Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos
Με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό και ένα αστέρι Michelin στη φαρέτρα του, το Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens γίνεται το μαγευτικό σκηνικό που αναζητούσατε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
- 08/02/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ξεχωρίσει και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού μιλάμε για ένα εστιατόριο που κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες μετά τη λειτουργία του. Πέρα από το εντυπωσιακό μενού του όμως, το εστιατόριο διακρίνεται και για την κομψή αισθητική του αλλά και την καταπληκτική θέα στη θάλασσα, τα οποία δημιουργούν ένα εξαιρετικό σκηνικό για κάθε έξοδο.
Ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, το Pelagos έχει σχεδιάσει ένα ξεχωριστό μενού έξι πιάτων, ειδικά φτιαγμένο για δύο. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα και για wine pairing.
Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου ξεκινάει με Canapés και Tartare σκουμπρί με κέλυφος από φύκια και crisps κρεμμυδιού και ακολουθούν ceviche από μαγιάτικο με salsify tagliolini cacio e pepe, Ossetra Caviar Spaghetti με μαύρο ταχίνι, tsukudani και oyster sauce και Creekstone Beef Bourguignon με καπνιστή πανσέτα, πουρέ καρότου, galette πατάτας.
Ο επίλογος γράφεται με Île flottante Ouzo και σουφλέ σοκολάτας για δύο με παγωτό Metaxa.
Κόστος μενού: 125€ / άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα.
Κόστος Wine Pairing: 65€ / άτομο