Από το πρωί για καφέ ή brunch, μέχρι το μεσημέρι για φαγητό (προ ή μετά βουτιάς) ή αργά το βράδυ για cocktails δίπλα στη θάλασσα, αυτά είναι τα μαγαζιά της παραλιακής που την κάνουν ακόμα πιο όμορφη.
Δεν έχει σημασία πώς την αποκαλείς (Παραλιακή ή Αθηναϊκή Ριβιέρα). Κατά μήκος αυτής της υπέροχης παραθαλάσσιας διαδρομής, μπορεί κανείς να βρει δεκάδες επιλογές για φαγητό, καφέ ή ποτό δίπλα στη θάλασσα – ή μία μόνο ανάσα μακριά της. Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας προτάσεις, ξεκινώντας με τα club-restaurants, συνεχίζοντας με τα εστιατόρια και τα all day και ολοκληρώσαμε με τα beach bars.
Island
Το Island είναι συνώνυμο της ποιότητας και αυτό που το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα club – restaurants παγκοσμίως (πέρα από την υπέροχη τοποθεσία του) είναι το υψηλό επίπεδο στην κουζίνα του, στα ποτά και στην εξυπηρέτηση. Προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου, με πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και ένα εξαιρετικό sushi section. Όσο για τα cocktails, το Island έχει ετοιμάσει μια fine drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του. Και όλα αυτά με τη μοναδική του θέα, που αποτελεί μια από τις ωραιότερες της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Bolivar
Το Bolivar, διάσημο για τα περίφημα parties του και το εντυπωσιακό lineup από international DJs που μας επιφυλάσσει κάθε καλοκαίρι, αποτελεί στην πραγματικότητα μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή εμπειρία. Ξεκινώντας από το πρωί για καφέ ή brunch, το μεσημέρι θα κατευθυνθείς στο εστιατόριο του Bolivar όπου το μενού κινείται σε μεσογειακές γεύσεις (ενώ δεν λείπουν τα comfort πιάτα) και το βράδυ θα πιεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου δίπλα στη θάλασσα. Με λίγα λόγια, η εξωτική του διακόσμηση, η χαλαρωτική του διάθεση και ο πολυδιάστατος χαρακτήρας των παροχών του, καθιστούν το Bolivar προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Pelagos
Με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό και ένα αστέρι Michelin στη φαρέτρα του, το Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens διακρίνεται για την κομψή αισθητική του και γίνεται το σκηνικό που αναζητούσες για μια καλή έξοδο δίπλα στη θάλασσα. Το μοντέρνο εστιατόριο της Βουλιαγμένης δίνει, μέσα από την εκλεπτυσμένη κουζίνα του, έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ αντλεί έμπνευση από τα κυκλαδίτικα νησιά και παρουσιάζει ένα ευφάνταστο μενού που ενθουσιάζει.
AbraOvata
Στον βυθό της λίμνης της Βουλιαγμένης ζει ένα σπάνιο κοχύλι. Το λένε AbraOvata και είναι αυτό που -διόλου τυχαία- χάρισε το όνομά του στο εστιατόριο που ήρθε να αναστατώσει όχι μόνο τα ήρεμα νερά της λίμνης αλλά και της ευρύτερης γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας. Με ορμητήριο αυτό το απίθανο, μοναδικού κάλλους σκηνικό, το AbraOvata πραγματοποιεί καθημερινά γαστρονομικά «ταξίδια». Τα καταφέρνει περίφημα, καθώς «καπετάνιος» σε αυτές τις περιπλανήσεις στον κόσμο είναι ο chef John Σκοτίδας.
Blue fish
Το Blue Fish φαίνεται να μην υστερεί σε κανέναν τομέα: Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στη θάλασσα, με ευγενέστατο προσωπικό και με ιδιαίτερες γεύσεις να βγαίνουν από την κουζίνα του, είναι πράγματι λόγος για να έρθει κανείς στη Βουλιαγμένη από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η καρδιά του Blue Fish είναι πάντως το ποιοτικό φρέσκο ψάρι και απευθύνεται στους ανθρώπους που θέλουν να το φάνε σε οποιαδήποτε μορφή. Εδώ δεν θα περιμένεις στη βιτρίνα κάποιον απλά να σου ζυγίσει και να σου ψήσει το ψάρι σου, αλλά θα το διαλέξεις με την πλήρη καθοδήγηση του προσωπικού και πάνω του θα έχεις τρεις, έξι ή και ακόμα περισσότερες διαφορετικές επιλογές εκτέλεσης.
