Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 06/01/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Η original alfredo συνταγή στο Sale Bianco
Το Sale Bianco μετράει περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας στη γαστριμαργική ζωή των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα της Γλυφάδας και παραμένει για πολλούς, αν όχι τους περισσότερους γνώστες της ιταλικής κουζίνας, η κορυφαία επιλογή για pasta. Σε ένα μικρό μαγαζί, στο μικρό στενό της Μάρκου Μπότσαρη που κάποτε στον ίδιο δρόμο, σχεδόν απέναντι, μεσουρανούσε το Spuntino (κάποια στιγμή το NouPou θα ασχοληθεί με την ιστορία του), το Sale Bianco μοσχομυρίζει φρέσκια τρούφα, κομμάτια της οποίας βρίσκεις στην alfredo συνταγή με φετουτσίνι. Μια απλή αλλά πάντα δύσκολο να τη βρεις παραδοσιακά ιταλικά σωστά. Βούτυρο, παρμεζάνα, με το twist της τρούφας στην περίπτωση του Sale Bianco και με μια υδαρή αλλά καθόλου πλαδαρή υφή στο τελικό αποτέλεσμα. Το μαγαζί, ωστόσο, έχει πολλές επιλογές, αρκετά πιο σύνθετες, αλλά ο γράφων έχει ένα κόλλημα με τις απλές ιταλικές γεύσεις, οι οποίες κρατάνε πολλές δεκαετίες πίσω τις ρίζες τους. Καθείς με τα γούστα του.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Sale Bianco. Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα | 21 0898 6301
Μάγουλα Μόσχου στις Parasties
Το εστιατόριο Parasties που έρχεται από το Ηράκλειο, στην – ήσυχη πια – οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Γλυφάδα, αποτελεί μια από τις τελευταίες γαστρονομικές αφίξεις στην πόλη και προσφέρει αυτό το κάτι διαφορετικό. Κλασικές κρητικές γεύσεις – που προσωπικά ποτέ δεν με απογοητεύουν – δοσμένες όμως αλλιώς, με σύγχρονες πινελιές και αποτέλεσμα που σε εκπλήσσει γευστικά. Αυτή τη φορά θα μιλήσω για το Μάγουλο Μόσχου. Αργομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, που έχουν γίνει ένα με μια υπέροχη σάλτσα και συνοδεύονται από βελούδινη κρέμα και τσιπς πατάτας, που δίνουν το κάτι παραπάνω στο πιάτο. Το “αργομαγειρεμένα” εδώ δεν είναι απλά στα λόγια, αλλά είναι κάτι που καταλαβαίνεις με την πρώτη μπουκιά, με το κρέας να λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Λουκούμι που λέμε!
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Parasties. Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα | 21 0894 2458
Club sandwich στο Avit
Club sandwich με τυρί, μπέικον, burger, μαγιονέζα -με τα όλα του βρε αδερφέ- και την ίδια στιγμή vegan, γίνεται; Στο Avit όλα γίνονται! Το αγαπημένο vegan spot της Γλυφάδας δεν σταματάει να με εκπλήσσει, προσφέροντας συνεχώς κάτι νέο που αποδεικνύει ότι και το πιο κλασικό μπορείς να το δεις και να το γευτείς αλλιώς και πάλι, να σου αρέσει. Έτσι έγινε και την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα, Παραμονή Χριστουγέννων, για ένα γρήγορο καφεδάκι ανάμεσα στις γιορτινές αγορές στο κέντρο της Γλυφάδας, που τελικά εξελίχθηκε σε κανονικότατο brunch. Και πώς θα γινόταν διαφορετικά όταν εκεί που λέγαμε θα πάρουμε μόνο καφέ (ίσως και ένα κομμάτι banana bread), πέφτει το μάτι στα έξτρα του καταλόγου;
Ανάμεσά τους μας κάνει κλικ αμέσως το club sandwich και μόλις φτάνει στο τραπέζι καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πράξει άριστα που δεν φοβηθήκαμε να «ανοίξουμε» την παραγγελία. Αφράτο ψωμί brioche και μέσα στρώσεις από λιωμένο τυρί, λεμονάτη μαγιονέζα, ελαφρώς πικάντικο Shiitake burger, αβοκάντο, ντομάτα και μπέικον -εννοείται όλα vegan. Ο συνδυασμός πολύ καλός και μπορώ να πω ότι είναι από τα νοστιμότερα και σίγουρα πιο ξεχωριστά club sandwiches που δοκίμασα πρόσφατα.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Avit. Μαραγκού 19, Γλυφάδα | 210 8949381
Σφακιανή πίτα στο Μαμαλούκα (Θεσσαλονίκη)
Ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πάντα μια από τις πιο ιδανικές αφορμές για να ξεφύγεις λίγο από την καθημερινότητα, να ξεσκάσεις και, φυσικά, να φας. Πραγματικά, προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται κάθε φορά που βρίσκομαι την πόλη να ενθουσιάζομαι τόσο πολύ με το φαγητό. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, αυτοί που πιστεύουν πως στη Θεσσαλονίκη θα βρεις την ελληνική κουζίνα που λείπει από την πρωτεύουσα.
Αλλά για να μη σε τρελαίνω με τις σκέψεις μου, θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Ανάμεσα στα τουλάχιστον δέκα μέρη που επισκέφτηκα για φαγητό μέσα σε δύο μόλις ημέρες (αλήθεια, τόσα ήταν) ήταν και το Μαμαλούκα, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και τα Λαδάδικα. Ο χώρος ανεπιτήδευτος και απλός, με έμφαση στην boho αισθητική, που δημιουργεί μια extra φιλόξενη και οικεία ατμόσφαιρα, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Όσο για το μενού, τι να πρωτοπώ: Η κρητική κουζίνα στα καλύτερά της, με επιλογές που σε κάνουν να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Must, όμως, είναι η χειροποίητη σφακιανή πίτα με ξινομυζήθρα, πασπαλισμένη με μια χορταστική μερίδα μελιού, που σου φέρνει αμέσως στο νου γεύσεις και μνήμες από τα παλιά. Η ποσότητα δε, αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να την επιλέξεις, αφού η πίτα έρχεται ολόκληρη και δημιουργεί το ιδανικό ξεκίνημα για το γεύμα ή το δείπνο με την παρέα.
Άννυ Τζαβέλλα, Staff Writer
Μαμαλούκα. Ίωνος Δραγoύμη 3, Θεσσαλονίκη | 2310555223