Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ρεβεγιόν και brunch buffet στο Ora by Ettore Botrini
Xmas Guide 2024Ένα fine dining χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, ένα λαμπερό πρωτοχρονιάτικο γκαλά και δύο μοναδικά γαστρονομικά brunch events είναι μερικά από όσα προτείνει για αυτές τις γιορτές το Ora by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis της Γλυφάδας.
- 22/12/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Με τα Χριστούγεννα μία μόλις ανάσα μακριά μας, το One&Only Aesthesis έχει ήδη μετατραπεί σε έναν πολυτελή γιορτινό προορισμό στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με κάθε γωνιά του resort να υπενθυμίζει στους επισκέπτες του πως η πιο μαγική περίοδος της χρονιάς είναι, επιτέλους, εδώ.
Σε συνεργασία με τους βραβευμένους interior designers StudioLAV, το One&Only Aesthesis έχει στήσει ένα λαμπερό σκηνικό που παρασύρει τον επισκέπτη ήδη από την είσοδό του στο resort. Από εκεί ξεκινούν εντυπωσιακές φωτεινές διαδρομές, διακοσμημένες με αστέρια που συνοδεύουν τους επισκέπτες μέχρι την παραλία, με κάθε λεπτομέρεια να έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων με στυλ. Κομψά μεταλλικά στοιχεία, φωτεινές επιγραφές και χειροποίητα διακοσμητικά διάσπαρτα σε όλους τους χώρους ενισχύουν την ατμόσφαιρα διακριτικής πολυτέλειας που πρωταγωνιστεί στο θέρετρο, ενώ μια πλειάδα από αστέρια, άλλα κινούμενα και άλλα σταθερά, προσθέτουν φως και λάμψη, αναδεικνύοντας τη μαγεία των ημερών.
Κέντρο της γιορτινής λάμψης και των εκδηλώσεων στο πολυτελές resort, το εστιατόριο Ora με την υπογραφή του βραβευμένου Έκτορα Μποτρίνι, που έχει αναδειχθεί σε έναν instant classic προορισμό για υψηλή γαστρονομία που παντρεύει με τον καλύτερο τρόπο ελληνικές και ιταλικές γεύσεις.
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι και πολυτελές Christmas Day Brunch
Την παραμονή των Χριστουγέννων ο κορυφαίος Ελληνοϊταλός σεφ θα δημιουργήσει αυτοπροσώπως μια σειρά από περίτεχνες γεύσεις με την προσωπική του πινελιά σε ένα εντυπωσιακό δείπνο οκτώ πιάτων, ενώ οι καλεσμένοι θα έχουν την επιλογή να το συνδυάσουν με την ειδικά επιμελημένη λίστα wine pairing για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
Το δείπνο, με τη συνοδεία live band, ξεκινά με ένα ιδιαίτερο amuse bouche -Tartlet με καπνιστή πέστροφα, smetana και χαβιάρι Oscietra – που δίνει μια μικρή πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν: Πρώτο πιάτο μια βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με ταρτάρ καραβίδας, νότες λεμονιού και κάρδαμο και, για τη συνέχεια, φρικασέ μανιταριών με confit κρόκο αβγού και τρούφα, πριν στο τραπέζι φτάσει το Bianco Ricco, ένα πιάτο με βασισμένο στο παραδοσιακό κερκυραϊκό Μπιάνκο με ψάρι σε λευκή σάλτσα από λεμόνι και σκόρδο, στο οποίο ο σεφ έχει προσθέσει χαβιάρι για μια νότα πολυτέλειας και έντασης.
Στο χριστουγεννιάτικο μενού, η γαλοπούλα μαγειρεύεται με μια συνταγή εμπνευσμένη και πάλι από την Κέρκυρα -την ιδιαίτερη πατρίδα του σεφ – με σπετσερικό, κάστανο, σταφίδες και ζυμαρικά. Κάπως έτσι ολοκληρώνεται το κυρίως μέρος του δείπνου και ακολουθεί μια σειρά από πλούσια γλυκά, σορμπέ κεράσι και δυόσμου με κερκυραϊκές σταφίδες, confit κόκκινων φρούτων και veil, στη συνέχεια γαλλική mont-blanc με κάστανο, blueberries confit και βανίλια και τέλος τα γλυκά mignardises (cerise jubille με μπισκότο καφέ και rocher με σοκολάτα και αμύγδαλο).
