Το Γιουβέτσι Καραβίδας από το Εστιατόριο Γαρμπή
Το NouPou.gr επισκέφθηκε το θρυλικό Εστιατόριο Γαρμπή στο Καβούρι και δοκίμασε τη νηστίσιμη πρότασή του.
- 02/04/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Ονομάζεται Γιουβέτσι Καραβίδας. Ετοιμάζεται από γιουβέτσι ολικής άλεσης με ψητές καραβίδες, ψητή σελινόριζα, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Ξεχωρίζει για το κριθαράκι ολικής άλεσης, το οποίο έχει και αλεύρι Ζέας που- όπως τόνισε και ο σεφ του Εστιατορίου Γαρμπή, Μιχάλης Πήττας- “οργανοληπτικά είναι πολύ ανώτερο από κάποιο άλλο είδος αλευριού”. Οι ψητές καραβίδες προέρχονται από ελληνικές θάλασσες και η ψητή σελινόριζα αναδεικνύει το άρωμα του σελίνου. Στο τελείωμά του θα γευθείς το καθαρό, παρθένο ελαιόλαδο.
Σημαντικό! Το συγκεκριμένο πιάτο θεωρείται και ως ένα από αυτά που μας αρέσει να βάζουμε στο κέντρο του τραπεζιού για την παρέα. Το Γιουβέτσι Καραβίδας είναι και ένα παρεϊστικο ορεκτικό. Τα Κούλουμα εξάλλου προέρχονται από τη λέξη “λούκουμα” που σημαίνει πως είναι όλα μαζεμένα στο κέντρο. Κι εμείς συμφωνούμε απόλυτα με αυτή τη λογική του κέντρου και της παρέας.
Εστιατόριο Γαρμπή
Ηλίου 21, Καβούρι
Τηλ. 2108963480
Facebook Εστιατοριο ΓΑΡΜΠΗ-GARBI restaurant