Το V4 Bistrot είναι το νέο must try στην καρδιά της Αθήνας
Για ακόμη ένα σαββατοκύριακο θα ανέβεις προς κέντρο για να δεις τις καινούργιες προσθήκες στην γαστρονομία. Αυτήν την εβδομάδα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το V4 Bistrot.
- 19/01/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Σε μια στοά χαμηλά στη Βουκουρεστίου και στον αριθμό 4, υπάρχει μια πόρτα με ένα μεγάλο κλειδί. Θα μπεις μέσα και θα καταλάβεις. Το V4 Bistrot δεν έχει ανοίξει πολύ καιρό, αφού ίσα που πρόλαβε να κάνει τα απαραίτητα ρεβεγιόν και parties. Παρ’ όλα αυτά, είναι ήδη στην δική μας Top 10 ώστε να βγούμε εκτός συνόρων για ακόμη μια φορά.
Το V4 Bistrot είναι ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί με απίστευτη ενέργεια και χαλαρή μουσική, που μπορείς άνετα να απολαύσεις τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ, την μεσημεριανή σου σαλάτα κάπου κοντά στην δουλειά, το χαλαρό σου ποτό, και φυσικά το υπέροχο φαγητό τους. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Εμείς στο NouPou καθώς δεν μας ξεφεύγει τίποτα (και ας νομίζουμε πως είναι μακριά το κέντρο), σπεύσαμε να δούμε το καινούργιο entry στην καρδιά της Αθήνας.
Ανοίγοντας την πόρτα με το τεράστιο κλειδί, βλέπεις το αλυσίδες, το μπαρ, έναν τοίχο με τούβλα και κάτι κάδρα. Διακόσμηση λιτή και elegant, με χαμηλό φωτισμό και μουσικά ακούσματα απ’ όλο τον κόσμο. Ευτυχισμένοι και χαμογελαστοί άνθρωποι παντού, λες “ωπ, το χουμε” και συνεχίζεις. Ανεβαίνοντας πάνω, υπάρχει ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και ένας χώρος λίγο πιο prive ώστε να κάνεις τις δικές σου γιορτές, σε περίπτωση που θέλεις κάτι σε πιο κλειστό κύκλο. Ακόμη δεν πήγαμε βλέπεις, και οι επιλογές είναι πολλές. Προχωρώντας στο φαγητό, θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Ο κατάλογος με το φαγητό είχε όλα όσα ήταν απαραίτητα ώστε να μπορείς να προβληματιστείς στο τι να δοκιμάσεις. Ενημερωθήκαμε όμως πως μεγαλώνει μέρα με την μέρα και πήραμε μια γεύση από δύο καινούργια ορεκτικά τους, που ήταν εξαιρετικά. Αρχίζοντας με σολωμό gravlax με μελισσόχορτο και σιρόπι σφενδάμου και κοτόπουλο με chutney και αχλάδι σε πουγκί δυόσμου. Συνεχίζοντας, δοκιμάσαμε την Ντακοσαλάτα, η οποία εκτός από τα κλασικά υλικά ενός ντάκου, έχει πέστο και ελιές. Μην παραλήψεις να την δοκιμάσεις και εσύ, αξίζει την κάθε μπουκιά της.
Ήδη χορτασμένοι λοιπόν, δεν πτοήθηκε κανείς και προχωρήσαμε στα κυρίως. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το V4 Bistrot , είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ξυλόφουρνο για να ψήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατά τους και αυτό μπορείς κάλλιστα να το καταλάβεις στην γεύση του πιάτου που θα παραγγείλεις. Τα δύο κυρίως της δικής μας επιλογής ήταν ένα Rib Eye και μια Tagliata- μέτρια ψημένες στον ξυλόφουρνο- συνοδευόμενα από φρέσκες λεπτές τηγανιτές πατάτες και στην άκρη μαγιονέζα με τρούφα. Και φυσικά, δεν παραλείψαμε να το συνοδεύσουμε με λευκό κρασί «Κτήμα Άλφα».
Αφού πήραμε μια μεγάλη ανάσα και περιμέναμε την κρέμα με μαρέγκα και μύρτιλλα, παραγγείλαμε έναν espresso. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ο καφές που μπορείς εύκολα να βρεις στην Αθήνα, διότι ο έρχεται κατευθείαν από τις αριστοκρατικές γειτονιές του Παρισιού και την Café Richard. Όταν όμως τον βρεις, σε συμβουλεύω να μην ξεχάσεις το μέρος γιατί θα τον αναζητήσεις πολύ σύντομα . Το επιδόρπιο δε, δεν ήταν κάτι λιγότερο από αυτό που περιμέναμε. ‘Ήταν από μόνο του ένα αριστούργημα.
Αν με ρωτήσεις όμως τι μου άρεσε πιο πολύ στο V4 Bistrot και το λόγο για τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να πας, θα σου πω με απόλυτη ειλικρίνεια πως ίσως είναι ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μαγαζιά, που ενώ έχουν ποικιλία, δεν υπερτερεί κανένα του άλλου. Θαυμάσιοι άνθρωποι, εξαιρετικό φαγητό, χαρμάνι καφέ, και μεγάλη ποικιλία σε κρασί.
Αν δεν μου έχεις τυφλή εμπιστοσύνη (που θα πρεπε μέχρι τώρα) μπορείς να δεις το V4 Bistrot, κάνοντας Like στις προσωπικές του σελίδες σε facebook και Instagram (@v4bistrot).