Ora by Ettore Botrini
Εμπνευσμένος από τη λαμπερή μεσογειακή κουζίνα, ο σεφ Ettore Botrini συστήνει τη χαλαρή κομψότητα στο all-day εστιατόριο Ora, εντός του One&Only Aesthesis. Με βάση την τοπική γαστρονομία και τη δική του οικογενειακή κληρονομιά, ο σεφ Ettore προσεγγίζει με παιχνιδιάρικη διάθεση και ευρηματικότητα την ελληνική κουζίνα και την παρουσιάζει μέσα από μια ιταλική ματιά.
Akti
Το Akti άνοιξε το καλοκαίρι του 2021 και βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Προσφέρει εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις, σε έναν all day προορισμό που συνδυάζει αρμονικά πολυτέλεια και διασκέδαση και έχει πάντα σύμμαχό του τη μαγευτική θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης.
Ιθάκη
Ένα θρυλικό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, που ξεχωρίζει για τη θέα και το ενδιαφέρον μενού του. Από το Ιθάκη έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου και διεθνούς jet set, από την Αθηνά Ωνάση μέχρι τον Leonardo DiCaprio και τον Bill Clinton -και όχι άδικα. Το μενού είναι επικεντρωμένο στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, με πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση, αλλά και τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.
Beefbar
Το πολυτελές, αθηναϊκό Beefbar, μέσα στο εμβληματικό Four Seasons Astir Palace, αποτελεί ένα τα εστιατόρια – διαμάντια του αθηναϊκού νότου και όπως ξέρεις είναι επικεντρωμένο στο κρέας. Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 17 περίπου χρόνια, όταν ο Riccardo Giraudi άνοιξε το πρώτο στο Μόντε Κάρλο, κατορθώνοντας να συνδέσει την εκλεκτική κρεατοφαγία με την πολυτέλεια και τον κοσμοπολιτισμό, πράγμα που το κατάφερε αν κρίνουμε από τα παραρτήματα που άνοιξαν με επιτυχία έκτοτε σε όλο τον κόσμο.
Παπαϊωάννου
View this post on Instagram
Αν δεν είναι το Μικρολίμανο ένα από τα καταλληλότερα σημεία για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι, τότε ποιο είναι; Εμείς πάντως έχουμε ξεχωρίσει στις επιλογές μας το εστιατόριο Παπαϊωάννου, έναν εμβληματικό και ανανεωμένο, πια, χώρο για ψάρι στην περιοχή. Με θέα την Ακτή Κουμουνδούρου, απολαμβάνεις ψάρια και θαλασσινά σε κάθε εκδοχή τους (ωμά, αχνιστά, μαγειρευτά και φυσικά τηγανητά ή ψητά), μέσα από πιάτα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των πρώτων υλών.
El Bar de Paco Morales
Απολαμβάνοντας τη φήμη ενός από τους κορυφαίους σεφ της Ισπανίας, ο Paco Morales είναι διάσημος για τον επαναπροσδιορισμό και την ανανέωση της ανδαλουσιανής κουζίνας στο εστιατόριο Noor με τα τρία αστέρια Michelin, στην Κόρδοβα. Στο El Bar de Paco Morales του ξενοδοχείου One&Only Aesthesis υλοποιεί μια πιο ελαφριά και λαμπερή πρόταση ανδαλουσιανών και μεσογειακών γεύσεων, με πιάτα για όλη την οικογένεια και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Λάμπρος
Σε προνομιακή θέση απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης και με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, το εστιατόριο «Λάμπρος» καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια την ταυτότητα του, ως ένα από τα εκλεκτά εστιατόρια για φρέσκο ψάρι. Η μαρμάρινη πλάκα στην είσοδό του, αποτελεί στολίδι και παράλληλα μάρτυρα της μακρόχρονης ιστορίας του, η οποία ξεκινάει από το 1889, ενώ η μεγάλη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία από φρέσκα ψάρια, σου ανοίγει την όρεξη με το που θα περάσεις την πόρτα του. Στο εστιατόριο «Λάμπρος» θα κάνεις την έξοδο σου με την παρέα ή την οικογένειά σου, για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με θέα τη θάλασσα και να σας περιποιηθούν με τον φιλόξενο τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν.
