Τρώμε μαμαδίστικα φαγητά στο Οβελιστήριον Γνήσιον
Το Οβελιστήριον Γνήσιον φέρνει στη Βούλα όλα τα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής μαγειρικής.
- 07/12/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Το Οβελιστήριον Γνήσιον στη Βούλα το γνωρίζεις. Έχεις απολαύσει τα κρέατα στη σούβλα που ετοιμάζονται με μαεστρία και σε προσκαλούν καθημερινά να τα γευτείς, παρουσιάζοντας μια από τις πιο παραδοσιακές πλευρές της ελληνικής κουζίνας. Έχεις βάλει στη μέση ένα ζουμερό κοκορέτσι και σίγουρα δεν έχεις αντισταθεί στο Κλέφτικο με κοτόπουλο που ψήνεται στη σούβλα και έχει μια νοστιμιά εντελώς ιδιαίτερη.
Τώρα όμως θα βρεις στον κατάλογό του μια σειρά από παραδοσιακές συνταγές που έρχονται κατευθείαν από την κουζίνα της μαμάς και ξυπνάνε αναμνήσεις από παλιά. Τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται καθημερινά στο Οβελιστήριον Γνήσιον είναι πολλά. Και όταν λέμε πολλά, εννοούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λαχταρήσεις ένα φαγητό και να μην το βρεις και μάλιστα σε μια ποιοτική και προσεγμένη εκδοχή του.
Γίγαντες, φασολάκια, αρακάς, μπάμιες -η vegan μορφή της ελληνικής μαγειρικής- εναλλάσσονται με πιο «κυριακάτικα» πιάτα όπως το χοιρινό με σέλινο, ο κόκορας με χυλοπίτες, τα κανελόνια με κιμά, το αρνάκι γάστρας ή ακόμα και τη γίδα βραστή που ταιριάζει απόλυτα με τον χειμώνα που έρχεται. Άλλωστε, μαζί με τα 20 -25 πιάτα που μένουν σταθερά στον κατάλογο, μαγειρεύονται καθημερινά άλλα 10 –τουλάχιστον- τα οποία εξαρτώνται από την εποχή, τον καιρό, αλλά και τις φρέσκες πρώτες ύλες που βρίσκει στην αγορά ο executive chef Κωνσταντίνος Καρόζης, που επιμελείται τον κατάλογο.
Μπορείς να φανταστείς τίποτα καλύτερο από μια ζεστή φασολάδα ένα κρύο μεσημέρι ή ένα πιάτο γεμιστά μια ζεστή μέρα; Με την ίδια λογική της καθημερινής φρεσκάδας η κουζίνα του Οβελιστήριον Γνήσιον σερβίρει ψάρι ημέρας ή συνταγές με θαλασσινά. Το στέκι της Βούλας κάνει την ελληνική μαγειρική καθημερινή απόλαυση και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.