Τα Souvlike ήρθαν στα νότια με γεύσεις για πολλά share
Προσγειώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη δυο νεο-ψητοπωλεία που με τη φαντασία, την ποιότητα και την απίστευτη γεύση τους έχουν αρχίσει ήδη και γίνονται viral.
- 17/06/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Λίγο πριν, αν αποφάσισες να πας αργά ή αμέσως μετά, αν έχεις κάτσει μέχρι την δύση του ηλίου. Εκεί προσδιορίζεται χρονικά η στιγμή που λαχταράς, λιμπίζεσαι, λιγουρεύεσαι ένα -δύο και τρία μην σου πω- σουβλάκια αφού το μπάνιο στην θάλασσα ταιριάζει τέλεια με το εθνικό μας street food. Τα δύο νέα ‘νότια’ Souvlike, προνομιακά τοποθετημένα στα σημεία φιλέτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ήρθαν και είναι έτοιμα όχι μόνο να γίνουν η αποκλειστική σου επιλογή για πριν ή μετά το μπάνιο σου, αλλά να σε ‘αναγκάσουν’ να τα ερωτευτείς μόνιμα. Βλέπεις είναι η ποικιλία, η ποιότητα μα, πάνω από όλα, η γεύση που σε κάνει σε κάθε μπουκιά να θες να πατήσεις απανωτά like.
Και στα δύο κυριαρχεί το μπλε με πινελιές που σε ταξιδεύουν αμέσως σε νότιο-κυκλαδίτικο σκηνικό. Στη Βουλιαγμένη θα δεις στον εσωτερικό χώρο -εκτός από τις μεγάλες σανίδες που στέκονται αγέρωχες- να κρέμονται και “χάρτινοι” γλάροι. Από την άλλη στην Βάρκιζα το μικρό εσωτερικό έχει “χάρτινα” καραβάκια, αλλά το έξω του σε κάνει να νιώθεις ότι τρως σαν άρχοντας σε deck πλοίου.
Στο Souvlike όμως -όποιο κι από τα δύο κι αν διαλέξεις- δεν θα αισθανθείς σαν άρχοντας μόνο λόγω της διακόσμησης και της ατμόσφαιρας που αποπνέουν αλλά, κυρίως, γιατί διαθέτουν ποικιλία που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Μόλις πιάνεις τον κατάλογο απλώνονται μπροστά σου γνωστές και άγνωστες επιλογές, παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες. Κάθε μια με το δικό της emoticon σε προκαλεί να την δοκιμάσεις.
Ας ξεκινήσουμε κλασσικά με τον γύρο να έρχεται σε δύο επιλογές. Γύρος από πανσέτα και γύρος κοτόπουλο. Και οι δύο πεντανόστιμοι και οι δύο θεσπέσιοι. Χειροποίητοι -όπως και τα καλαμάκια-, δημιουργούνται καθημερινά στο μαγαζί από πεντακάθαρο κρέας. Και πίστεψέ με αυτό φαίνεται σε κάθε μπουκιά. Τώρα που είναι ακόμα αρχή θα σου εξηγήσω κάτι που ισχύει για όλα τα προιόντα του Souvlike. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα μαγαζιά, που βρίσκονται πάνω από τα κάρβουνα σε κάθε ψήσιμο και οι άνθρωποι που τελικώς σου σερβίρουν στο τραπέζι, να ξέρεις ότι έχουν θέμα με την ποιότητα. Φανατικοί και απόλυτα προσηλωμένοι στην υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη και στα αγνά και καθαρά κρέατα. Συνεργάζονται με πολλές μικρές ελληνικές φάρμες και αγοράζουν απευθείας το κρέας τους από εκείνους, ενώ στον κατάλογο υπάρχουν πολλά ελληνικά προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και γιαυτό είναι πολύ περήφανοι.
