Αν δεν ξέρεις τον Διονύση στο Ελληνικό δεν ξέρεις τι σημαίνει σπιτικό φαγητό
Αν θέλεις φθηνό, σπιτικό, χορταστικό, μαγειρευτό φαγητό που να θυμίζει μανούλα who you gonna call; Τον Διονύση στο Ελληνικό. Για την ακρίβεια δεν θα τον πάρεις τηλέφωνο, αλλά θα περάσεις από εκεί να πάρεις το πακέτο σου.
- 17/08/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Η λύση έχει όνομα (αλλά όχι επώνυμο). Λέγεται “Διονύσης’. Ο λόγος για ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια στην περιοχή του Ελληνικού, που βρίσκεται στην αρχή της Ιασωνίδου (κοντά στη Βουλιαγμένης δηλαδή) και γεμίζει επί δεκαετίες τα μεσημεριανά τραπέζια των νοτίων προαστίων.
Ο “Διονύσης” αποτελεί το παλιό “μαγειρίο” από το οποίο παίρνουν εδώ και χρόνια το μεσημεριανό τους όσοι δεν ήθελαν να… κατεβάσουν τις κατσαρόλες. Κι αυτό γιατί σερβίρει φαγητό εξαιρετικής ποιότητας (μαμαδίσιο που λένε) σε πολύ καλές τιμές. Για αυτό και έχει φανατικούς πελάτες, πολλοί εκ των οποίων προτιμούν να τρώνε εκεί σε καθημερινή βάση. Το τρίπτυχο μάλιστα (γεύση/τιμή) ολοκληρώνεται και από την καθαριότητα, με την κουζίνα να θυμίζει περισσότερο χειρουργείο, παρά εστιατόριο.
Το μενού περιλαμβάνει όλες τις κλασσικές επιλογές για μαγειρευτά: όπως γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά, κοκκινιστό, λεμονάτο, μπριάμ, αλλά και κάποιες πιο εξειδικευμένες συνταγές όπως λαχανοντολμάδες, σουπιές-σπανάκι ή χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.
Οι μερίδες είναι μεγάλες κι έτσι ο “Διονύσης” παίρνει εξαιρετικό βαθμό στο τεστ “value for money”, καθώς οι περισσότερες μερίδες κοστίζουν λιγότερα από 4 ευρώ. Κι επειδή το μυστικό της επιτυχίας είναι πολλές φορές η εξειδίκευση, το συγκεκριμένο ανοίγει μόνο μεσημέρι , δίνοντας πακέτα για το σπίτι. Δουλεύει από τις 10.00 ως τις 17.00 και κλείνει το βράδυ. Εξάλλου και να ήθελε δε θα γινόταν γιατί μετά το τσουνάμι (πελατών) που εμφανίζεται από τις 14.00 ως τις 16.00 σπάνια μένει… κάτι.
Διονύσης: Ιασωνίδου 4, Ελληνικό