Pop Up Cocktail & Sushi: Το Koi Γλυφάδας είναι αυτό που χρειαζόμαστε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι
Το sushi bar που έγινε ευρέως γνωστό ως το απόλυτο value for money -αλλά και με έμφαση στην ποιότητα- ιαπωνικό εστιατόριο, προσθέτει στον κατάλογό του πέντε μοναδικά cocktails που θα απογειώσουν τις μοναδικές γεύσεις του και θα δροσίσουν το καλοκαίρι μας.
- 10/08/2020
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
Όσοι γνωρίζουν καλά το Koi Sushi Bar Γλυφάδας (και είναι πολλοί), ξέρουν πως πρόκειται για ένα μαγαζί στο οποίο θα βρεις το μοναδικό ίσως σούσι που συνδυάζει ποιότητα, στοιχεία που προσαρμόζονται στα δεδομένα της ελληνικής κουζίνας και ασυναγώνιστες τιμές, διαλύοντας κάθε στερεότυπο που καθιστά το σούσι μια ακριβή επιλογή. Σε όλα αυτά τα στοιχεία που καθιστούν το Koi μια επιλογή για να απολαύσει κανείς την ιαπωνική κουζίνα με τον καλύτερο τρόπο, έρχονται να προστεθούν πέντε μοναδικά cocktails, φτιαγμένα για να ταιριάζουν ακριβώς με τα λαχταριστά πιάτα του, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή που τα θέλαμε, για να δώσουμε μια δροσερή νότα στο καλοκαίρι στην πόλη.
Τα cocktails του Koi είναι όπως θα περιμέναμε Japanese style, με βάση το sake, το παραδοσιακό ποτό της Ιαπωνίας, ενώ χαρακτηρίζονται από ιαπωνέζικα αρώματα όπως η μέντα, ο δυόσμος, το λίτσι, το ginger και το cherry blossom. Έχουν αρκετά ελαφριά αίσθηση, με τέτοιο τρόπο ώστε να συνοδεύουν και να ισορροπούν τη γεύση κάθε πιάτου, απογειώνοντάς το.
Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις και στον εξωτερικό χώρο του Koi στο ειδικά διαμορφωμένο ξύλινο bar, με το κλασικό ιαπωνέζικο στυλ, ώστε να πιείς το cocktail σου ακόμη και αν δεν θέλεις να το συνδυάσεις με κάποιο πιάτο. Πάρε την παρέα σου και απολαύστε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου με αέρα ασιατικό, με γεύσεις που θα σε ξετρελάνουν.
Δοκιμάστε το ιδιαίτερο «Salmon Rose», πιάτο που αποτελείται από ρύζι τυλιγμένο με καψαλισμένο σολομό, σως από μαγιονέζα και μουστάρδα και σχοινόπρασο, μια δροσερή επιλογή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ιδανική επιλογή cocktail για να συνδυάσεις το πιάτο αυτό είναι το Sake Lychee, με ποτό sake φυσικά και ζάχαρη.
Must αποτελεί επίσης το «Cream cheese tempura», που περιλαμβάνει ρολό με καρότο, παναρισμένη γαρίδα, κρέμα τυριού, teriyaki sauce, πράσινο masago και τηγανητό κρεμμύδι. Απογείωσε το πιάτο αυτό με το ginger crush, cocktail με ιαπωνέζικη μπύρα και spicy ginger.
Δοκίμασε επίσης το «Spicy Shrimp», που είναι ρολό με γέμιση αγγούρι, δροσερό αβοκάντο και από πάνω γαρίδες με καυτερή σως και κόκκινο masago. Τα δροσερά στοιχεία του αγγουριού και του αβοκάντο έρχονται να εξισορροπήσουν το spicyness της σως και δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό. Δημιούργησε το τέλειο pairing επιλέγοντας το cherry blossom με λικέρ κεράσι από τον κατάλογο των cocktails.
Μια άλλη απίθανη επιλογή «Spinach Roll» που αποτελεί τηγανητό τόφου με τυρί κρέμα, αγγούρι, σως teriyaki, τηγανητό κρεμμύδι και σπανάκι. Το σπανάκι θα δώσει την ιδιαίτερη πινελιά του πιάτου και θα ελαφρύνει τη γεύση του τόφου. Το Mindori sake, είναι μια καλή πρόταση για να συνδυάσεις αυτό το πιάτο.
Μην διστάσεις να συνδυάσεις το πιάτο σου με ένα από τα απόλυτα ασιατικά cocktails που σίγουρα δεν θα βρεις αλλού. Αν συνήθιζες να επιλέγεις κάποια μπύρα ή το κλασικό sake όταν βρισκόσουν στο Koi, πλέον στον κατάλογο θα βρεις cocktails που θα δώσουν στον ουρανίσκο σου αυτό που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την απόλαυση των μοναδικών πιάτων του. Οπότε, πάμε μια βόλτα προς Γλυφάδα;