Ακροβόλι, το εκλεπτυσμένο εστιατόριο θαλασσινών που κάνει τη διαφορά στη Βούλα
Το Akrovoli Restaurant & Oyster Bar θα σε ταξιδέψει στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα θαλασσινών γεύσεων.
- 24/02/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Στον γραφικό πεζόδρομο της Βούλας βρίσκεται, εδώ και τρία περίπου χρόνια, το Akrovoli Restaurant & Oyster Bar. Πυρήνας της φιλοσοφίας του, το φρέσκο προϊόν και οι γνήσιες πρώτες ύλες. Όραμα της ομάδας του, να αγαπήσει το κοινό της Βούλας και των νοτίων προαστίων την ψαροφαγία, στην πιο εκλεκτή, δημιουργική και απολαυστική εκδοχή της.
Έχοντας αυτό ως γνώμονα, η Αλεξάντρα Ραμπάτ και ο ececutive chef Ξενοφών Κατσιμαγκλής δημιούργησαν με αγάπη και μεράκι ένα εστιατόριο όπου η παρτίδα κερδίζεται ήδη από τις πρώτες εντυπώσεις. Τα ολόλευκα τραπεζομάντηλα, η προσεγμένη διακόσμηση, το ξύλο και η πέτρα που κυριαρχούν, το μοντέρνο μπαρ και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός δίνουν στον χώρο μια ζεστή και ταυτοχρόνως εκλεπτυσμένη αίσθηση, ενώ ο «μαζεμένος» αλλά απόλυτα εμπνευστικός κατάλογος δημιουργεί τις καλύτερες γευστικές προσδοκίες.
Η ομάδα
Η ιδέα για το Ακροβόλι γεννήθηκε -όπως και τα πιο σπουδαία δημιουργήματα- χάρη σε μία ένωση: Η εμπειρία του σπουδαίου σεφ Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή συνάντησε την αγάπη της Σάντρας Ραμπάτ για τη Βούλα. Κι εδώ, στο νούμερο 14 της οδού Ποσειδώνος δημιουργήθηκε ένα εστιατόριο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της ψαροφαγίας. Την ομάδα συμπλήρωσαν οι σεφ Μίλτος Γιάννου και Παναγιώτης Λιατόπουλος, καθένας από τους οποίους προσφέρει το δικό του προσωπικό στυλ, τις γνώσεις και τη δεξιοτεχνία του στο τελικό αποτέλεσμα.
Οι γεύσεις
Το Ακροβόλι είναι ένα εστιατόριο που αγαπά τις θαλασσινές γεύσεις, τα ολόφρεσκα ψάρια και τα άριστης ποιότητας όστρακα. Τα ψάρια φτάνουν εδώ καθημερινά από τη Μάνη, την Εύβοια και άλλες περιοχές της Ελλάδας και έχουν βεβαίως εξέχουσα θέση στο μενού.
Μπορείς λοιπόν να βρεις δημιουργικά πιάτα με βάση το ψάρι, να απολαύσεις την ψαρόσουπα με ροφό και σφυρίδα ή να παραγγείλεις το ψάρι σου ακριβώς όπως σου αρέσει, διαλέγοντας ανάμεσα σε πέντε διαφορετικούς τρόπους: ψητό, μαγειρευτό, βραστό, ωμό ή σε κρούστα αλατιού. Αν προτιμήσεις το ψητό, να ξέρεις ότι θα ψηθεί στα κάρβουνα, κάτι που κάνει όλη τη διαφορά στην υφή και τη γεύση.
Την ίδια στιγμή, όμως, το Ακροβόλι είναι ένα κομψό και μοντέρνο oyster bar. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χώρος είναι ιδανικός και για τις βραδιές που απλώς θέλεις να καθίσεις στο μπαρ και να πιεις το κρασί σου (διαλέγοντας από την προσεκτικά επιλεγμένη wine list), συνοδεύοντάς το με εκλεκτά όστρακα.
Η κάρτα των ζυμαρικών και ριζότο είναι επίσης ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει μερικά από τα best sellers του εστιατορίου, όπως το τραχανότο με καραβίδα, σάλτσα ντομάτας και πεπεροντσίνο, η αχινομακαρονάδα με πούδρα αυγοτάραχου ή το ριζότο με άγρια μανιτάρια, φιλέτο πεσκανδρίτσας και σπαράγγια σοτέ. Βέβαια οι μυημένοι θα σου προτείνουν να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τη μους λευκού ταραμά με μπρικ πέστροφας, το καλαμάρι σοτέ με πέστο βασιλικού και πατάτες αλιμέτ ή το all time classic ψητό χταπόδι που ψήνεται κι αυτό στα κάρβουνα και συνοδεύεται με κρέμα μαύρου σκόρδου.
Αν λατρεύεις τα ωμοφαγικά θαλασσινά πιάτα, τότε το καρπάτσιο χταποδιού με ντοματίνια κάπαρη και μαγιονέζα wasabi είναι ένα από τα must.
Κλείσε το γεύμα σου οπωσδήποτε με ένα από τα χειροποίητα γλυκά. Αν πρέπει να διαλέξουμε μόνο ένα, θα σου προτείνουμε το κιουνεφέ που σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι και εγγυάται πως οι τελευταίες εντυπώσεις σε αυτό το κομψό ρεστοράν θα είναι τουλάχιστον αντάξιες με τις πρώτες.
Extra tip #1: Οι Παρασκευές στο Ακροβόλι είναι αφιερωμένες στην ωμοφαγία. Έτσι, εκτός από το καθημερινό του μενού, έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις το κρασί ή το ποτό σου με τις επιλογές του ωμοφαγικού μενού που δημιουργεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή μπροστά σου ο σεφ Παναγιώτης Λιατόπουλος. Στο raw menu θα βρεις καρπάτσιο, ταρτάρ και σεβίτσε αλλά και πολλές επιλογές από sushi.
Extra tip #2: Η πίσω αίθουσα, χωρητικότητας 60 ατόμων, ένας χώρος υψηλής αισθητικής, προσφέρεται για εκδηλώσεις και εταιρικά events.