Vibo Bistrot Piraeus: Το απόλυτο γιορτινό σκηνικό για παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με χαλαρότητα και πολυτέλεια
Xmas Guide 2024Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με boho chic αισθητική και special menu στο wine bistrot που έγινε instant classic στον Πειραιά.
- 24/12/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Το Vibo Bistrot Piraeus, γνωστό για τη boho chic αισθητική του, που πρόσφατα μας καλωσόρισε στην νέα του τοποθεσια στον Πειραιά, μεταμορφώνεται αυτή την εορταστική περίοδο σε ένα μαγικό σκηνικό που αποπνέει πολυτέλεια και ζεστασιά. Ο χώρος, διακοσμημένος με λαμπερά φώτα και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα, δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για χαλάρωση και απόλαυση.
Στη βάση ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων και μία ανάσα από τον υπέροχα φωτισμένο Πύργο του Πειραιά, που αποτελεί το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης, το wine bistrot – με μοντέρνο εσωτερικό, vintage πινελιές, χαμηλό ατμοσφαιρικό φωτισμό και συνοδεία ζωντανού σαξόφωνου – φτιάχνει το ιδανικό σκηνικό για χαλαρό ρεβεγιόν με υψηλή ποιότητα.
Για την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Vibo έχει ετοιμάσει ένα γευστικό ταξίδι που ξεκινά με μια burrata συνοδευόμενη από μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, φουντούκια, ρόκα, ντοματίνια και προσούτο. Στη συνέχεια, ο μπακαλιάρος με λαχανικά, μαγιονέζα άγριου σκόρδου, τσιπς μπακαλιάρου και λάδι σχοινόπρασου συνδυάζει παράδοση και δημιουργικότητα. Το κυρίως πιάτο, ένα ψητό μπούτι κοτόπουλου με baby πατάτες, κολοκύθι και σαμπαγιόν μουστάρδας, ολοκληρώνει το δείπνο με γεύσεις που ζεσταίνουν την καρδιά. Το γεύμα κλείνει με μια σοκολατένια δημιουργία – Crémeux σοκολάτας με crumble κακάο και σάλτσα καρπού κακάο, ιδανική για να ολοκληρώσει την εμπειρία.
Τιμή μενού: 40 ευρώ ανά άτομο
Η νέα χρονιά στο Vibo ξεκινά με ένα εντυπωσιακό δείπνο, για το πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν, που συνδυάζει κομψότητα και ωραίες γεύσεις. Το welcome drink θέτει τη διάθεση για το υπόλοιπο βράδυ, ενώ η αρχή γίνεται με ένα πιάτο από παντζάρι, αμύγδαλο, βανίλια, κατσικίσιο τυρί, μέντα και γιαούρτι. Μια βελούδινη σούπα κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και λάδι τσίλι φέρνει στη συνέχεια ζεστασιά στο τραπέζι. Για κυρίως, το μοσχάρι χουνκιάρ με μελιτζάνα, μπισκότο γραβιέρας, μυρωδικά και λάδι σχοινόπρασου είναι ένα πιάτο που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία. Το δείπνο ολοκληρώνεται με Crémeux σοκολάτας, crumble κακάο και σάλτσα καρπού κακάο, για να καλωσορίσετε το 2025 με την πιο γλυκιά αίσθηση.
Τιμή μενού: 45 ευρώ ανά άτομο