Το πρωί των Χριστουγέννων το πολυτελές brunch buffet του Ora παίρνει την πιο εορταστική του μορφή για να γεμίσει αυτήν την ιδιαίτερη μέρα με ιδιαίτερες γεύσεις. Στις σπεσιαλιτέ της ημέρας: σούπα κολοκύθας, carving station με χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και μεγάλη ποικιλία από γιορτινά delicacies. Φυσικά από τον μπουφέ δεν θα λείπουν οι επιλογές τυριών και αλλαντικών, τα αγαπημένα carving stations με ποικιλία από εκλεκτές κοπές, τα φρέσκα θαλασσινά και το salad bar. Όσον αφορά τα γλυκά, όλες οι επιλογές θα είναι εμπνευσμένες από τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρυοθραύστη, δημιουργώντας ένα ονειρικό, γευστικά αλλά και οπτικά, αποτέλεσμα.
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και Champagne Brunch για το πρώτο πρωινό του 2025
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς αξίζει να έχει λάμψη και το Ora έχει φροντίσει ώστε οι καλεσμένοι του να υποδεχθούν τον νέο χρόνο με την πολυτέλεια που αξίζει σε μια τόσο ιδιαίτερη νύχτα. Έτσι, πριν από τα πυροτεχνήματα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό σημαίνοντας την έλευση μιας καινούργιας χρονιάς, οι καλεσμένοι του Ora θα απολαύσουν ένα μενού έξι πιάτων υπο το φως των κεριών σε ένα επίσημο και άκρως λαμπερό γκαλά.
Καλοσώρισμα με amuse bouche (στρείδι με κάρδαμο, άγριο μήλο και χαβιάρι) και μετά μια μοντέρνα εκδοχή της κακαβιάς η οποία θα σερβιριστεί ως μπουγιαμπέσα με σκορπίνα, προζυμένιο ψωμί και γαλλική gruyere. Ακολουθεί ένα πιάτο με λαβράκι σε δυο εκδοχές, ψημένο και ωμό, με emulsion από καλαμάρι, νότες λεμονιού, μουστάρδα dolce forte και χαβιάρι και στη συνέχεια ένα εορταστικό πιάτο με αστακό, σαμπάνια, gastrique πορτοκάλι, καρότο και μάραθο.
Κυρίως πιάτο, premium φιλέτο perigourdine, πατάτες pavé, Madeira sabayon και τρούφα και, λίγο πριν το κλείσιμο του δείπνου, ένα δροσερό pre-dessert: vacherin μάνγκο, confit passion fruit, σορμπέ μάνγκο, coulis, μαρέγκα και πιπέρι Andaliman. Το επιδόρπιο είναι «μπαμπάς» με grand marnier, λεμόνι και χαβιάρι λεμονιού, περγαμόντο και σορμπέ βασιλικού ενώ τα mignardises περιλαμβάνουν πραλίνα μαστίχας, pâte de fruits με σαμπάνια και φράουλα και τα κλασικά amaretti. Για την απόλυτα ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης, ο σομελιέ του Ora έχει δημιουργήσει μια λίστα με optional wine pairing για όλα τα πιάτα του μενού.
Το επόμενο πρωί, η χρονιά ξεκινάει με μια special edition του ORA brunch buffet. To «Champagne Brunch» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, δίπλα στα αγαπημένα grill stations με υψηλής ποιότητας κρεατικά, στα θαλασσινά, το salad bar και τη μεγάλη ποικιλία από τυριά και αλλαντικά φέρνει premium beef wellington και μια ιδιαίτερη beef wellington soup αλλά και τον μπουφέ από εορταστικά γλυκά που δίνουν μια άλλη, πιο παιχνιδιάρικη νότα στη μέρα.
Πληροφορίες Κρατήσεων
Δείτε εδώ αναλυτικά τα εορταστικά μενού του Ora, με δυνατότητα online κράτησης