Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 06/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Κασιώτικες μακαρούνες στο Νήσων Γη
Δεν χρειάζεται να επιβιβαστείς στο καράβι της Άγονης Γραμμής για να δοκιμάσεις νόστιμες νησιώτικες συνταγές. Μια βόλτα στην Αγία Παρασκευή και στο εστιατόριο Νήσων Γη θα σε φέρει κοντά σε παραδοσιακά πιάτα που δεν θα σου έφταναν πολλά καλοκαίρια σε νησιωτικούς προορισμούς, για να τα γνωρίσεις. Ανάμεσα τους ξεχώρισα τις Κασιώτικες Μακαρούνες με στάκα και καραμελωμένο κρεμμύδι. Ένα πιάτο που αποδεικνύει περίτρανα πως η απλότητα στη εκτέλεση μιας συνταγής μπορεί να κατακτήσει την απόλυτη νοστιμιά. Μου θύμισε τις συνταγές της γιαγιάς, όπου πρώτα τα «αρώματα» του πιάτου διεισδύουν μέσω της όσφρησης και στη συνέχεια η κάθε ξεχωριστή παρασκευή, του ζυμαρικού, του τυριού, του κρεμμυδιού, του φρέσκου βούτυρου έρχεται συνθετικά να απογειώσει και τη γεύση. Τηρώντας αδιαπραγμάτευτα και κατά γράμμα τις συνταγές της νησιωτικής παράδοσης και με προτάσεις σε φρέσκο ψάρι αλλά και κρεατικά, το εστιατόριο Νήσων Γη φλερτάρει στις πρώτες θέσεις των επιλογών μου.
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Νήσων Γη, Λεωφ. Μεσογείων 356, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6511354.
Πίτσα Parma στο Tre Sorelle
«Για αυθεντικές ιταλικές πίτσες θα πας στο Tre Sorelle στο Παγκράτι». Αυτό μου είπε μια φίλη πριν λίγο καιρό και αφού δεν μπόρεσα να αντισταθώ, επισκέφτηκα άμεσα το εστιατόριο επί της Αρχελάου. Ο χώρος σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με το design του, αλλά θα προσπαθήσω να σταθώ αποκλειστικά στην εξαιρετική του πίτσα. Παραγγείλαμε λοιπόν την πίτσα Parma (ίσως η best seller του), με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, ρόκα, προσούτο Πάρμας, νιφάδες παρμεζάνας και λάδι τρούφας. Η λεπτή και ελαφρώς τραγανή ζύμη σε συνδυασμό με τα ολόφρεσκα ιταλικά υλικά δίνουν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα, που έρχεται να δέσει άψογα με το λευκό κρασί που συνόδευε το γεύμα μας. Είναι σαν να κάνεις ένα μικρό ταξίδι στην Ιταλία, αλλά δεν χρειάζεται να πας μακριά, παρά μόνο μέχρι το Παγκράτι.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Tre Sorelle. Αρχέλαου 19, Αθήνα, τηλ. 211 4072172.
Καλαμάρι με πέστο και sticks πατάτας στο Athénée
Στο Athénée πας για πολλούς λόγους. Ίσως είναι το μαγαζί που έχει τον πιο ωραίο κόσμο στην Αθήνα και από αισθητικής πλευράς είναι κορυφαίο, γιατί νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι. Όμως το πιάτο με το καλαμάρι που είναι συνδυασμένο με πέστο και sticks πατάτας είναι μοναδικό. Είναι τόσο ωραίο που το παραγγέλνεις και για κυρίως.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
Athénée. Βουκουρεστίου 9, Αθήνα, τηλ. 210 3251430.
Aglio e olio στο Peccati di Gola
Το Peccati di Gola είναι από εκείνα τα μαγαζιά που, αν τα ανακάλυπτες σε ένα γραφικό στενάκι μιας ιταλικής επαρχιακής κωμόπολης, θα έμπαινε εύκολα στη λίστα με τα απροσδόκητα highlights που κάνουν ένα ταξίδι αξιομνημόνευτο. Μια αυθεντική τρατορία που δεν ασχολείται τόσο με το φαίνεσθαι, όσο με την ουσία του πράγματος: Το καλό φαγητό. Η ναπολιτάνικη πίτσα του είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου, τα ορεκτικά και οι σαλάτες του είναι πάντα ενδιαφέροντα και καλοφτιαγμένα, τα ζυμαρικά του είναι αριστουργηματικά. Παρένθεση: Θα ήθελα λίγες παραπάνω vegetarian επιλογές στο μενού, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Στο πιάτο μας, λοιπόν: Fettuccine aglio e olio, με μαύρο σκόρδο, τυρί stracciatella και φιστίκι Αιγίνης. Η εμπνευσμένη εκδοχή του Peccati di Gola για την πιο απλή ίσως συνταγή για pasta της Νάπολης είναι μια γευστική έκπληξη. Τελικά δεν θυμίζει την αυθεντική aglio e olio, αφού το μαύρο σκόρδο (σκόρδο που έχει υποστεί ειδική διαδικασία ωρίμασης, χάνοντας τη χαρακτηριστική αψάδα του) της χαρίζει έναν πιο γλυκό χαρακτήρα. Το φιστίκι Αιγίνης και η stracciatella προσθέτουν υφή και γεύση, ενώ η επιλογή των φετουτσίνι ως βάση για αυτό το πιάτο -αντί για κλασικά σπαγγέτι- λειτουργεί εξαιρετικά. Είναι σχεδόν βλάσφημο αυτό που θα πω, αλλά ταιριάζει τέλεια και με τα πικάντικα stuzzichini (μπαστουνάκια ψωμιού από ζύμη πίτσας) του Peccati di Gola. Ψωμί με μακαρόνια δηλαδή; Ε, ναι. Και αμαρτίαν ουκ έχω.
