Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 03/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Nolan Fried Chicken στο Nolan
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nolan Restaurant (@nolanrestaurant)
Με το που καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του Nolan, ένα πράγμα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: Nolan Fried Chicken ή αλλιώς πες NFC και όλοι θα σε καταλάβουν. Άκουγα για καιρό για αυτό το περιβόητο NFC. Ότι αποτελεί ένα απ’ τα καλύτερα πιάτα του εστιατορίου, ότι είναι αυτό που δεν έχει βγει ποτέ από το μενού από τότε που έκανε πρεμιέρα στον γαστρονομικό κόσμο της Αθήνας, ότι είναι ένα από τα καλύτερα τηγανητά κοτόπουλα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα. Και αναρωτιόμουν: «Μα καλά, θα πάω σε ένα εστιατόριο με τέτοιο ενδιαφέρον μενού, για να δοκιμάσω απλά τηγανητό κοτόπουλο;» Ευτυχώς, η παρέα επέμεινε και όλα απέκτησαν νόημα στο μυαλό μου. Δεν είπε κάνεις ότι δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις όλα τα υπόλοιπα, φυσικά και χρειάζεται, αλλά το NFC, ήταν ένα από τα highlights που δεν μπορώ να παραβλέψω και νιώθω την ανάγκη να το μοιραστώ (σαν πρόταση για αυτήν εδώ τη στήλη, γιατί στην πράξη, δεν θέλω να το μοιραστώ με κανέναν).
Αποτελείται από τέλεια παναρισμένες, τραγανές απ’ έξω και ζουμερές στο εσωτερικό τους, αλλά και πικάντικες μπουκίτσες κοτόπουλου, χειροποίητη μαγιονέζα με αυτή την οξύτητα που μοιάζει να γεννήθηκε για να γίνει το ταίρι αυτού ακριβώς του κοτόπουλου, σπιτική πίκλα αγγουριού που δίνει την απαραίτητη δροσιά και πιπεράτη σαλάτα με διάφορα φύλλα που, συγγνώμη, αλλά αδυνατώ να θυμηθώ τι ακριβώς ήταν γιατί τη μνήμη μου κατέλαβε το NFC. Αχ αυτό το NFC!
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Nolan: Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ. 210 3243545
Κροκέτα μουσακά στο Ζαμανφού
Προβληματίστηκα αρκετά για να αποφασίσω ποιο από τα πιάτα που δοκίμασα στο συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο – μπιστρό θα προτείνω. Η απόφαση παίχτηκε «στον πόντο» αφού η κροκέτα μουσακά πέρα από το ότι είναι εξ ορισμού ένα εντελώς ασυνήθιστο πιάτο, ήταν και απελπιστικά πεντανόστιμη. Και βέβαια η κροκέτα δεν ήταν μία και δεν ήταν μόνη της! Ήταν μια γενναία μερίδα με τέσσερις χορταστικές κροκέτες πάνω σ’ ένα χαλί βελούδινου μαμαδίστικου πουρέ πατάτας. Η κροκέτα ήταν σαν να έτρωγες μουσακά αλλά με τραγανή επικάλυψη και ο συνδυασμός με τον απαλό πουρέ μού ξύπνησε γευστικές παιδικές αναμνήσεις. Το Ζαμανφού ήταν συνολικά μια ευχάριστη έκπληξη αφού ό,τι δοκίμασα θα μπορούσε να αποτελεί πρόταση. Σε όλα τα πιάτα βρήκα εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς, πολύ ωραία εμφάνιση, φρεσκάδα, αρώματα φρεσκοκομμένων μυρωδικών, πανδαισία χρωμάτων και κυρίως λογικές τιμές.
Στα θετικά του καταλόγου είναι και η λίστα με μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και ετικέτες κρασιών από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Δοκίμασα για πρώτη φορά την Ικαριώτικη μπύρα, την οποία και προτείνω. Κλείνοντας, μου άρεσε πολύ η ελληνική mainstream μουσική που γέμιζε ευχάριστα τον χώρο.
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Ζαμανφού: Παναγή Τσαλδάρη 26, Μελίσσια, τηλ. 210 8044114
Τα μπιφτεκάκια στο Τεφαρίκι
Είναι μικρά σαν σοκολατάκια και ζουμερά όσο λίγα. Το Τεφαρίκι άλλωστε φημίζεται για τον τρόπο που φροντίζει το κρέας και τους πελάτες του, κάτι που γράψαμε πρώτη φορά στο NouPou πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα το γνώριζαν μόνο οι ντόπιοι και πιο ψαγμένοι νότιοι. Το σημαντικό είναι ότι τα μπιφτεκάκια που έρχονται στην ποσότητα των 10 και τρώγονται σε χρόνο κάτω των 10 δευτερολέπτων, λες και είσαι ο Μπολτ του τραπεζιού, δεν έχασαν ποτέ γεύση και ποιότητα.
