Το Ημερολόγιο των Σεφ στο Ark: Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες
Το Ark υποδέχεται το φθινόπωρο και το χειμώνα με μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία εμπνευσμένη από νοσταλγικές ελληνικές γεύσεις και εισάγει τα παιδιά στη μεσογειακή διατροφή και την έννοια του Slow Food.
- 16/10/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
To Ark καλωσορίζει το φθινόπωρο και το χειμώνα με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα. Το «Ημερολόγιο των Σεφ» που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου, αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης.
Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του από όλη την Ελλάδα, την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας. Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, το «Ημερολόγιο των Σεφ» αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία αυτή τη σεζόν.
Με πρώτο καλεσμένο τον αγαπημένο Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου, το μενού υπόσχεται θαλασσινές γεύσεις με τη νοστιμιά και την σπιρτάδα για την οποία είναι γνωστός. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη, και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, θα συνθέσουν ένα μενού έξι σταδίων που θα ακολουθούν την προσέγγιση του εστιατορίου Ark με την εμμονή στη ελληνικότητα και σκοπό την απόλαυση.
Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη θα δημιουργήσουν ή θα ξαναθυμηθούν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο Ark. Όμως αυτό που κάνει το «Ημερολόγιο των Σεφ» ξεχωριστό, είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού.
Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, για την σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς.
Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ
- 31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)
- 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
- 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
- 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
- 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική /
Θεσσαλονίκη) - 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)
Πληροφορίες & Κρατήσειες
https://ark-glyfada.gr & 2108948882