Colonial, το νέο υψηλής αισθητικής εστιατόριο στο Golf Prive της Γλυφάδας
Σε μια προνομιακή τοποθεσία μέσα στο πράσινο και ταυτόχρονα μια ανάσα από τη θάλασσα, το νέο εστιατόριο Colonial μας υποδέχεται από το πρωί ως το βράδυ στην ανανεωμένη, φιλόξενη "αποικία" του.
- 05/09/2019
- Κείμενο: Ιωάννα Παχούλη
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Στο άκουσμα της είδησης ότι ο χώρος του Golf της Γλυφάδας ανανεώθηκε πλήρως, αποκτώντας μάλιστα ένα ιδιαίτερα προσεγμένο εστιατόριο, το Colonial, υπήρξαν λογικές απορίες και ειλικρινείς παραδοχές. “Δεν έχω ιδέα από Golf”, από την μία πλευρά, “την Κυριακή παρακολουθούσα αγώνα στην τηλεόραση, το άθλημα έχει τρομερό ενδιαφέρον”, από την άλλη, η ανυπομονησία μου να δω, ιδίοις όμμασι, πώς ακριβώς διαμορφώθηκε μία από τις τοποθεσίες “ορόσημο” στα νότια προάστια, έλαβε τέλος ένα απόγευμα του Ιουλίου.
Όπως διαπίστωσα, για να επισκεφθείς το νέο εστιατόριο, του οποίου την υψηλή επιμέλεια έχει ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι γνώστης ή φαν του συγκεκριμένου αθλήματος. Αρκεί να αγαπάς το ποιοτικό φαγητό, το άριστο σέρβις και όλο αυτό να επιθυμείς να το απολαμβάνεις σε ένα κατάφυτο και προσεγμένο περιβάλλον.
Το Colonial άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στις 20 Ιουνίου, λειτουργώντας σε μία all day λογική καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, όπου κλείνει η κουζίνα του εστιατορίου. Ο εξωτερικός χώρος στον κήπο, με απεριόριστη και πανέμορφη θέα το δάσος, ενδείκνυται για στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, όπως εξάλλου και η “φυσική” συνέχεια του, η εσωτερική σάλα του εστιατορίου.
Την επιμέλεια της διακόσμησης ανέλαβε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης σε συνεργασία με αρχιτεκτονικό γραφείο Starchitects της Λίλας Σαραντίτης και Κάτιας Τσούνη αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τοπίου μέσα από ιδιαίτερες διακοσμητικές πινελιές, όπως μεγάλους πίνακες με ζώα, ταπετσαρίες ζούγκλας και φωτιστικά, εμπνευσμένα από τη φύση και το ζωϊκό βασίλειο. Με κυρίαρχο το ξύλο, το μάρμαρο και τα γήινα χρώματα, το Colonial μοιάζει να αφηγείται την ιστορία μιας νότιας “αποικίας”, όπως μεταφράζεται το όνομά του, με επίκεντρο τον καφέ, το φαγητό και το ποτό, στην πιο ποιοτική εκδοχή τους.
“Το εστιατόριο λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο. Έχουμε δημιουργήσει ένα μενού που απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, ιδανικό για κάθε μέρα”
Εκτός από τους γκόλφερ -που ούτως ή άλλως επιλέγουν το εστιατόριο-, παρατηρώ ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι εξωτερικοί, απολαμβάνοντας το καθημερινό τους γεύμα με την παρέα τους.
Πίσω από την κάρτα του φαγητού βρίσκεται ο διάσημος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και ο υπεύθυνος σεφ Άγγελος Καραμούζης.
“Μπορεί κάποιος να έρθει την Κυριακή το μεσημέρι και να στήσει ένα ωραίο οικογενειακό τραπέζι σε έναν χώρο που θυμίζει εξοχή”
Έχοντας εστιάσει στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών, δημιουργούν, με μαεστρική απλότητα, πιάτα που στηρίζονται σε Έλληνες παραγωγούς. Όπως για παράδειγμα η βιολογική πράσινη σαλάτα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και “αρωματικά του φίλου μου του Καρελάκη από την Κρήτη, με τις μικρές φύτρες από τα μαυρομάτικα φασόλια που ο ίδιος καλλιεργεί και ψητό κατσικίσιο τυρί από τα Στύρα”, αποκαλύπτει ο Γιάννης Μπαξεβάνης.
Δροσερές επιλογές που προτείνει ο σεφ, είναι τα τηγανιτά κολοκυθάκια με ξύγαλο και μαντζουράνα, αλλά και το μαριναρισμένο λαβράκι με φακές και σάλτσα από ρέγγα, ένα καλοκαιρινό, ελαφρύ και πολύ γευστικό πιάτο.
Αξίζει να δοκιμάσεις το ριζότο με μανιτάρια και πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, την ταλιάτα από διάφραγμα με αρωματικά φερμένα από Κωνσταντινούπολη (μιας και ο ίδιος ο Μπαξεβάνης έχει καταγωγή από την Σμύρνη) και το πελαγίσιο φιλέτο λαβράκι με χόρτα εποχής και πουρέ σελινόριζας. Εξαιρετική επιλογή είναι και ο χωριάτικος κόκορας, ο οποίος έρχεται κατευθείαν από κοτέτσι, με μακαρούνες χαρουπιού και αρσενικό τυρί Νάξου.
Για επιδόρπιο, ετοιμάσου να υποκλιθείς στον μπακλαβά με τραγανά, χειροποίητα φύλλα, ή την ελαφριά τούρτα αμυγδάλου που λιώνει στο στόμα.
Εξίσου προσεγμένοι και μελετημένοι είναι κι οι κατάλογοι των κρασιών και cocktails, αλλά και ο καφές, το πρωινό ή το brunch που θα απολαύσουν οι πρωινοί επισκέπτες, καιρού επιτρέποντος, στον ηλιόλουστο και καταπράσινο κήπο του Colonial.
Ο χώρος του κήπου υποδέχεται και τους μικρούς φίλους του εστιατορίου με έναν περιφραγμένο παιδότοπο με κούνιες και καρεκλάκια για τους γονείς. Ιδανικός για τις οικογένειες που θέλουν να περάσουν ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον.
Ακόμη, το εστιατόριο δεν παραχωρείται κατ’ αποκλειστικότητα αλλά τμηματικά ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης ή εταιρικής συνάντησης.
Πέρα από το εστιατόριο Colonial, εξίσου αριστοκρατικός είναι και ο πρώτος όροφος του χώρου εκδηλώσεων του Golf Prive. Oι αίθουσες Manor House I , II και III είναι στη διάθεσή των επισκεπτών για οποιαδήποτε είδους κοινωνική εκδήλωση, όπως εταιρικά ή παιδικά πάρτυ, βαφτίσεις και γάμους, καθώς και παρουσίασεις, Coffee Break κλπ.
Golf μπορεί να μη μάθεις, όμως σίγουρα μόλις ανακάλυψες έναν μικρό παράδεισο που “ξαναγεννήθηκε” στα νότια προάστια.