Καστελόριζο
Έχει το όνομα ενός από τα πιο όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων, βρίσκεται ωστόσο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με μεσογειακή κουζίνα εμπνευσμένη κυρίως από τα θαλασσινά, το Καστελόριζο βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Παραλιακής, επάνω στο λιμανάκι της Βάρκιζας -μια θέση που του προσφέρει απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.
Matsuhisa
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς το Matsuhisa Nobu: το ειδυλλιακό τοπίο με θέα θάλασσα, όπου έχεις την ψευδαίσθηση πως απολαμβάνεις το δείπνο σου σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί -κι ας είσαι μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας- και ο μαύρος μπακαλιάρος του. Δεν συγκαταλέγεται, εξάλλου, τυχαία στα signature πιάτα του Nobu, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.
Manko
Το Manko, που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου One&Only Aesthesis, είναι ένα σαγηνευτικό εστιατόριο και bar πλάι στο κύμα, που φέρνει τις εντυπωσιακές περουβιανές γεύσεις στο κομψό παραλιακό περιβάλλον δίπλα στην πισίνα. Το σκηνικό αλλάζει ανάλογα με την ώρα, από το πρωί έως αργά τη νύχτα, και τα αναζωογονητικά ποτά της μέρας μπορούν να εξελιχθούν σε χορό πάνω στην άμμο αργά το βράδυ.
Napolitivo
To ατμοσφαιρικό all day pizza bar Napolitivo ξέρει πώς να σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στην Ιταλία, με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που σερβίρει. Ναπολιτάνικη πίτσα -πιστοποιημένη μάλιστα από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN)-, αρωματικός καφές, λαχταριστό ιταλικό brunch, αλλά και η αγαπημένη ιεροτελεστία του Aperitivo συνθέτουν ένα μοναδικό γευστικό σκηνικό που θυμίζει Νάπολη. Τι καλύτερο, ωστόσο, από το να απολαμβάνεις όλα τα παραπάνω έχοντας τη θάλασσα στο background;
Mercato
Το Mercato, εντός του λαμπερού Four Seasons Astir Palace Athens, αποτελεί γνωστό σημείο συνάντησης όλων των εραστών της fine comfort ιταλικής κουζίνας. Προικισμένο με μια απίστευτη θέα στη θάλασσα του Σαρωνικού, αλλά και ένα άνετο και σύγχρονο εσωτερικό, το εστιατόριο «παίζει» δυνατά στο τερέν της νοστιμιάς, έχοντας στις επάλξεις του τον ταμπεραμεντόζο chef Sergio Favata, με καταγωγή από τη Σικελία.
Γαρμπή
Το εστιατόριο Γαρμπή βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1924 και από τότε η ιδιοκτησία του είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα ψάρια έρχονται απευθείας από τη Λέρο, την Αντίπαρο και τον Αμβρακικό, ενώ το μενού έχει παραδοσιακές, αλλά και πειραγμένες προτάσεις. Συνδύασέ τες με ένα ποτήρι κρασί, διαλέγοντας από τις ετικέτες της wine list, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, οι οποίες διανθίζονται με κάποιες πινελιές από τον γαλλικό.
Barbounaki by Papaioannou
Το Barbounaki δια χειρός Παπαϊωάννου φημίζεται για τους πλούσιους θησαυρούς της θάλασσας που προσφέρει, σε μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα από ψάρια και θαλασσινά. Μάλιστα, πρόσφατα απέκτησε το νέο του εστιατόριο στον Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης, που αποτελεί το 7ο κατά σειρά (με δύο ακόμη εστιατόρια στα νότια: Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη). Εδώ απολαμβάνουμε γεύσεις από ωμό ψάρι, δημιουργίες οστρακοειδών και ενδιαφέροντα πιάτα όπως το ceviche λευκού ψαριού ή τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες.
