Το πρώτο Beef n’ Reef εστιατόριο στην Ελλάδα μόλις άνοιξε στο Νέο Ηράκλειο

Το διάσημο concept του εξωτερικού που συνδυάζει γεύσεις της θάλασσας και της στεριάς αποτελεί τη νέα γευστική πρόσκληση της πόλης.
- 30/01/2019
- Κείμενο: Ιωάννα Παχούλη
Η διεθνής τάση που αγαπά το ‘μπλέξιμο’ κρέατος με ψάρι αποτελεί ένα απάτητο έδαφος για τα εστιατόρια της πόλης (αν εξαιρέσεις φυσικά πιάτα όπως η ισπανική παέγια ή τα ιταλικά ‘mare monte’ που φιγουράρουν σε πολλά εστιατόρια της Αθήνας). Όμως η ομάδα πίσω από το Beef n’ Reef στο Νέο Ηράκλειο, από τον Δεκέμβριο του 2018, φιλοδοξεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για πάσης φύσεως πειραματισμούς.
Στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου βρίσκεται ο σεφ Βαγγέλης Τσιμένης, που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ιταλική γαστρονομία, προτού δημιουργήσει τον ευφάνταστο κατάλογο του Beef n’ Reef. Εκεί που δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι στην επιλογή των πρώτων υλών, καθώς φροντίζουν να προμηθεύονται τα ψάρια από την αγορά του Ρέντη και τα κρέατα από μια συγκεκριμένη φάρμα στην Ελευσίνα.
Το γεύμα ξεκινά με ένα Beef n’ Reef carpaccio κόκκινου τόνου και φιλέτου γάλακτος με μπρινουάζ λαχανικών και λάδι μαύρης τρούφας, ή τα Beef n’ Reef Lollipops από καπνιστό τυρί, από αστακουουρά ή από πράσινες γεμιστές ελιές με ραγού από μοσχαράκι γάλακτος, συνοδευόμενα από μια μυστική σως.
Περνώντας στα κυρίως, για εκείνους που είναι φειδωλοί με τους πειραματισμούς, προτείνεται το Vitello tonnato, που συνδυάζει την ταλιάτα από μοσχαράκι γάλακτος με μια σάλτσα τόνου, με αντζούγια και κάπαρη, ενώ για τους πιο τολμηρούς, ενδείκνυται το Beef n’ Reef Steak φιλέτο μοσχαράκι γάλακτος με χτένια, δεμένα με σάλτσα ουϊσκι Bourbon.
Σε περίπτωση που δεν είναι όλη η παρέα ‘τολμηρή’ με τις νέες γεύσεις, στον κατάλογο υπάρχουν και safe πιάτα. Aπό φιλέτο λαυράκι, σολωμό και ψητή τσιπούρα, μέχρι burgers, σπαγγέτι και κρεατικά.
Οι επιλογές συνεχίζονται και στο ποτό, με έμφαση στο κρασί, καθώς η ενημερωμένη κάβα τους διαθέτει εξήντα ετικέτες από Έλληνες παραγωγούς.
Το γεύμα κλείνει με ένα γλυκό κέρασμα, ανάλογα με τα κέφια του σεφ, που μπορεί να είναι από τιραμισού, μέχρι πανακότα.
Info: Λεωφ. Ηρακλείου 364, Ηράκλειο τηλ.: 2112104770