Feedέλ Asador, το πιο ξεχωριστό γκουρμέ μεζεδοπωλείο στα νότια προάστια
Η νότια παρέα που αποφάσισε να ανοίξει ένα τόσο διαφορετικό μαγαζί στο κέντρο της πόλης, κατεβαίνει πια εκεί που μεγάλωσε και μας συστήνει το μόλις έξι μηνών «αδερφάκι» του Feedέλ, το Feedέλ Asador.
- 06/06/2018
- Κείμενο: Μαργαρίτα Γραμματικού
Σχεδόν τρία χρόνια μετρά, ένα από τα πιο αγαπημένα μας αλλά και πολυβραβευμένα εστιατόρια του κέντρου που αποτελεί σταθερά μια από τις πρώτες μας επιλογές όταν ανεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας το Feedέλ. Σειρά έχει τώρα να μάθουμε το νέο, Feedέλ Asador.
Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα, το Feedέλ άφησε την Φρίντα Κάλο να μετρά τις μπουκιές στο κέντρο της Αθήνας και έριξε πέτρα γκρίζα, όχι πίσω του αλλά μπροστά στα μάτια μας στην γωνία της οδού Αλ. Ζέρβα και Κύπρου. Πετρόχτιστο σπίτι με μεγάλη αυλή, μέταλλο και κουβανέζικα στοιχεία ήρθε να γεμίσει τις μέρες μας με αυτό που ακριβώς έλειπε από την Γλυφάδα, ένα μαγαζί δηλαδή που θα μπορούμε να αισθανόμαστε τόσο οικεία που θα καλύπτει όλες μας τις ανάγκες.
Όμως, τι πραγματικά είναι το Feedέλ Asador και σε τι διαφέρει με την κρυμμένη «ταβέρνα» του κέντρου; Το Nou-Pou.gr, μίλησε με την ομάδα του Feedέλ (αλλά και του Feedέλ Asador) και είναι εδώ για να σας λύσει όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε πριν επισκεφτείτε την πιο φρέσκια προσθήκη των νοτίων προαστίων.
Η μεγάλη απόφαση να κατέβει στην Γλυφάδα
Ξέρουμε ήδη πως το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι, πως αφού η παρέα που αποφάσισε να ανοίξει το Feedέλ Urban Gastronomy έχει μεγαλώσει στα νότια προάστια, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το ότι αυτή θα ήταν η πιο σωστή φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως, η απόφαση του να κατηφορίσει το εστιατόριο αυτό προς τα μέρη μας ήταν πολλά περισσότερα από αυτό μόνο.
«Το Feedέλ κατέβηκε προς τα νότια προάστια της πόλης αφενός γιατί είδαμε πως υπάρχει ένα κενό στην αγορά των νοτίων πάνω σε αυτό το κομμάτι που θέλαμε να ανοίξουμε –του cocktail restaurant, δηλαδή- και αφετέρου, διότι, όλοι μας έχουμε μεγαλώσει και βγει στη Γλυφάδα. Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή την απόφαση είναι ότι το Feedέλ ανήκει στην ομπρέλα της Momentum, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στα Νότια προάστια, από τη Νέα Σμύρνη μέχρι τον Άλιμο και φυσικά, την Γλυφάδα. Έτσι θέλαμε ένα πολύ επιτυχημένο concept που έχει γίνει στην Αθήνα, να το μεταφέρουμε στον Νότο.»
Τι είναι το Feedέλ Asador;
«Το Feedέλ Asador ήταν μια ιδέα του σεφ μας, Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Το Asador σημαίνει BBQ στα Βάσκικα και ξεκίνησε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο Bilbao. Επειδή λοιπόν, το εστιατόριο εδώ, όπως και στο κέντρο, φέρει την ταμπέλα ενός ελληνικού γαστρονομικού μεζεδοπωλείου, ο σεφ μας Λεωνίδας Κουτσόπουλος το παντρεύει με το concept του Asador, δηλαδή του BBQ ανοιχτής φλόγας.»
Η βασική διαφορά του Feedέλ Asador με το Feedέλ
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές διαφορές από Feedέλ σε Feedέλ Asador. Όπως κι όλα τα «αδέρφια» έτσι κι αυτά, μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Εκτός από μερικές πρώτες ύλες όπως είναι η μελιτζανοσαλάτα ή η ταραμοσαλάτα και το αγγούρι που γίνονται καπνιστά στο Feedέλ Asador, η γενική εμπειρία ενός ανθρώπου που επισκέπτεται και τα δύο εστιατόρια είναι το ίδιο όμορφη και ξεχωριστή.
«Το μενού έχει αρκετές διαφορές από εκείνο του κέντρου, όμως παραμένουν και τα δύο ελληνικά γαστρονομικά μεζεδοπωλεία. Δηλαδή, έχει μερικά signature dishes του Λεωνίδα Κουτσόπουλου από το Feedέλ και πάνω σε αυτά, ο ίδιος σεφ, έχει κάνει μερικές διαφοροποιήσεις στο κομμάτι του Asador.»
Ο μικρός κόσμος στα νότια προάστια έχει ήδη αγαπήσει τον κήπο του Feedέλ Asador
«Το Feedέλ Asador το έχουν ήδη αγκαλιάσει με μεγάλη χαρά άνθρωποι απ’ όλη την Αθήνα, και σίγουρα σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο σεφ μας, ο οποίος είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και πολύ αναγνωρίσιμος από τον κόσμο αλλά και ο head of bartending. Επιπλέον, το μαγαζί είναι πολύ όμορφο αλλά και πολύ οικείο σε όλους, όπως και το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο από την ομάδα μας.» Εξάλλου, αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο, το Feedέλ Asador ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα του είδους του.
«Το Feedέλ Asador έχει γίνει με σκοπό να έρχεσαι να “τσιμπάς”. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βάση στο θέμα κρασιού και cocktail αλλά και στο food pairing που επιμελείται ο έμπειρος και ιδιαίτερος στον χώρο, bartender μας. Το αποτέλεσμα είναι πως ο κόσμος, ήδη το έχει αγκαλιάσει αυτό μέσα στους έξι μήνες λειτουργίας μας στην περιοχή.»
Αυτό που πραγματικά κάνει αυτό το ελληνικό γκουρμέ γαστρονομικό μεζεδοπωλείο ξεχωριστό
«Θέλουμε ο πελάτης μας να επισκέπτεται το Feedέλ Asador και να αισθάνεται οικεία. Να ζει την εμπειρία του καλού εστιατορίου, χωρίς φυσικά, να βαραίνει μετά το φαγητό. Σημασία έχει να μπορεί να παραγγείλει πολλούς και μικρούς μεζέδες σε αρκετά λογικές τιμές. Διότι, το Feedέλ Asador σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβό εστιατόριο. Εξαρτάται πάντοτε από τι θα επιλέξει να παραγγείλει ο καθένας. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ένα γαστρονομικό καλό εστιατόριο, όμως παραμένει ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο που έχει μεταμορφωθεί σε cocktail bar.»
Η μικρή έκπληξη του Feedέλ Asador
«Προσεχώς, θα ανοίξουμε για το κοινό και την ταράτσα μας, ώστε να μπορεί ο κόσμος να οργανώσει την προσωπική ή εταιρική του εκδήλωση απολαμβάνοντας κάτι διαφορετικό από αυτά που έχει συνηθίσει να ζει στην Γλυφάδα. Η ταράτσα μας θα αποτελεί όχι μόνο σημείο αναφοράς σε όσους θέλουν να το ζήσουν λίγο πιο ξεχωριστά τη νότια πλευρά της πόλης.»