Μόλις το μάτι σου πέσει στο μαστέλο Χίου και στο ταλαγάνι τότε μην σκεφτείς τίποτε άλλο. Τσίμπα τα κατευθείαν. Ένα μικρό γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζεται με λίγο Θεσσαλονίκη αφού θα δοκιμάσεις την πιο νόστιμη ρώσικη που έχεις φάει ποτέ. “Αλοιφές” υπάρχουν αρκετές, για όλα τα γούστα, και μοιάζουν όλες ιδανικές για να βουτάς τις πίτες σου. Εγώ θα σου πω να διαλέξεις την λαδόπιτα που αποτελεί και trademark του μαγαζιού και έρχεται μπροστά σου -είτε σκέτη είτε σε τυλιχτό- τραγανή και γεμάτη από την σπιρτάδα της γεύσης του αγνού παρθένου ελαιόλαδου. Ρώτησα και μου είπαν πως μένει για δευτερόλεπτα στο τηγάνι και μετά ψήνεται. Γιαυτό είναι τόσο λεπτή, τόσο τραγανή, τόσο ελαφριά, μα και τόσο νόστιμη.
Από σαλάτες εκείνη με την ονομασία του μαγαζιού μοιάζει εξαιρετική, ενώ θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και εκείνη με κινόα. Signature σαλάτα με γεύσεις up to date στην εποχή και στο ρεύμα που επικρατεί για το healthy food. Νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή για να σου αποκαλύψω σε πρώτη μετάδοση ότι όχι μόνο υπάρχουν κι άλλες επιλογές στο ίδιο μήκος κύματος αλλά ότι σύντομα θα δημιουργηθεί ένα special menu με low calorie επιλογές το οποίο και θα έχει επιμεληθεί ο personal trainer Γιώργος Κοντάκης.
Ας γυρίσουμε όμως στις αμαρτίες, μιας και έχει μπόλικες αυτός ο κατάλογος. Σάντουιτς αλα σαλονίκη, τυλιχτά όπως μπορείς να τα φανταστείς αλλά και burger. Όλα τους με 100% κρέας από μοσχάρι ή, για όσους θέλουν πιο έντονη γεύση, βουβαλίσιο αλλά και μια extra επιλογή με την κωδική ονομασία burger souvlike. Ψωμί που του έχει αφαιρεθεί η ψίχα και έχει γεμίσει με πεντανόστιμο γύρο, συν τα γνωστά παρελκόμενα που βάζει σε ένα τυλιχτό. Το όλο θέαμα είναι μοναδικό και από νοστιμιά το σύνολο σε πάει αλλού.
Tip: ταιριάζει τέλεια με μια φουρνοπατάτα με σως φέτας και γλυκιά πάπρικα. Όταν λέμε ότι ταιριάζει εννοούμε ότι φτιάχτηκαν ο ένας για τον άλλον.
Το souvlike όμως δεν είναι μόνο σουβλατζίδικο αλλά και ψητοπωλείο, αφού τολμάει με περίσσια περηφάνια και τοποθετεί τα εξαιρετικά του κρέατα πάνω στην σχάρα. Γενναιόδωρες μερίδες σταβλίσιας, κυπριακή σεφταλιά πάνω σε αυθεντική κυπριακή πίτα αλλά και κεμπάπ γιαουρτλού με την κωδική ονομασία γιουσουφάκι. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις λόγω γεύσης κι ας έχεις σκάσει, τότε πάρε μια λουξ plus n’ light για την χώνεψη. Μην φοβηθείς αλλά οφείλεις να αφήσεις χώρο και για ένα κομμάτι πορτοκαλόπιτα με παγωτό kayak καϊμάκι. Απογείωση.
Το Souvlike μοιάζει σαν να ήταν χρόνια στα νότια. Ήρθε φρέσκο να κουμπώσει στα θέλω και τις απαιτήσεις των νοτίων και να προσφέρει απλόχερα ποικιλία, νέες ιδέες, πρωτότυπες αλλά και ταυτόχρονα μαμαδίσιες-αυθεντικές γεύσεις. Το Souvlike έχει όλα όσα πρέπει να έχει το καλύτερο σουβλατζίδικο-ψητοπωλείο στα νότια μαζί με μία νεανική, hype και social πινελιά. Έχει ότι ακριβώς χρειάζεται για να πάρει άπειρα like και share.
Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη τηλ: 210 8963565, facebook/souvlikevouliagmeni Λ. Ποσειδώνος 10, Βάρκιζα τηλ: 210 8974448, facebook/souvlikevarkiza