Taverna 37
Η Taverna 37 κάθε καλοκαίρι (αλλά και τον χειμώνα σε διαφορετικό σκηνικό) υποδέχεται τους επισκέπτες της εντός του Four Seasons Astir Palace, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν τραπέζι στην ακροθαλασσιά και να απολαύσουν μεζέδες πλάι στο κύμα. Στην κουζίνα, ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς, μεγάλος θαυμαστής της ελληνικής κουζίνας, δημιουργεί παραδοσιακά πιάτα, με μικρές παραλλαγές που κάνουν τη διαφορά.
Ark
Εξωτική και κοσμοπολίτικη, σχεδόν κινηματογραφική, η διακόσμηση που επιμελήθηκε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα του Σαρωνικού, κλέβουν τις εντυπώσεις. Πάνω σε αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία έχτισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης το αριστουργηματικό μενού του Ark. Το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα, ο κορυφαίος καφές του, αλλά και ο εξωτικός κήπος του είναι μερικοί ακόμα από τους λόγους για να βρεθείς στο Ark και φέτος το καλοκαίρι.
Εν Πλω
Προνομιακά τοποθετημένο στον κόλπο της Βουλιαγμένης, το Eν Πλω καταφέρνει να δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Πάτωμα σαν ντεκ σκάφους, ευρύχωρες ροτόντες, αποστάσεις που δημιουργούν οικειότητα και άνεση, τραπέζια εκεί που σκάει το κύμα, αυθεντικό ξύλο, κεραμικά μικρά έργα τέχνης και πινελιές από καταπράσινα προσεγμένα φυτά συνθέτουν έναν χώρο που αναβλύζει τη χαρά της ζωής. Μέχρι πρότινος, το εστιατόριο του Εν Πλω ήταν προσανατολισμένο στη μεσογειακή κουζίνα. Ωστόσο, εδώ και κάποιους μήνες απέκτησε έναν ξεκάθαρα ιταλικό χαρακτήρα. Στο τιμόνι βρίσκεται πλέον ο σεφ Stefano Rossi, βέρος Ιταλός με καταγωγή από τη Βερόνα, που έρχεται να βάλει το δικό του λιθαράκι στην επιτυχία του εστιατορίου, δίνοντάς του νέα ταυτότητα και αναδεικνύοντάς το ως ένα από τα κορυφαία ιταλικά της πόλης.
Moorings
Το Moorings, το εμβληματικό bar – restaurant στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, βρίσκεται μακριά από την πολυκοσμία άλλων μαγαζιών, μέσα στη μαρίνα. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα μαγαζιά της περιοχής, με εκπληκτική τοποθεσία ακριβώς πάνω στη θάλασσα, ενδιαφέρον μεσογειακό μενού και ωραία cocktails.
Riviera Coast
Το Riviera Coast είναι αυτή η ακτή που μοιάζει να συνδέει τη ζωή στην πόλη με την ελευθερία της θάλασσας. Ακριβώς στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αυτός ο εξαιρετικός χώρος είναι μια ανοικτή all day πρόσκληση για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις γεύσεις και να ζήσεις μια εμπειρία που σε απομακρύνει από την καθημερινότητα. Σε μια ατμόσφαιρα τόσο elegant όσο και οικεία, θα απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ μαζί με διάφορες επιλογές brunch, αλλά και comfort πιάτα ή μια πιο fine dining εμπειρία.
Nalu
Το όνομά του σημαίνει “κύμα” στα χαβανέζικα. Έτσι, ακριβώς δίπλα στο κύμα, χαλαρώνουμε στις παρεΐστικες γωνιές του, απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας και αγναντεύοντας το infinity blue, που δεν ξεπληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου. Βέβαια, έχουμε περιμένει αρκετές φορές για τραπέζι, αλλά η θέα μας έχει αποζημιώσει. Για τους πάντα πεινασμένους, το μαγαζί διαθέτει και εκλεκτές γαστρονομικές δημιουργίες με fusion στοιχεία, ξεκινώντας από το πρωί με brunch και στη συνέχεια με μεσογειακές, και όχι μόνο, γεύσεις.
