#NouPouChoice: Πιπεριές γεμιστές με κιμά στις Προκομένες
Στο μαγειρείο της Γλυφάδας δοκιμάσαμε πληθωρικά γεμιστά με κιμά, που φέρνουν το καλοκαίρι μία μπουκιά πιο κοντά.
- 11/06/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Κάθε μαγειρείο που θέλει να υπερηφανεύεται ότι τιμάει τις σπιτικές γεύσεις, δεν μπορεί παρά να έχει στο μενού του γεμιστά, ειδικά το καλοκαίρι. Βέβαια, τις περισσότερες φορές είναι σκέτα, με ρύζι και μυρωδικά δηλαδή. Ωραία και αυτά και αρωματικά, δεν μπορώ να πω, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι φορές που τα θέλω με κιμά, όπως τα έφτιαχνε η μαμά μου.
Στις Προκομένες στη Γλυφάδα βρίσκω και τις δύο εκδοχές και μάλιστα, τα γεμιστά με ρύζι γίνονται αποκλειστικά με ντομάτα, ενώ τα γεμιστά με κιμά γίνονται με κόκκινες πιπεριές. Σκέψου τώρα την γλύκα που παίρνει η κόκκινη πιπεριά όταν ψήνεται στον φούρνο, να ενώνεται με την πληθωρική γέμιση από κιμά και ρύζι και πες μου ότι αυτό δεν είναι ένα πιάτο που θα ήθελες να είχες τώρα μπροστά σου.