Το μενού του ITALI.CO για τον Άγιο Βαλεντίνο
Το ιταλικό εστιατόριο ITALI.CO στη Γλυφάδα έχει ετοιμάσει ένα σπέσιαλ μενού ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων.
- 10/02/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Το ITALI.CO μπορεί να είναι από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Από τη μία ο κομψός χώρος με την industrial αισθητική και από την άλλη οι ιταλικές γεύσεις του με ξεχωριστά, αμερικάνικα twists έχουν κάνει το ITALI.CO μία από τις αγαπημένες επιλογές για έξοδο στα νότια προάστια. Αν τώρα σε αυτά προσθέσεις και την εντυπωσιακή για τα δεδομένα ενός εστιατορίου ποικιλία σε draft μπίρες -μιλάμε για 40 διαφορετικές επιλογές- καταλαβαίνεις ότι έχεις πολλούς και αξιόλογους λόγους να το επισκεφθείς.
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σου δίνει μία ακόμη καλή αφορμή για να κάνεις την κράτησή σου στο ITALI.CO, αφού ειδικά για εκείνη την ημέρα πέρα από το στάνταρ μενού του εστιατορίου σερβίρουν και ένα σπέσιαλ μενού για δύο, γεμάτο γευστικές επιλογές.
Το Valentine’s menu του ITALI.CO ξεκινάει με aperitivo. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε cocktail Martini Rosato Royal ή μία από τις 40 draft μπύρες του εστιατορίου. Για σαλάτα επιλέγεις ανάμεσα σε Insalata Valentino με τριλογία πράσινων φυλλωμάτων με σταφίδες, μανούρι και παστέλι αρωματισμένη με βινεγκρέτ και έλαια πορτοκαλιού ή Carpaccio παντζάρι με ρόκα, καρύδια, γκοργκοντζόλα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.
Στην κατηγορία ορεκτικό οι προτάσεις περιλαμβάνουν είτε ψητές αγκινάρες με δροσερή σως γιαουρτιού με σχοινόπρασο, ραντισμένες με μοσχολέμονο και βότανα, είτε κροστίνι με καπνιστή μελιτζάνα και σως ταχίνι με μπαχαρικά και ρόδι, ενώ για κυρίως μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε χειροποίητες ταλιατέλες με κρέμα τρούφας και άγριων μανιταριών συνοδευόμενες από ξύσμα τρούφας ή Bistecca alla Fiorentina από μοσχάρι Black Angus με σπαστές πατάτες baby, ντοματίνια και δεντρολίβανο.
Ο επίλογος στο μενού του Αγίου Βαλεντίνου γράφεται με πανακότα με κονφί φράουλας και φρούτα του δάσους ή αποδομημένη πάβλοβα με φρούτα του δάσους και κρέμα με άρωμα βανίλιας Μαδαγασκάρης.
Κόστος: 45€ / άτομο