Οι live βραδιές του «Μπάμπη» στο Φάληρο συναγωνίζονται τα ξακουστά μπιφτέκια του
Η αγαπημένη ταβέρνα της λεωφόρου Αμφιθέας έχει προσθέσει στο μενού της μεγάλες ποσότητες διασκέδασης. Τα σαββατιάτικα live γίνονται ανάρπαστα.
- 06/12/2019
- Κείμενο: Μαριλέλλα Αντωνοπούλου
- Φωτογραφίες: Αντωνία Κουνιά
Πιάτα βγαλμένα από το πιο λαχταριστό οικογενειακό τραπέζι. Αυτό που στρώνεται τις Κυριακές, για να υποδεχτεί πάνω του τα ψητά του καλύτερου ψήστη της φαμίλιας και τα παραδοσιακά εδέσματα της χρυσοχέρας. Ο «Μπάμπης», η ταβέρνα που είναι συνώνυμη με το ποιοτικό, σπιτικό φαγητό στα Νότια, λειτουργεί ασταμάτητα εδώ και 52 ολόκληρα χρόνια.
Και ποιος δεν έχει γευτεί τα περίφημα ζουμερά μπιφτέκια του. Αυτά που όσο κι αν προσπαθήσεις να φτιάξεις μόνη/ος στο σπίτι, δε θα τα πετύχεις. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τα ετοιμάζουν εδώ, η συνταγή παραμένει ίδια με ελάχιστες αλλαγές εδώ και 3 γενιές (όσες δηλαδή έχουν κρατήσει τα ηνία του μαγαζιού από το 1967). Όσο για το μυστικό, μην το ψάχνεις σε κάποιο κρυφό συστατικό. Όλα είναι θέμα ποιότητας. Τα σωστά υλικά στη σωστή ποσότητα.
Η απλότητα είναι το σήμα κατατεθέν εδώ στον «Μπάμπη». Αυτό το ανεπιτήδευτο, που σε κάνει να νιώθεις οικεία, είναι το χαρακτηριστικό που σκόπιμα υπάρχει παντού, από τη διακόσμηση, μέχρι και την επαφή με τους πελάτες. Είτε περνάς για πρώτη φορά από ‘δω, είτε είσαι πιστός θαμώνας, θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
Αν για κάτι μπορεί να περηφανεύεται η ταβέρνα του Μπάμπη, αυτό είναι η πελατεία του. Στα τραπέζια του θα δεις ανθρώπους κάθε λογής κι ηλικίας. Παρέες νεανικές, ζευγάρια, οικογένειες, εργένηδες, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, διασημότητες. Το καλό φαγητό είναι το ζητούμενο για όλους, πόσο μάλλον όταν προσφέρεται και σε χαμηλές τιμές. Μάλιστα όποιος από τους πελάτες επιθυμεί να μπει στην κουζίνα και να δει πώς παρασκευάζονται οι νοστιμιές που απολαμβάνει, μπορεί να το ζητήσει και οι άνθρωποι του «Μπάμπη» θα τον υποδεχτούν με τιμή και χαρά.
Ζωντανά κάθε Σάββατο βράδυ
Πολλά πράγματα στην ταβέρνα του «Μπάμπη» δεν χρειάζονται καθόλου συστάσεις. Το φαγητό, η πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση, η ανεπιτήδευτη, φιλική ατμόσφαιρα, η ζεστασιά που επικρατεί κάθε μεσημέρι, αλλά κυρίως εκείνα του Σαββατοκύριακου, που η διάθεση είναι πραγματικά χαλαρή και οικογενειακή. Θα σου μιλήσουμε όμως για τη νέα συνήθεια, το live του Σαββατόβραδου που έχει δώσει νέα πνοή στο μαγαζί, με ζωντανή μουσική από πενταμελή ορχήστρα που απογειώνει το κέφι της παρέας από τις 21:00 κι έπειτα. Η ομάδα του «Μπάμπη» δεν επαναπαύεται κι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη νέα του πλευρά, γι’ αυτό και η κράτηση είναι σχεδόν απαραίτητη.
Για ψάρι στου «Μπάμπη»
Αν πας στου «Μπάμπη» για μπιφτέκι και λοιπά κρεατικά και δεις στο διπλανό τραπέζι να σερβίρονται γαρίδες, σουβλάκι σολωμού και φρέσκο ψάρι στην πιατέλα, μην απορήσεις. Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί αλλά αξίζει να μάθουν είναι ότι η κλασική ταβέρνα του Φαλήρου έχει μεγάλη πείρα στα θαλασσινά και το «γιατί» έχει μεγάλο «ιστορικό» ενδιαφέρον.
Ο πρώτος «Μπάμπης» αρχικά είχε ανοίξει στην παραλία του Φαλήρου το 1955, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, από τον αείμνηστο Μπάμπη Βλάχο και λειτούργησε, μέχρι το 1978, ώσπου ο ιδρυτής του αποφάσισε να το κλείσει και ν’ ανοίξει δύο μαγαζιά με το ίδιο όνομα, ένα στην Αμφιθέας κι ένα ακόμη στη Βάρη. Το πρώτο έμαθε στον κόσμο να τρώει μπιφτέκι και το δεύτερο έγινε το στέκι των ψαροφάγων. Ωστόσο, παρόλο που οι δύο ταβέρνες έχουν διαφορετικό ύφος , οι μεταξύ τους δεσμοί είναι πολύ ισχυροί. Γι’ αυτό και το φρέσκο ψάρι είναι κομμάτι της φιλοσοφίας του Φαληριώτη «Μπάμπη», με τους του πελάτες που ξέρουν να το τιμούν σε κάθε ευκαιρία, όχι μόνο από κοντά αλλά και στο χώρο τους, αφού η ταβέρνα του «Μπάμπη» δέχεται τηλεφωνικές ή online παραγγελίες, κάνει delivery και μάλιστα δίνει και την επιλογή πληρωμής με POS στην πόρτα του σπιτιού σου.