραπέζι) αλλά και οποιοδήποτε βράδυ καθημερινής, για να φας τα άπαντα της σούβλας και της σχάρας. Εννοείται το κοντοσούβλι του είναι must και πρέπει να το παραγγείλεις πριν από όλα, για να προλάβεις δηλαδή αφού εξαφανίζεται από τις σούβλες εξαιρετικά γρήγορα, ενώ όποιο πιάτο με κρέας και αν πάρεις, από τα παϊδάκια κοτόπουλου και την XXL χοιρινή μπριζόλα μέχρι τα T-bone και Rib eye είναι ζουμερά και γευστικά. Σήμερα όμως δεν θα σου μιλήσω για steaks αλλά για την μεγάλη μου αδυναμία στο μενού, τα μπιφτέκια κοτόπουλου. Ξέρω, θα με πεις ξενέρωτη. Έχεις τη δυνατότητα να πάρεις παϊδάκια και κοντοσούβλι και θα επιλέξεις μπιφτέκια κοτόπουλο; Πριν βιαστείς να με κρίνεις, να σου πω ότι τόσο νόστιμα μπιφτέκια δεν έχω ξαναφάει. Είναι ο συνδυασμός των υλικών που βάζουν μαζί με τον κιμά και κάνουν το κατά τα άλλα ουδέτερο γευστικά κοτόπουλο να είναι νοστιμότατο; Είναι το ψήσιμο στη σχάρα που τα κρατάει ζουμερά; Ό,τι και αν κάνουν λειτουργεί απόλυτα. Τόσο πολύ μου αρέσουν, που όποτε δεν έχω φαγητό στο γραφείο παραγγέλνω μία μερίδα μπιφτεκάκια (από την πιο πρόσφατη παράδοση και η φωτογραφία εδώ) παρέα με βραστά λαχανικά που νομίζω είναι ο καλύτερος συνοδός τους.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Ρουμελιώτης. Χειμάρρας 10, Άνω Γλυφάδα | Τηλ: 210 9607562
Κοτόπουλο με κάρυ στο Naif
Πίσω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έχει στηθεί ένα μέρος που αποκαλώ πια στέκι μου, γιατί είναι ένα από τα πρώτα που θα μου έρθουν στο μυαλό όταν θα ακούσω τη λέξη «παρεΐστικο». Το Naif έχει αυτό το «της γειτονιάς» και αυτό το απλό αλλά τόσο νόστιμο και comfort φαγητό που σου ζεσταίνει την ψυχή. Το πιάτο που έχει γίνει το αγαπημένο μου δε, είναι το κοτόπουλο με κάρυ. Έρχεται σε ένα μπολ ζεστό- ζεστό και πραγματικά δεν θέλεις να το μοιραστείς με κανέναν. Οι τρυφερές μπουκιές κοτόπουλου, μπαίνουν σε μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα κάρυ που κρύβει μέσα της κρεμμύδι, καρότο, ζωμό κοτόπουλο, lemongras, ντομάτα και κρέμα γάλακτος και συνοδεύεται όπως του πρέπει, με ρύζι μπασμάτι και chutney πιπεριάς, γιαούρτι και από πάνω κόλιανδρο και φιλέ αμυγδάλου. Απλά τέλειο!
