Το κρητικό τσουρέκι του ΒΕΝΕΡΗ αποτελεί εδώ και δεκαετίες παράδοση στα νότια
Ο ιστορικός φούρνος, με καταγωγή από την Κρήτη, φουρνίζει για ακόμα μία χρονιά τα διάσημα τσουρέκια του. Και όλη η Βούλα μυρίζει μαχλέπι και πορτοκάλι.
- 20/04/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Για να είμαστε ειλικρινείς, ο ΒΕΝΕΡΗΣ δεν περιμένει το Πάσχα για να φτιάξει τσουρέκια. Το χρυσαφένιο και αφράτο τσουρέκι του, που χρωστά την χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά του στο μαχλέπι και στο πορτοκάλι που πρωταγωνιστούν στην κρητική συνταγή του, φουρνίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφού οι πελάτες το λατρεύουν και το τιμούν δώδεκα μήνες τον χρόνο. Όμως πράγματι, το Πάσχα, έχει την τιμητική του.
Μαζί με το τσουρέκι, από τον ιστορικό φούρνο που μετρά περίπου μισό αιώνα παράδοσης, θα πάρουμε οπωσδήποτε πασχαλινά κουλουράκια με φρέσκο βούτυρο (ή, εναλλακτικά, τα κουλουράκια με μαχλέπι που είναι πιο ιδιαίτερα και μένουν αξέχαστα σε όποιον τα δοκιμάσει), ενώ για το πασχαλινό τραπέζι μεγάλος πρωταγωνιστής είναι η τάρτα με φρέσκες φράουλες. «Οι φράουλες είναι στην εποχή τους τώρα και είναι υπέροχες. Θα πρότεινα οπωσδήποτε τη συγκεκριμένη τάρτα ή μια lemon pie, που είναι και τα δύο δροσερά και ανάλαφρα, ιδανικά για ένα τόσο πλούσιο τραπέζι όπως το πασχαλινό» λέει ο Βασίλης Βενέρης.
Όσο για το σοκολατένιο αβγό για το βαφτιστήρι σου, θα το παραγγείλεις βεβαίως από τον ΒΕΝΕΡΗ και θα τους ζητήσεις να γράψουν πάνω του το όνομα που θέλεις ή, εναλλακτικά, θα διαλέξεις ανάμεσα στα νέα σχέδια με ζαχαρόπαστα, που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν με τους πολύχρωμους ήρωές τους κάθε παιδί – αλλά και το παιδί που κρύβεις μέσα σου.