Το βραβευμένο αθηναϊκό Feedέλ έχει νότιο DNA
Το Feedέλ Urban Gastronomy μόλις κέρδισε Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 και νιώθουμε περήφανοι. Κι αυτό γιατί, αν και στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει 100% νότια καταγωγή.
- 15/02/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Feedέλ Urban Gastronomy τιμήθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στους Χρυσούς Σκούφους του 2017, που απονεμήθηκαν χτες. Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι ότι πίσω από την επιτυχία του Feedέλ βρίσκονται Νότιοι: η ομάδα που έχει δημιουργήσει τα Akanthus, Opus και Nalu είναι οι ιδιοκτήτες και ο βραβευμένος σεφ του, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, κατάγεται από την Ν.Σμύρνη.
Άρης Γούτος
“Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και είναι μεγάλη μας τιμή που μετά την αγάπη και την ανταπόκριση του κοινού που μας αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα λειτουργία μας, τώρα ήρθε η αναγνώριση των κριτικών γεύσης του Αθηνοράματος”, μας λέει ο κ. Άρης Γούτος, ένας εκ των ιδιοκτητών του Feedέλ κι επίσης γέννημα θρέμμα του νότου, όπως και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες.
Με τις γνήσιες γευστικές απολαύσεις δια χειρός του σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου, το Feedέλ κατόρθωσε να κερδίσει την σημαντική αυτήν διάκριση, παρά τους λίγους μήνες παρουσίας στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. Παρόλο που μιλάμε για ένα εστιατόριο το οποίο είναι fully booked από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του, ένα τέτοιο βραβείο δεν είναι εύκολη υπόθεση.
“Μας τιμά ιδιαίτερα η τόσο γρήγορη χρονικά βράβευσή μας. Τα πρώτα δύο χρόνια “ζωής” ενός εστιατορίου είναι “βρεφικά” με ότι συνεπάγεται αυτό και το γεγονός ότι το κοινό αλλά και οι κριτικοί έδειξαν τον ίδιο ενθουσιασμό με εμάς είναι εκπληκτικό.”
Το Feedέλ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τιμά την μοντέρνα ελληνική κουζίνα και την ελληνική παράδοση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. “Από την αρχή, το όραμα μας ήταν να βασιστούμε στις γεύσεις της πατρίδας μας, συνδυάζοντας τες με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και cocktails εμπνευσμένα από τα αρώματα της Ελλάδας.” Για αυτόν ακριβώς το λόγο, όλα τα προϊόντα – από το ψωμί μέχρι την μαρμελάδα- είναι χειροποίητα. “Στόχος μας είναι η άριστη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσίων μας.”
Λεωνίδας Κουτσόπουλος
Ο 33χρονος εμπνευστής των μοντέρνων γαστρονομικών πιάτων, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, πριν αναλάβει το γευστικό τιμόνι του Feedέλ, είχε διατελέσει sou-chef υπό τον Gordon Ramsay, στο φημισμένο Maze του Λονδίνου, ενώ είχε εργαστεί και στο τρίτο καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη, Mugaritz στο Σαν Σεμπαστιάν.
Η τελευταία του συνεργασία στην χώρα μας ήταν με το εστιατόριο Aleria- για το οποίο έχει τιμηθεί δις με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. “Έχουμε την τύχη να μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο με τον Λεωνίδα”, συνεχίζει ο Άρης, “δηλαδή την ίδια αγάπη για την ελληνική κουζίνα και το ίδιο ανεξάντλητο μεράκι.”
Σε έναν σύγχρονο all day χώρο, πίσω από την Περικλέους στην Αθήνα, το βραβευμένο πλέον Feedέλ μας περιμένει όλους για να γιορτάσουμε την “νότια” αυτή νίκη. Εμείς, πάντως, κλείσαμε ήδη τραπέζι.
*Αν αναρωτιέσαι, η ονομασία Feedέλ προέρχεται από την ένωση των λέξεων “feed” (ταϊζω) και “ελληνικά”.
Feedέλ Urban Gastronomy
Κτενά 1, Αθήνα, Tηλ: 2103210551
Facebook page