Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 07/10/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Νιόκι με γκοργκοντζόλα στο Ovio
Το συγκεκριμένο πιάτο ήταν πρόταση του σερβιτόρου που μας εξυπηρέτησε και, πραγματικά, αν τυχόν διαβάζει αυτό εδώ το κείμενο, να ξέρει πως τον ευχαριστώ. Ζητώντας μια γνώμη για κυρίως, μας πρότεινε αυτό το πιάτο ζυμαρικών και ένα ριζότο, αφήνοντας σε εμάς την τελική απόφαση. Προτιμήσαμε τα νιόκι με γκοργκοντζόλα, θεωρώντας τα λίγο πιο ιδιαίτερα και το πιάτο -δυστυχώς- ήταν για τη μέση. Φρέσκα νιόκι που είχαν γίνει «ένα σώμα» με μια απίστευτα κρεμώδη, τυρένια, λευκή σάλτσα και μια ιδιαίτερη γεύση που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Περιείχε επίσης κομμάτια από αχλάδι, τόσο νόστιμα που θα ορκιζόμουν πως είναι κάτι άλλο, δεν ξέρω τι, και καρύδια. Χαρακτηριστική ήταν και η γαρνιτούρα του, ό,τι πρέπει για φωτογράφιση, την οποία δυστυχώς εγώ δεν πρόλαβα να τραβήξω, γιατί όλοι έπεσαν με τα μούτρα και το στήσιμο του πιάτου απλά κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα, οπότε «δανείστηκα» την αντίστοιχη από το Instagram του Ovio.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Ovio. Απόλλωνος 4, Αθήνα | Τηλ: 211 4115755
Οι χοιρινές μπριζολίτσες στο Σεμπρεβίβα
Σεμπρεβίβα επί της ουσίας είναι το αποτέλεσμα των λέξεων «πάντα» και «ζω» και παράλληλα είναι το όνομα ενός κατακίτρινου, σαν χρυσάφι, λουλουδιού. Στα μέρη μας ή έστω κοντά σε αυτά, αφού τα Πετράλωνα δεν είναι και μακριά, στο ίδιο μαγαζί όπου κάποτε μεσουράνησε το Κολίμπρι, έχει ανοίξει ένα εξαιρετικό εδεσματοπωλείο. Αυτή είναι η σωστή λέξη για να το περιγράψεις και το δύσκολο είναι να βρεις τις σωστές λέξεις για να περιγράψεις τις μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες του. Γι’ αυτό ας μιλήσουν τα υλικά της μαρινάδας: λάδι μαύρου σκόρδου, τσίλι και σοκολάτα και ελάχιστες νότες (όπως λένε και οι chefs) τυροκαυτερής. Έπαιξε πολύ μεγάλο ντέρμπι με τα σκιουφιχτά με ραγού προβατίνας, αλλά στο 94′ οι μπριζόλες έβαλαν ένα γκολάκι κι έφυγαν για τελικό.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Σεμπρεβίβα Εδεσματοποιείον. Καλλιρρόης 166, Πετράλωνα | Τηλ: 213 0381904
Πίτσα Tom Collins στο Odori Vermuteria di Atene
Η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας βράδυ Παρασκευής είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες, ειδικά τώρα που μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο. Και επειδή την τελευταία φορά είχα όρεξη για Ιταλικό, αποφάσισα να επισκεφτώ το αγαπημένο Odori Vermuteria di Atene -και λέω αγαπημένο επειδή όσες φορές έχω πάει, για ποτό ή φαγητό, έχω φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κλείνουμε φυσικά τραπέζι, γιατί ως συνήθως δεν βρίσκεις εύκολα κάτι διαθέσιμο, ειδικά Παρασκευή βράδυ και φτάνοντας, καθόμαστε σε ένα από τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα που «φωνάζει» Ιταλία! Στο μενού, μου κάνει κλικ αμέσως η πίτσα Tom Collins, την οποία και ζητάω (για τη μέση βέβαια, μην παρεξηγηθώ). Με κρέμα παρμεζάνα, mozzarella, λουκάνικο salsiccia, μπέικον, τσιπς πατάτας, nduja mayo, θυμάρι και ρίγανη, η Tom Collins κερδίζει επάξια τη θέση της στις top επιλογές για πίτσα στην Αθήνα, χωρίς υπερβολή. Η ζύμη φανταστική (όπως πάντα) και τα υλικά, δεμένα εξαιρετικά μεταξύ τους, έδιναν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά, σίγουρα θα την επιλέξω ξανά.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Odori Vermuteria Di Atene. Σκουλενίου 2, Αθήνα | Τηλ: 210 3314674
Αρνί βραστό με πιλάφι στον Καραμπουτζέ (Κρήτη)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη foodies cretan (@foodies_cretan)
Κρητικιά που λατρεύει το βραστό αρνί με πιλάφι; Καμία έκπληξη ως εδώ. Η έκπληξη θα είναι αν την επόμενη φορά που θα βρεθείς στον Νομό Ηρακλείου, στην Κρήτη, επισκεφθείς το χωριό Κρουσώνας στους πρόποδες του Ψηλορείτη και καθίσεις για φαγητό στο καφενείο Καραμπουτζέ. Για εμάς αποτελεί σχεδόν προσκύνημα, αφού με το που θα φτάσουμε στο νησί κάθε φορά η πρώτη ερώτηση είναι «πότε θα κλείσουμε τραπέζι στον Καραμπουτζέ». Θέλει κράτηση; Μπορεί και όχι, αλλά είμαστε μεγάλη οικογένεια και δεν το διακινδυνεύουμε να ανέβουμε μέχρι εκεί και να μην βρούμε τραπέζι.
