Lutetia, το bistro του ξενοδοχείου Somewhere προσφέρει αυθεντικό μεσογειακό πρωινό και brunch
Το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις (και) γευστικά την ημέρα σου.
- 22/07/2019
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Απόγευμα καθημερινής στο γραφείο του Noupou έπεσε μια διαφορετική ιδέα στο τραπέζι των συσκέψεων. «Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε αύριο την ημέρα μας παίρνοντας πρωινό σε ένα ωραίο νότιο (φυσικά!) location;». Το επόμενο κιόλας πρωινό, χωρίς καμία διαπραγμάτευση αλλά με την σύμφωνη γνώμη όλων, η ημέρα μας άρχισε από το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο Somewhere που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη.
Η one of a kind εμπειρία ξεκίνησε από την στιγμή που βρεθήκαμε στο lobby του -υψηλής αισθητικής- ξενοδοχείου. Οι πίνακες ζωγραφικής, τα ζεστά χρώματα, ο ανθισμένος κήπος και η φιλόξενη ατμόσφαιρα είχαν φτιάξει ήδη τη διάθεση μας. Λίγα λεπτά αργότερα κι αφού κάναμε μια μικρή βόλτα στο σαλόνι του ισογείου -έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο σπίτι σου- και γύρω από την πισίνα καθίσαμε στο χώρο του εστιατορίου.
Τόσο η τοποθεσία όσο και τα θετικά reviews που έχει το πρωινό και το brunch του ξενοδοχείου, τα οποία μπορείς να απολαύσεις χωρίς να διαμένεις στο Somewhere, είναι αυτά που μας έφεραν ως εκεί. Ένας επιπλέον λόγος ήταν για να ξεκινήσουμε πιο δημιουργικά την ημέρα μας, σαν ένα δώρο στον εαυτό μας.
Ο ζεστός χώρος του bistro γεμάτος μικρές arty λεπτομέρειες που δένουν άψογα με την όλη αισθητική του ξενοδοχείου γίνεται ιδανικός προορισμός για κάθε ώρα της ημέρας. Το πρωί μπορείς να πάρεις το πρωινό σου συνδυάζοντας τον κρύο μπουφέ με δημητριακά, τυριά, αλλαντικά, ψωμιά όλων των ειδών -ακόμα και gluten free- κ.ά, μαζί με επιπλέον ζεστά πιάτα που περιλαμβάνονται στο à la carte menu. «Ο σεφ Σωτήρης Παξιμαδάς έχει ετοιμάσει ένα πρωινό ιδανικό για να σας δώσει ενέργεια. Είναι πολύ βασικό να ξεκινάμε την ημέρα μας με καλές θερμίδες και εδώ θα βρείτε πολλές επιλογές όπως ποικιλίες με ξηρούς καρπούς, διάφορα είδη ψωμιού που μπορείτε να τα συνδυάσετε με ταχίνι ή μέλι, χειροποίητη granola για το γιαούρτι και γλυκό κυδώνι. Μετά από αυτά μπορείτε να συνεχίσετε με μια παρασκευή από αυγά. Φυσικά από το μενού δεν λείπουν οι προτάσεις για vegan και vegetarian» μας εξηγεί ο Chef De Cuisine, Κωνσταντίνος Γόντικας.
Μετά τις 10:30 ο μπουφές του πρωινού κλείνει και τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εμπνευσμένες συνταγές του σεφ Σωτήρη Παξιμαδά που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα και αναδεικνύουν ευφάνταστα τα τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Ο κατάλογος του brunch είναι περιεκτικός και καλύπτει όλα τα γούστα.
Το πρώτο κομμάτι στο μενού είναι κλασσικό –τηγανιτά αυγά, ομελέτα (και με ασπράδια), παραδοσιακός καγιανάς. Στο δεύτερο φαίνεται ξεκάθαρα η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ. Φρουτάλια με σουτζούκι, baby πατάτες και ξινή κρέμα με σχοινόπρασο (ένα πολύ ιδιαίτερο και πικάντικο πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις), αβγά ποσέ με χειροποίητη φρυγανιά πολύσπορη, κολοκύθια στη σχάρα, προσούτο, γραβιέρα και μαγιονέζα με μουστάρδα και μυρωδικά (το αγαπημένο πιάτο του σεφ και best seller), στραπατσάδα με καπνιστό σολομό πάνω σε ψωμί μπριός αλειμμένο με τυρί κρέμα, ρόκα, παντζάρια και μαύρο σουσάμι (τα αυγά δένουν άψογα με το σολομό αφήνοντας σου μια ιδιαίτερη γεύση στον ουρανίσκο) και τέλος η μπρουσκέτα με χούμους, αβοκάντο, ψητά ντοματίνια, σουσάμι και ψητό φρέσκο κρεμμύδι (ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και είναι ιδανικό για όσους είναι vegetarian).
Όσο για το τέλος, που και οφείλει να είναι γλυκό και αξέχαστο, άφησε σίγουρα χώρο για τις γλυκές δημιουργίες που θα βρεις στο brunch menu, μεταξύ άλλων το ρυζόγαλο και τα αφράτα pancakes.