Σίγουρα στο Τεφαρίκι οι επιλογές είναι πολλές, ειδικά αν σου αρέσουν τα αυγά, οι σωστές κοπές και το έμπειρο ψήσιμο. Όμως, τα μπιφτεκάκια του είναι σαν το κουβέρ. Τα παίρνεις χωρίς να σε ρωτήσουν ή χωρίς να αναρωτηθείς.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Τεφαρίκι. Λεωφόρο, Λεωφ. Ευελπίδων 193, Κίτσι, τηλ. 210 6628694.
Σαρδέλες Λέσβου στο Pelagos
Το Pelagos, το εστιατόριο του Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμένη, μετά το αστέρι Michelin που κατέκτησε αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων, με τίτλο «Pelagos on Tour». Ο chef Luca Piscazzi, μετά από επιλεγμένα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει μια ωδή στα νησιά και τη γαστρονομική τους δεξιοτεχνία και παράδοση. Μπορούμε να μιλάμε ώρες για αυτό το μενού και το concept που υπάρχει από πίσω, αλλά εμένα μου έχει μείνει στην μνήμη το πρώτο πιάτο που σερβίρουν, το οποίο σε μαγεύει μέσα από την απλότητά του.
Σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά και λαρδί πάνω σε ένα τραγανό μπισκότο, σερβιρισμένες με gazpacho κερασιού με αμύγδαλο και ευκάλυπτο. Μεστό, πεντανόστιμο, δροσερό, με το gazpacho να ισορροπεί στο στόμα την έντονη γεύση της σαρδέλας με το λαρδί. Ένα πιάτο που «φωνάζει» Ελλάδα – από την εμφάνισή και τη μυρωδιά, μέχρι τη γεύση και τις μνήμες που δημιουργεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ένα τέτοιο πιάτο ξεκινάει το μενού γευσιγνωσίας ενός μισελενάτου εστιατορίου. Η πρόταση δοκιμής του είναι να το πιάσεις και να το γευτείς με τα χέρια.
Δημήτρης Κουπριτζιώτης, Food & Drink Editor
Pelagos: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901190
Χοιρινή τηγανιά στο Απίκο (Ναύπακτος)
Weekend getaway, που λένε και στο χωριό μου. Αυτή τη φορά η πρόταση περιλαμβάνει ένα πιάτο που δοκίμασα εκτός Αθηνών. Στην καρδιά της Ναυπάκτου, στον πεζόδρομο της Οδού Σισμάνη 14, δίπλα στο ενετικό λιμάνι, βρίσκεται το μεζεδοτεχνείο Απίκο. Τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο δρομάκι, αλλά και ο πολύς κόσμος που ξεχώριζε σε σχέση με άλλες επιλογές της περιοχής, μας έκαναν να καθίσουμε εκεί. Και δεν απογοητευτήκαμε. Ο χώρος απλός, λιτός, που σε προδιαθέτει όμως για καλούς και ποιοτικούς μεζέδες.
Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με τη λογική «για τη μέση», αφού θέλαμε να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα. Έτσι, παραγγείλαμε τα κλασικά: πατάτες τηγανητές, κολοκυθοκεφτέδες, τζατζίκι, τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, κεφτεδάκια με κοτόπουλο και μια χοιρινή τηγανιά. Θα σταθώ, ωστόσο, στο τελευταίο. Όταν ακούς χοιρινό, η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό (ή τουλάχιστον εμένα μου συμβαίνει αυτό) είναι πως μπορεί να είναι σκληρό και ίσως λίγο στεγνό. Η συγκεκριμένη τηγανιά ήταν πραγματικά τόσο απολαυστική, ζουμερή και χορταστική, που αφενός δεν αφήσαμε ούτε ένα μικρό κομματάκι στο πιάτο, αφετέρου μας έκανε να επισκεφτούμε το μαγαζί και την επόμενη μέρα! Ναι, κι όμως. Βέβαια, μιλώ ως λάτρης της φάσης «ταβέρνα», για τους πιο ψαγμένους, υπάρχουν αρκετές επιλογές στην πόλη. Αλλά συστήνω ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στο Απίκο, που θα σε ικανοποιήσει τόσο με τις γεύσεις του, όσο και με τις τιμές και τις μερίδες του.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Απίκο: Σισμάνη 14, Ναύπακτος, τηλ. 2634 306927
Pasta ai Funghi στο Alio
Εκτός από την πολύ νόστιμη πίτσα του, το πάντα καλό σέρβις και την όμορφη αυλή του, το Alio με έχει κερδίσει επίσης με αυτό το πιάτο του. «Casarecce με ζωμό από μανιτάρια porcini, φρέσκα ψητά μανιτάρια, παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας και κατσικίσιο τυρί» λέει η περιγραφή. Τα casarecce με το στριφογυριστό σχήμα τους και τη γεμάτη υφή τους ταιριάζουν τέλεια σε αυτή τη συνταγή, που όμως δεν τη λες ανάλαφρη – το αντίθετο, είναι πλούσια σε γεύση, ενώ η ποσότητα είναι κάτι παραπάνω από χορταστική. Αντιθέτως, το κατσικίσιο τυρί που χρησιμοποιούν είναι αέρινο και απαλό, δίνοντας έναν ευχάριστα δροσερό τόνο σε ένα πιάτο που όσες φορές το έχω παραγγείλει μου έχει φανεί τελικά τόσο νόστιμο όσο στην πρώτη δοκιμή.
