Η σοφία (και η ουσία) της γεύσης βρίσκεται στην Cookoovaya
Όταν περνάμε τα σύνορα των νοτίων προαστίων, θέλουμε να το κάνουμε με σκοπό, λόγο και αφορμή. Βρήκαμε και τα τρία στο menu και την ατμόσφαιρα του πιο νιώσε ελεύθερα και φάε μαγικά εστιατορίου της πόλης. Το Cookoovaya.
- 17/10/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Οι μάγειροι (όπως ταπεινά βλέπεις στο site του Cookoovaya να αποκαλούνται) Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής και last but not least ο Νίκος Καραθάνος έφτιαξαν μια παρέα και περίμενουν πλέον τις παρέες στα τραπέζια του μεγάλου και ευρύχωρου (σαν τη φιλοξενία τους) μαγαζιού τους. Όχι μόνο για να τους γεμίσουν τον ουρανίσκο με μερικές από τις πραγματικά καλύτερες γεύσεις που μπορείς να βιώσεις (όπως το βοδινό καρπάτσιο), αλλά κυρίως για να τους μυήσουν στη γνώση του καλού φαγητού: το οποίο δημιουργεί ευτυχία.
Αυτός είναι ο σκοπός του Cookoovaya, αν ρωτήσεις και κάποιον από τους πέντε, οι οποίοι τώρα πια που όλα κυλούν όπως (σχεδόν, καθότι απαιτητικοί) τα θέλουν, έχουν βγει έξω και σερβίρουν, μιλάνε με τον κόσμο, περνάνε καλά μαζί σου και ευγγυώνται με κάθε τρόπο ότι θα φύγεις από το μαγαζί τους ικανοποιημένος και χαρούμενος. Και σίγουρα χορτάτος, αλλά αυτό νομίζω το ξέρεις ή το φαντάζεσαι.
Αυτό που δεν φαντάζεσαι είναι πόσο αλμυρά ωραίο μπορεί να είναι ένα μεδούλι, τι θαύματα μπορεί να κάνει η τρούφα πάνω σε μια πίτα από αυγά και πόσο ιδιαίτερο μπορεί να αποδειχθεί ένα σορμπέ ντομάτας. Δεν θέλω καν να σου πιάσω κουβέντα για το συκώτι ή τα μοσχαρίσια μάγουλα και σε σέβομαι ως αναγνώστη για να σου μιλήσω για την πιο με χάρη θρυμματισμένη και γλυκιά μπουγάτσα της γαστριμαργικής Αθήνας.
Γενικώς η Cookoovaya είναι μια πραγματική εμπειρία, μια γευστική δοκιμασία για να δεις πόσο premium συνταγές αντέχει ο ουρανίσκος σου και κυρίως μια απόπειρα, να φας σε ένα πολύ καλό εστιατόριο χωρίς τα “πρέπει” και τα “μη” που αποτελούν στοιχεία μιας ανάλογης εξόδου. Λοιπόν, αυτά για σήμερα, όταν φάω και το μπαρμπούνι με τα λέπια του τα ξαναλέμε.