Η Δάφνη σερβίρει σπιτικό φαγητό εδώ και 24 χρόνια στο Περιστέρι
Στο πλακόστρωτο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Περιστέρι έχει «ριζώσει» εδώ και 24 χρόνια η Δάφνη, ένα εστιατόριο που σερβίρει πιάτα με γεύση οικεία, σχεδόν σπιτική.
- 22/10/2021
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Η αλήθεια είναι ότι τη Δάφνη την ανακάλυψα κάπως… ανάποδα. Για την ακρίβεια, πρώτα επισκέφθηκα το νεότερο concept της ομάδας, το wine bar Gigifioggos, που άνοιξε επίσης στο Περιστέρι το 2019 και στη συνέχεια έμαθα για τη Δάφνη. Δεν μπορούσα λοιπόν, να μην κανονίσω μία επίσκεψη και εκεί, για να εξακριβώσω τις πληροφορίες που ήθελαν να πρόκειται για ένα εστιατόριο με νόστιμα πιάτα και εξίσου μεγάλη αγάπη για το κρασί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δάφνη (@dafni_elliniko)
Περνώντας για πρώτη φορά την πόρτα της Δάφνης, βρέθηκα σε μία ζεστή σάλα, διακοσμημένη με γήινα χρώματα και απλό στυλ, που αφήνει χώρο για να σε εντυπωσιάσει ο πραγματικός πρωταγωνιστής -το φαγητό. Σημείωσε ότι εξωτερικά έχουν και μία πολύ άνετη αυλή, με μεγάλες γλάστρες περιμετρικά, την οποία βέβαια προτιμάμε τους πιο ζεστούς μήνες.
Τα ηνία στην κουζίνα της Δάφνης κρατάει σταθερά η Αριστέα Βλάχου, που αγαπάει τις κλασικές ελληνικές γεύσεις, χωρίς όμως να λείπουν από το μενού και κάποια πιάτα λίγο πιο δημιουργικά. Άλλωστε, πέρα από το βασικό μενού έχουν καθημερινά και διαφορετικά πιάτα ημέρας, που ακολουθούν πιστά την εποχικότητα των υλικών και αφήνουν περιθώριο στην κουζίνα να κάνει συχνές και γευστικές προσθήκες.
Στην τελευταία μου επίσκεψη λοιπόν, δοκίμασα κεφτεδάκια σε διαφορετικές εκδοχές ή αλλιώς τα αφράτα κεφτεδάκια από κρέας, τους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες τους, αλλά και τους ρεβυθοκεφτέδες που πραγματικά ήταν από τους νοστιμότερους που έχω δοκιμάσει τελευταία. Ακολούθησαν μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικο (ένας συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ) και μία δροσερή, κρητική σαλάτα με παξιμάδι, ντομάτα, κρεμμύδι, ξινομυζήθρα και κρίταμο.
Στο κυρίως ήμουν τυχερή, καθώς στα πιάτα ημέρας είχε ταλιάτα black angus με ρόκα, γραβιέρα και λάδι τρούφας, που αφού ήρθε στο τραπέζι σωστά ψημένη και με φίνα γεύση. Η παρέα μου πάλι, είχε επιλέξει κατσικάκι με σταμναγκάθι και μυρωδικά και δεν αντιστάθηκα, δοκίμασα και από εκεί λίγο και σωστά έπραξα, αφού ήταν ιδιαίτερα γευστικό.
Όσο για το τι πίνουμε στη Δάφνη, σημείωσε ότι διαθέτουν μία ενημερωμένη λίστα με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, που συνδυάζονται εξαιρετικά με το φαγητό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δάφνη (@dafni_elliniko)