Ζωή Πατσιώλη, Editor in Chief
Alio: Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι
To κοτόπουλο Gong bao στο Rice Hunt
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rice Hunt (@ricehunt.greece)
Μου αρέσει πολύ το κινέζικο. Τόσο που, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφευγα από τον Άλιμο που μένω για να κατέβω Σύνταγμα, να πάρω τις προμήθειες για το ΣΚ από συγκεκριμένο κινέζικο εστιατόριο και να επιστρέψω. Τρώγοντας, μεταξύ μας, τα μισά (ό,τι ήταν finger food) στη διαδρομή. Και, ξαφνικά, εμφανίστηκε μπροστά μου (βασικά δίπλα στο σπίτι μου) το Rice Hunt. 100% αυθεντικό κινέζικο. Και μάλιστα σε προνομιακό location καθώς «κληρονόμησε» τον κομψό χώρο όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος το εστιατόριο της Μαρίας Εκμετσίογλου και παλιότερα του Γιώργου Παρτσαλάκη. Εννοείται πως έχω δοκιμάσει όλο το μενού επί δύο, καταλήγοντας να ερωτευτώ σφόδρα το -ελαφρώς καυτερό- κοτόπουλο Gong bao. Η περιγραφή δίνει ως υλικά κοτόπουλο, πιπεριά, φυστίκια, αγγούρι, κρεμμύδι, ginger, σκόρδο, παλαιωμένο ξύδι και πάστα φασολιού. Η ουσία είναι, και να το έτρωγα επτά ημέρες την εβδομάδα, και πάλι δεν θα το βαριόμουν.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Rice Hunt Chinese Bar Restaurant. Θουκυδίδου 55, Άλιμος, τηλ. 210 9818851.
Πεϊνιρλί χουνκιάρ στο Ergon House
Μεσημέρι Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας, μετά από μία μεγάλη βόλτα στα μαγαζιά, με ένα μωρό στο καρότσι που δυσανασχετεί με την ζέστη, θέλω να βρω ένα δροσερό χώρο με πιο παραδοσιακές γεύσεις (δυστυχώς, τα ασιατικά δεν έχουν μπει ακόμη στη διατροφή του μωρού), αλλά να μην καταλήξουμε στα «τουριστικά». Και όσο το ψάχνω πιάνουμε Μητροπόλεως και βρίσκομαι μπροστά στο Ergon. Εδώ είμαστε! Ο πολυχώρος Ergon House δεν θυμίζει τίποτα από ό,τι έχεις συνηθίσει. Εκεί μπορεί να πας για φαγητό και να καταλήξεις να φύγεις με τα ψώνια της εβδομάδας ή το αντίθετο. Μπαίνοντας και όσο προχωράς στα ενδότερα, συναντάς μια αγορά που προσωπικά μου θυμίζει ιταλικό, κλειστό food market, αφού έχει μανάβικο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, delicatessen… Αν ψάχνεις για ιδιαίτερα προϊόντα να γεμίσεις και το τραπέζι στο σπίτι δηλαδή, εκεί μπορείς να τα βρεις. Βέβαια, το Ergon δεν έχει μόνο ένα foodie πρόσωπο, αφού μπορείς να καθίσεις στα τραπέζια του, στο ισόγειο ή στον ημιώροφο για πανοραμική θέα και να απολαύσεις το brunch ή το γεύμα σου.
Εμείς, λόγω ώρας μπορούσαμε να παίξουμε και με τα δύο και ενώ μπορώ να ομολογήσω πως ό,τι δοκιμάσαμε μας άρεσε, αυτό που πραγματικά μας ενθουσίασε ήταν το πεϊνιρλί χουνκιάρ. Βουτυράτη, αέρινη ζύμη, που μέσα της είχε μπόλικο λιωμένο τυρί, κομμάτια ψητής μελιτζάνας, κομματάκια μοσχαρίσιου κρέατος και φέτας. Για τι να πρωτοπώ; Για τη νόστιμη ζύμη που δεν ήθελες να αφήσεις ψίχουλο, ούτε καν από τις άκρες της «βαρκούλας», το τρυφερό μοσχαράκι ή την απίστευτη επίγευση καπνιστής μελιτζάνας σε κάθε μπουκιά; Θα αρκεστώ να πω ότι φτάσαμε πολύ κοντά στο «να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει», αλλά εντάξει, πρόλαβε και η μικρή αρκετό.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Ergon House. Μητροπόλεως 23, Αθήνα, τηλ. 210 0109090.