Τρία “νότια” πιάτα στη λίστα με τα πιο ασυνήθιστα της Ελλάδας
Τρία πιάτα των νοτίων προαστίων βρέθηκαν στη λίστα με τα "πιο ασυνήθιστα που μπορείς να δοκιμάσεις". Και τα τρία σερβίρονται στην ψαροταβέρνα του Κόλλια.
- 13/08/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Τα νότια προάστια δεν ήταν δυνατόν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Τα εκπροσώπησε επάξια ο Τάσος Κόλλιας, που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην ομώνυμη ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο.
Τα ιδιαίτερα πιάτα που σερβίρει είναι οι θαλάσσιες αναμώνες (ελαφροτηγανισμένες μέσα σε κουρκούτι, μαζί με καυτερή πιπεριά, ραπανάκι και κρίταμο) και οι κολλιτσάνοι, το μαρούλι της θάλασσας όπως λέγεται το συγκεκριμένο φύκι, αλλά και ο ιβηρικός γόνος χελιού που συνοδεύεται από δύο αβγά μάτια.
Διαβάστε τη συνέντευξη του Τάσου Κόλλια στο Nou-Pou.gr, στην οποία εξηγεί την επιστήμη της ψαροφαγίας.