Μαύρος Γάτος: Η υπόγεια ταβέρνα του Παγκρατίου με τα λαχταριστά παϊδάκια
To 2024 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκράτι!Με αύρα παλιάς, αστικής ταβέρνας, μενού που τιμάει τις παραδοσιακές συνταγές και παϊδάκια - λουκούμι, ο Μαύρος Γάτος είναι από τις σταθερά αγαπημένες επιλογές στο Παγκράτι.
- 05/02/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Παγκράτι μπορεί να μοιάζει να μην «χορταίνει» νέες αφίξεις στην εστίαση, ωστόσο δεν παύει να έχει και κάποιες σταθερές αξίες με ιστορία δεκαετιών, που αξίζει να έχουν μια θέση στη λίστα των επιλογών σου για έξοδο στην περιοχή. Ανάμεσά τους ο Μαύρος Γάτος, μια ταβέρνα που γράφει ιστορία στις παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mavros Gatos (@mavros_gatos)
Σε ένα ημιυπόγειο, στο Νο 4 της οδού Πολέμωνος, βρίσκεται αυτή η καθόλου κρυφή ταβέρνα του Παγκρατίου. Κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια και βρίσκεσαι μέσα σε μία ευρύχωρη σάλα με τραπέζια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα και από πάνω το απαραίτητο χάρτινο τραπεζομάντηλο και ξύλινες καρέκλες. Γύρω σου, ρετρό τοιχογραφίες του ζωγράφου Doris. Ένα σκηνικό νοσταλγικό, που σε προδιαθέτει ότι θα περάσεις μια χαλαρή βραδιά με την παρέα, πίνοντας κρασί και απολαμβάνοντας νόστιμα πιάτα και πολλή κουβέντα.
Η αλήθεια είναι ότι το μενού εδώ δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ, αν και οι επιλογές μας είναι σχεδόν προβλεπόμενες. Χόρτα ωραία βρασμένα, που δεν λιώνουν τελείως στο στόμα, καψαλισμένο ψωμάκι, τζατζίκι και χοιρινή τηγανιά ή λουκάνικο για την αρχή, πριν περάσουμε στα ψητά που είναι το δυνατό χαρτί τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mavros Gatos (@mavros_gatos)
Θα πρέπει απαραιτήτως να δοκιμάσεις και εσύ τα παϊδάκια τους που είναι από τα καλύτερα που θα βρεις στην Αθήνα. Λεπτά, τρυφερά, καλοψημένα, με το λιπάκι τους και χωρίς καθόλου βαριά μυρωδιά, είναι τόσο τρυφερά, που το κρέας ξεκολλάει αμέσως από το κόκκαλο.
Αν πάλι προτιμάς μαγειρευτά, ο Μαύρος Γάτος δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, αφού στον κατάλογο θα βρεις πάντα και επιλογές της κατσαρόλας. Τα μαγειρευτά αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των υλικών. Αλλά, αν τα πετύχεις, δοκίμασε οπωσδήποτε τους λαχανοντολμάδες και το λεμονάτο μοσχαράκι.