Ο Μανώλης, ιδιοκτήτης και ψυχή του καφενείου θα σε υποδεχθεί πάντα εγκάρδια και στο πι και φι θα γεμίσει το τραπέζι σου με νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα. Λεπτομέρεια, εδώ δεν παραγγέλνεις, το concept είναι ότι υπάρχει μία φιξ -φιλικότατη- τιμή ανά άτομο και δοκιμάζεις ό,τι έχει βγει από τις κατσαρόλες τους και είναι πάντα πολλά και διαφορετικά. Ανεξάρτητα από τα πρώτα που εναλλάσσονται ωστόσο, στον Καραμπουτζέ θα βρεις πάντα βραστό με πιλάφι. Λουκούμι το κρέας, ωραία χυλωμένο το πιλάφι, είναι ένα πιάτο που δεν το χορταίνεις ποτέ.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Καφενείο Καραμπουτζέ. Κρουσώνας Ηρακλείου, Κρήτη | Τηλ: 697 6413233
Χατσαπούρι στη Βαλεντίνα
Μπορεί το διαχρονικό χιτ (βλέπε εδώ και 30 χρόνια) αυτής της αυθεντικής ρωσικής ταβέρνας στις εσχατιές της Καλλιθέας να είναι δικαίως το πουπουλένιο σασλίκ αρνί της (σουβλάκι σούπερ μαριναρισμένο), αλλά εμένα την καρδιά μου αυτό το χατσα-κάτι ήταν που απρόσμενα μου την έκλεψε. Και σκέψου ότι ο μόνος λόγος που το παράγγειλα ήταν επειδή μου άρεσε το όνομά του. Στην πορεία ήταν που έμαθα ότι αυτό το τηγανητό κασερόψωμο είναι μια σούπερ γνωστή γεωργιανή συνταγή. Πόσο μου άρεσε; Τόσο που προθυμοποιήθηκα να γεμίσω ασφυκτικά τα πιάτα των υπολοίπων με όλα τα άλλα ωραία που είχαμε παραγγείλει (ρώσικη σαλάτα, ψωμάκια λιπιόσκα, μαντί, πιλμένι και βαρένικι με τυρί) προκειμένου να πάρω αγκαλιά το χατσαπούρι και να του εκμυστηρευτώ τα όσα νιώθω για εκείνο.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Βαλεντίνα. Λυκούργου 235, Καλλιθέα | Τηλ: 210 9431871
Μους λευκού ταραμά με αλμυρή καραμέλα στις Βαρκούλες
Θα μπορούσε να κοσμεί τη βιτρίνα ζαχαροπλαστείου ως πολίτικο ραβανί. Όμως όχι! Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και πολύ νόστιμο ορεκτικό που δοκίμασα στις Βαρκούλες, μεταξύ άλλων συγκλονιστικών εδεσμάτων, δια χειρός του Θέμη Ζεάκη, ενός από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχω συναντήσει στην εστιατορική μου περιπλάνηση τα τελευταία χρόνια. Δεδομένου ότι έχω επισκεφθεί το συγκεκριμένο ψαροφαγάδικο αρκετές φορές δηλώνω πιστή θαμώνας. Το συγκεκριμένο πιάτο αμέσως σου τραβά την προσοχή, είναι πανέμορφο στη σύλληψη -δεν μπορείς να αντισταθείς όσο κι αν το προσπαθήσεις- και εξαιρετικό στις υφές και στη γεύση του. Είναι αυτό που λέμε «αφρός». Η παραγγελία δε, έγινε ως εξής «θέλουμε αυτό που τρώνε οι δίπλα».
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Βαρκούλες. Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία | Τηλ: 213 0358767