Το εστιατόριο ΜΑΝΗ-ΜΑΝΗ ανανέωσε το μενού του
Το διακεκριμένο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ πρόσθεσε στο μενού του νέα πιάτα που αξίζει να ανακαλύψετε.
- 12/03/2019
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, ο αγαπημένος προορισμός γεύσης στο Κουκάκι, υποδέχτηκε το νέο έτος με νέες γεύσεις, χειροποίητα ψωμάκια και νέα λίστα κρασιών, που φιλοξενεί όπως πάντα αρκετές ετικέτες σε ποτήρι.
Το διώροφο νεοκλασικό, στη σκιά της Ακρόπολης, παραμένει πιστό στις αξίες, την αγάπη και την αφοσίωσή του στη δημιουργία ενός μενού με γεύσεις που «ξυπνούν» αναμνήσεις. Με το νέο έτος υποδέχτηκε στην ομάδα της κουζίνας τον Μιχάλη Χατζηγεωργίου, ο οποίος υπό την επίβλεψη του executive chef και συνιδιοκτήτη Αλέξανδρου Φουρούλη, προσφέρει τον δικό του τόνο στην ήδη αγαπημένη κάρτα του εστιατορίου.
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε εντυπωσιάζει από την αρχή με τα χειροποίητα ψωμάκια σε ποικιλία γεύσεων. Μια ακόμη νέα άφιξη ακούει στο όνομα Συγκλινοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι, πορτοκάλι, ρόκα, γραβιέρα και ροζ πιπέρι αλλά και το Μίνι Σουβλάκι με πανσέτα, γιαούρτι, τομάτα, αγγούρι και σχοινόπρασσο αποτελεί μία δυναμική είσοδο στην κάρτα του εστιατορίου.
Η δροσερή πράσινη σαλάτα με σύγκλινο, ξινόμηλο, τυρί μαστίχας, σέλερι, φινόκιο, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα εσπεριδοειδών ανανεώνει τον ουρανίσκο και τον προετοιμάζει για τη γεμάτη γεύση των κυρίως πιάτων που ακολουθούν.
Οι νέες προτάσεις στα κυρίως πιάτα είναι πολλές ενώ στην κάρτα παραμένουν οι signature γεύσεις του ΜΑΝΗΜΑΝΗ όπως οι Τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό. Το ριζότο δημητριακών με μανιτάρι, γραβιέρα, καπνιστή πανσέτα, σκόρδο και θυμάρι αλλά και το τραχανότο με ορτύκι, καρότο, πράσο και φρέσκο κρεμμύδι, ένα πιάτο ωδή στην κουζίνα της Μάνης θα χαραχθούν, στη γευστική μνήμη.
Το Λαυράκι σερβίρεται πλέον με σπανακόρυζο, καυκαλήθρες, μυρώνια και αγριομάραθο ενώ το Αρνάκι σιγοψήνεται για να προσφερθεί με φακές beluga, μελιτζανοσαλάτα και φύτρες σκόρδου.
Κάθε γεύμα ολοκληρώνεται ακόμα πιο «γλυκά» φέτος μέσα από τις λαχταριστές επιλογές που συμπληρώνουν το μενού του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.
Ο παραδοσιακός χαλβάς παρουσιάζεται στην πιο μοντέρνα εκδοχή του με κρέμα σοκολάτας και γαρνιτούρα από μπισκότο καρύδι, σιρόπι βύσσινο και αρμπαρόριζα.
Η μανιάτικη γαλατόπιτα σερβίρεται με κρέμα σοκολάτας, κρέμα πορτοκάλι και μπισκότο κανέλα ενώ την γευστική παράσταση κλέβει το παρφέ σοκολάτας με μους γιαούρτι, συκομαϊδα (παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό), μπισκότο αμυγδάλου και γαρνιτούρα από σιρόπι ρόδι & πιπέρι.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00
Info: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη,τηλ: 210 9218180