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Naif. Λεοντείου 10, Νέος Κόσμος | Τηλ: 210 9334946
Σουβλάκι με κοτόπουλο στον Ζάχο της Βουλιαγμένης
Ο Ζάχος στη Βουλιαγμένη είναι μαγαζί – σταθμός στην ιστορία του αθηναϊκού σουβλακιού. Κάθε νότιος που σέβεται τον εαυτό του έχει φάει τουλάχιστον μια φορά το θρυλικό σουβλάκι του (αν και πιστεύουμε πως κανείς δεν το έχει κάνει μόνο μια). Και εδώ που τα λέμε όχι μόνο νότιος. Μετά από 40+ χρόνια λειτουργίας, η φήμη του συνεχίζει να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα εντός κι εκτός νοτίων προαστίων. Και μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι το γνήσιο παραδοσιακό σουβλάκι είναι το πατροπαράδοτο πίτα-καλαμάκι χοιρινό-κρεμμύδι-ντομάτα-αλατοπίπερο, ωστόσο εδώ αξίζει να πας και για σουβλάκι κοτόπουλο, με πατάτες, ντομάτα και σως. Ειδικά τις μεσημεριανές ώρες που το μαγαζί έχει μια χαλαρότητα και ο ψήστης στο φτιάχνει με μία μικρή ιεροτελεστία, είναι ίσως μία από τις μικρές απολαύσεις των νοτίων.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
Ζάχος, Ερμού 1, Βουλιαγμένη | Τηλ: 210 8960352
Chicken fingers στο Jackaroo
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jackaroo (@jackaroo_sandwiches)
Το Jackaroo του Πειραιά, που πρόσφατα απέκτησε το πρώτο του «αδερφάκι» στην Κυψέλη, είναι ένα από τα αγαπημένα μου street food spots της πόλης -και όχι άδικα. Δεν είναι πολλά, άλλωστε, τα μαγαζιά εκείνα που «αναγκάζουν» τους Αθηναίους να κουβαληθούν μέχρι το Πασαλιμάνι, από όποια περιοχή και αν βρίσκονται. Το απόλυτο πιάτο του Jackaroo τώρα, δεν είναι άλλο από τα λαχταριστά chicken fingers, που είναι ίσως τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Αν έχει τύχει να δοκιμάσεις και εσύ, τότε πιστεύω θα συμφωνείς. Έξτρα τραγανά εξωτερικά, αλλά και τόσο ζουμερά εσωτερικά, τα fried chicken fingers από στήθος κοτόπουλου μαρινάρονται για 24 ώρες και πανάρονται με το δικό τους μυστικό μείγμα. Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό! Η μερίδα περιλαμβάνει τέσσερα χορταστικά στήθη κοτόπουλου, τα οποία αξίζει να συνοδεύσεις με τηγανητές πατάτες (obviously!), ενώ θα προτείναμε και μια ελαφρώς καυτερή σως, που πιστεύουμε τους ταιριάζει απόλυτα. Και ενώ οι επιλογές στο μενού είναι πραγματικά πολλές (από burger μέχρι σάντουιτς) τα chicken fingers δικαιούνται κάθε φορά μία θέση στο τραπέζι σου, αφού θα κερδίσουν επάξια και μια θέση στην καρδιά σου. Και επειδή δεν μπορούμε να παραλείψουμε κάτι σημαντικό: σημείωσε πως τα λαχταριστά chicken fingers μπορείς να τα απολαύσεις και στο σάντουιτς chicken melt, με ψωμάκι μπριός, διπλό τυρί τσένταρ, διπλό καπνιστό μπέικον, ντομάτα, iceberg και spicy μαγιονέζα.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Jackaroo. Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς | Τηλ: 210 4100015
Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο Κουκουνάρι
Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το Κουκουνάρι στον Χολαργό για το ευχάριστο και όμορφο περιβάλλον του, την άριστη εξυπηρέτηση και τις λογικές τιμές του. Αλλά αυτό που πραγματικά κάνει το Κουκουνάρι ξεχωριστό και ο λόγος που το προτιμώ, είναι το νόστιμο και δημιουργικά αποτυπωμένο μενού του. Γεύσεις μεστές, διακριτές που αφήνουν «ανεξίτηλη» την ανάμνησή τους με αποτέλεσμα, το Κουκουνάρι, να καταλαμβάνει αρχηγική θέση στην ιεραρχία των προτιμήσεων μου. Το κοντοσούβλι κοτόπουλο δεν είναι ένα απλό πιάτο, είναι υπερπαραγωγή, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν κάθε φορά αυτό το ξεροψημένο κοτόπουλο να λιώνει στο στόμα και να είναι τόσο απίστευτα νόστιμο! Συνοδευόμενο δε από τις φρεσκοψημένες πατατούλες, τη μουστάρδα και τις πίτες αποτελεί ένα γεύμα που ίσως περιγράφοντας το φαντάζει απλό, στην πραγματικότητα ξεπερνά κάθε προσδοκία που αν δεν τη ζήσεις δεν τη φαντάζεσαι. Αν και προσπάθησα πολλές φορές να «καλοπιάσω» τον σεφ Τάσο Σταματιάδη για να μου αποκαλύψει τα μυστικά των συνταγών του, εκείνος χαμογελά και τηρεί σιγή ιχθύος. Στο Κουκουνάρι εκτός από τις δημιουργικές προτάσεις για φαγητό, εξαιρετικά είναι και τα γλυκά και φυσικά το φρέσκο παγωτό που φτιάχνουν οι ίδιοι.
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Κουκουνάρι. Λεωφ. Μεσογείων 262, Χολαργός | Τηλ: 210 6540400