Ζωή Πατσιώλη, Editor in Chief
Peccati di Gola. Κύπρου 50, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981511.
Μπιφτέκι πρόβειο στο Mezze
To Mezze Glyfada είναι για εμένα από εκείνα τα πασπαρτού στέκια, που μπορώ να επιλέξω ανεξαρτήτως παρέας ή όρεξης. Το δεύτερο δε είναι το πιο εύκολο να ικανοποιηθεί, αφού ο κατάλογος του μοιράζεται ισάξια μεταξύ θαλασσινών και κρέατος και έτσι, μπορείς να επιλέξει ο καθένας ό,τι προτιμάει. Συμβουλή μου, μην φοβηθείς να κάνεις ένα mix των δύο -εγώ για παράδειγμα, ανεξαρτήτως κυρίως πιάτου πάντα παίρνω για ορεκτικό το τραγανό, τηγανητό γαριδάκι τύπου Σύμης, που τρώγεται με το χέρι, σαν chips… Την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα βέβαια, άλλο ήταν το πιάτο που με κέρδισε, το πρόβειο μπιφτέκι από την κατηγορία «Εξτραβαγκάντζες», που είναι από τα πιάτα που είχε ετοιμάσει για το Mezze o σεφ Γρηγόρης Χέλμης. Το ζουμερό μπιφτέκι έρχεται μέσα σε τηγανάκι, σερβιρισμένο απλά με ψιλοκομμένη ντοματούλα και σάλτσα από γιαούρτι και στη βάση μια ψημένη πιτούλα για σουβλάκια, να «ρουφάει» τα ζουμιά από τα μπιφτέκια και την ντομάτα… Πραγματικά τώρα, χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για να καταλάβεις ότι αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσεις;
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Mezze Glyfada. Λεωφ. Αγγ. Μεταξά 34 & Φοίβης 11, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980480.
Κουτσομούρες στην Παραλία στο Αλεποχώρι
Το τηγάνι θέλει τέχνη, θέλει λάδι, θέλει ταλέντο. Στην Παραλία όνομα και πράμα (αφού το μικρό στο μάτι, μεγάλο στο τηγάνι ταβερνάκι στέκεται ακριβώς πάνω σε μια παραλία δίπλα στη μαρίνα Αλεποχωρίου) βρίσκεις και τα τρία. Παρά τα πολλά χρόνια που εμπιστευόμαστε τις διακοπές, τις αργίες και τις μονοήμερες εκδρομές στα χέρια του, ποτέ δεν έχουμε γνωρίσει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη βελούδινη τηγανιά με κουτσομούρες ή έχει το μυστικό για τα καλύτερα τηγανητά κολοκυθάκια που έχουμε φάει εντός Αττικής. Μικρές, ολόφρεσκες και εξαιρετικά τηγανισμένες οι κουτσομούρες στην Παραλία, είναι από αυτά τα απλά πιάτα, σε πολύ απλά μαγαζιά, με πολύ απλό φόντο που βρίσκεις και δεν αφήνεις ποτέ. Στην τελική μέχρι και η Μαρί Κόντο, για απλότητα και less is more μας μιλάει όλη την ώρα στο Netflix και τα βιβλία της. Κάτι θα ξέρει (μάλλον).
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Η Παραλία. Λιμάνι Aλϵᴨοχωριόu, Κάτω Αλεποχώρι, τηλ. 22960 51310.
Hawaiian burger στο Burger Joint
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Burger Joint (@theburgerjoint)
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μερικά κομμάτια ανανά μπορούν να χωρέσουν τόσο αριστουργηματικά μέσα σε ένα burger. Πάντα, με το που διαπιστώσω ότι κάτι μου αρέσει πολύ σε ένα εστιατόριο, επιλέγω κάθε φορά την σίγουρη οδό. Έτσι και στο Burger Joint, πάντα η επιλογή μου ήταν μονόδρομος. Λίγο πιο κλασική, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμη. Μέχρι που σε μια επίσκεψή μου (από τις πολλές) έκανα την ανατροπή, επιλέγοντας το Hawaiian Burger, που πιστεύω πως ειδικά για όποιον αγαπά το παναρισμένο κοτόπουλο, είναι εκρηκτικά γευστικό. Από τότε, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο μαγαζί, αυτό είναι το burger μου και δεν το αλλάζω με τίποτα. Κλείνει μέσα του παναρισμένο στήθος κοτόπουλου- τραγανό απ’ έξω και ζουμερό στο εσωτερικό του-, crispy cheddar, μαριναρισμένο bacon, ψητό ανανά που στο εσωτερικό του έχει την απαραίτητη υγρασία, crispy onion, chipotle mayo, που χρησιμοποιείται συνήθως σε μεξικάνικες συνταγές και bourbon glaze, που δίνει αυτή την ελαφρώς γλυκιά και καπνιστή γεύση. Το αποκορύφωμα; Ψωμάκι brioche, μαλακό και νόστιμο από μόνο του, τόσο που θα μου άρεσε να το φάω ακόμη και σκέτο. Όλα τα υλικά δένουν μεταξύ τους με έναν εντυπωσιακό τρόπο και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα για το οποίο πιστεύω πως αξίζει να μεταθέσεις τη δίαιτα από Δευτέρα. Το burger συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές, στις οποίες προτείνω να προσθέσεις λιωμένο τσένταρ και ψιλοκομμένο μπέικον, αν θες να το τερματίσεις.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Burger Joint. Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940260.