Η καλοκαιρινή αυλή του Due Pentole μας περιμένει να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο του μενού
Με την αυλή να δημιουργεί το ιδανικότερο καλοκαιρινό σκηνικό και με το μενού να έχει εμπλουτιστεί με νέα, ντελικάτα πιάτα, τα «δύο τηγάνια» του Αλίμου υπόσχονται να μας χαρίσουν μια γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Ιταλίας.
- 14/07/2020
- Κείμενο: Ιωάννα Δαμιανού
Από τις αρχές κιόλας του καλοκαιριού ο χώρος που άλλοτε αποτελούσε το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Shopping House, στον Άλιμο έχει μετατραπεί σε μια καλοκαιρινή όαση, στην αυλή του Due Pentole, του ιταλικού εστιατορίου που εδώ και λίγα χρόνια μυεί τους θαμώνες του στη μαγεία της αυθεντικής, ιταλικής κουζίνας.
«Ήταν κάτι που το σκεφτόμασταν καιρό τώρα και επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η κατάσταση που βιώνουμε τελευταία, μας καθυστέρησε ωστόσο δεν κατάφερε να διακόψει τη δημιουργία της καλοκαιρινής εκδοχής του μαγαζιού που τόσο ζεστά ο κόσμος έχει αγκαλιάσει», μας περιγράφουν οι ιδιοκτήτες και σεφ του Due Pentole, Αλέκος Γαμπιεράκης και Γιάννης Καβούκης.
Η τροπική διάθεση του χώρου, με τα φυτά και τα δέντρα να δημιουργούν μια αίσθηση δροσερά καλοκαιρινή, καθώς επίσης και οι γήινες αποχρώσεις στα έπιπλα, τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και ο χαμηλός φωτισμός τις βραδινές ώρες συνδυάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα που προκύπτει αν μη τι άλλο προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία σε όποιον αποφασίσει να το επισκεφθεί.
Φυσικά, η ανανέωση δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει μονάχα τον εξωτερικό χώρο. Το μενού του Due Pentole εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε με νέα φινετσάτα πιάτα, με τα φρέσκα ζυμαρικά να αποτελούν πλέον μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη κατηγορία στο μενού του εστιατορίου. Τα Ravioli di parmigiano e filetto di pollo, με γέμιση μους παρμεζάνας, τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα από ξηρούς καρπούς και ελαφριά σάλτσα πέστο ρόκας θα απογειώσουν μια καλοκαιρινή σου βραδιά, συνοδεία μιας επιλογής ελληνικού ή ιταλικού κρασιού μέσα από τη λίστα των ετικετών που το εστιατόριο διαθέτει.
Στις νέες προσθήκες σημειώνονται και τα δύο μπέργκερ, ένα με μοσχαρίσιο μπιφτέκι (Burger di manzo) και ένα με φιλέτο κοτόπουλο (Burger petto di pollo) καθώς και η αύξηση της λίστας των πιτσών με την Pizza funghi freschi al tartufo, με μανιτάρια σαμπινιόν σωτέ με πάστα τρούφας σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα να αποτελεί ίσως την πιο αγαπημένη επιλογή του κόσμου.
Είναι προφανές λοιπόν, πως μια δοκιμή θα σε πείσει και που ξέρεις, ίσως το Due Pentole να είναι αυτό ακριβώς που αναζητούσες μένοντας στην πόλη αυτό το καλοκαίρι.