Τα 4 top εστιατόρια για κρέας στην Αθήνα, σύμφωνα με τη λίστα Restaurant 100
Η αγάπη για το καλό κρέας είναι ο κοινός παρανομαστής των τεσσάρων αυτών εστιατορίων, που περιλαμβάνονται στη Restaurant 100 list για το 2020.
- 09/12/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία, τα εστιατόρια αυτήν την περίοδο παραμένουν κλειστά. Ο χώρος της εστίασης περιμένει τη στιγμή που θα καταφέρει να λειτουργήσει και πάλι ενώ όλοι εμείς ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά τα αγαπημένα μας γαστρονομικά spots στην πόλη ή -γιατί όχι;- να ανακαλύψουμε νέα.
Η Restaurant 100, η λίστα που κάθε χρόνο επιλέγει τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, δημοσιεύθηκε μόλις. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Boussias Comunications ξεχωρίζει και αναδεικνύει, με τη βοήθεια των 100+ foodies που αποτελούν την κριτική επιτροπή, 100 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα – εστιατόρια κάθε ύφους και γούστου, για κάθε budget και περίσταση εξόδου.
Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίσαμε όσα εξειδικεύονται στο κρέας και βρίσκονται στην Αθήνα. Τέσσερα εστιατόρια -από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι μέρη που προσφέρουν ιδιαίτερες fine dining εμπειρίες- που έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: Την αγάπη τους για το καλό κρέας.
Basegrill, Περιστέρι
Ο ναός των κρεατοφάγων στα Δυστικά Προάστια – όπου βέβαια συρρέουν πιστοί από όλη την Αθήνα. Το είδος των κρεάτων, η κοπή τους, οι ελληνικές ράτσες και η άψογη εκτέλεση στο ψήσιμο του κάθε κομματιού με τον τρόπο που του ταιριάζει, αποτελούν πρωταρχικές αρχές του εστιατορίου.
Basegrill | Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι | Τηλ.: 21 0575 7455
Vezené, Κέντρο
Το φημισμένο εστιατόριο του Άρη Βεζενέ, πίσω από το Χίλτον. Ο στυλάτος χώρος και οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, οι διαφορετικές κοπές, το καλό σίτεμα και το ψήσιμο των κρεάτων αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας του. To Vezené μπορεί να αποτελεί αυθεντία στο κρέας για το οποίο φημίζεται, ωστόσο στο μενού του θα βρεις και άλλες επιλογές όπως πίτσες και παραδοσιακές πίτες ψημένες στον ξυλόφουρνο, ζυμαρικά, ακόμη και πιάτα θαλασσινών.
Vezené | Βρασίδα 11, Αθήνα |Τηλ.: 21 0723 2002
Drakoulis Dry & Raw, Κολωνάκι
Όνομα με ιστορία και μεγάλη εμπειρία στο κρέας, τεχνογνωσία, εκλεκτά κρέατα τέλεια μαγειρεμένα ή ωμά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το Drakoulis Dry & Raw, το υψηλής γαστρονομίας δημιούργημα του πολυμήχανου Στράτου Δρακούλη.
Drakoulis Dry & Raw | Σκουφά 52, Κολωνάκι | 21 0363 2400
Κρητικός, Παλλήνη
Μια οικογενειακή παράδοση που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά. Στον Κρητικό ξέρουν καλά τι σημαίνει σχάρα και να είσαι γνώστης του καλού κρέατος.
Κρητικός |Αιόλου 49, Παλλήνη | Τηλ.: 21 0665 9061
Plus: Τα παρακάτω 5 εστιατόρια μπορεί να μην μπήκαν στη λίστα Restaurant 100, κέρδισαν όμως μια θέση στο top 10 των εστιατορίων για κρέας, που επίσης δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο της φετινής Power List.
Τηλέμαχος |Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα | Τηλ: 210 3613 300
Γίδι | Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση | 21 0282 8848
Φάρμα Μπράλου | Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι | Τηλ. 210 36 45 050
Meat & Grill Stories by Mirsini Lambraki | Λεωφ. Δεκέλειας 88, Νέα Φιλαδέλφεια, | Τηλ: 21 0251 4438
Kozi’s | Τσαλδάρη 34, Μελίσσια | Τηλ: 21 0810 1584