Caretta
Το Caretta, που άνοιξε το καλοκαίρι του 2022, κατάφερε να εγκαθιδρύσει την παρουσία του τόσο με την τοποθεσία και τον φιλόξενο χώρο του, όσο και με το μενού, που έχει ως στόχο να παντρέψει τα μεσογειακά στοιχεία της ελληνικής κουζίνας με τη fusion αισθητική και να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες για τον ουρανίσκο, αλλά και τα signature cocktails του.
Penarrubia
Το Penarrubia (το πρώην Ostria της παραλίας του Αλίμου) παραμένει ένας από τους πιο όμορφους και διαχρονικά αγαπημένους all day προορισμούς της παραλιακής. Lounge χώρος, υπέροχη θέα και κουζίνα τόσο με ελληνικές όσο και με διεθνείς αναφορές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Το πρωί θα πας για έναν χαλαρό καφέ ή για να πάρεις το πρωινό σου δίπλα στη θάλασσα, το μεσημέρι θα απολαύσεις την easy going διάθεση του μαγαζιού (γκαζόν, φοίνικες, αιώρες και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν μια πραγματικά εξωτική ατμόσφαιρα) αλλά και τα νόστιμα πιάτα ή τις δροσερές σαλάτες του, ενώ το βράδυ θα παραγγείλεις ένα από τα cocktails του καταλόγου και θα αφήσεις τη μουσική που δυναμώνει να σε παρασύρει στον ρυθμό της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Notos
Με μαγική θέα, με ατελείωτο πράσινο γύρω γύρω και με την παιδική χαρά ακριβώς δίπλα, το Notos είναι το απόλυτο place to be για όσους επιζητούν μια οικογενειακή έξοδο δίπλα στη θάλασσα. Μάλιστα, το Notos ανανεώθηκε πρόσφατα σε χώρο και μενού και είναι ιδανικό παράλληλα για μια χαλαρή βραδιά για φαγητό και ποτό, με soundtrack τα κύματα. Είτε το επισκεφτείς για τις all day επιλογές του, είτε για ένα κυριακάτικο brunch, είτε απλά για να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου, σίγουρα δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο.
Alpino
Το Alpino, ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, μας καλεί για δροσερή έξοδο αλά ιταλικά στο Παλαιό Φάληρο, στρώνοντας και αυτό το καλοκαίρι τραπεζάκια στο καταπράσινο παρκάκι, μπροστά από το εστιατόριο. Εκεί, υπό το φως των κεριών και με τα δέντρα του άλσους να προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και δροσιάς, μπορείς να απολαύσεις πιάτα με γεύση και άρωμα Ιταλίας. Απόλαυσέ τα παρέα με ένα από τα καλοκαιρινό κοκτέιλ τους.
UVA
View this post on Instagram
Στιγμές χαλάρωσης και καλού φαγητού με επιρροές από Ιταλία και ποιοτικό κρασί, είναι μερικά από όσα προσφέρει το UVA, το Wine Bar resto στην καρδιά της Βουλιαγμένης, στην οδό Αγίου Παντελεήμονος, το οποίο υπόσχεται πως δεν είναι απλά ένα wine bar, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία. Το UVA μας καλεί μεταξύ άλλων να ανακαλύψουμε το aperitivo, την αγαπημένη συνήθεια των Ιταλών, με δροσερά aperitivo drinks –και όλα αυτά συνοδεία πιάτων από ένα προσεγμένο μενού που βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες.
Waffle House
Η νησιώτικη αυλή του Waffle House είναι εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν της Βουλιαγμένης. Ακόμη περισσότερο, η βάφλα του, η οποία αποτελεί παράδοση για όλους τους νότιους και μη. Εκεί θα βρεις βέβαια και μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών γεύσεων φρέσκου παγωτού και toppings για να την αναδείξεις ακόμη περισσότερο, με τον τρόπο που της αξίζει. Όπως και να το κάνουμε, το Waffle House το καλοκαίρι, είναι must.
Sofi's
View this post on Instagram
Το Sofi’s άνοιξε τις πόρτες του την άνοιξη του 2022 στην καρδιά της πλατείας της Βουλιαγμένης και αποτελεί έναν δροσερό, καλαίσθητο χώρο, ιδανικό για να απολαύσεις το πρωινό ή το brunch σου, μέσα από μια healthy φιλοσοφία. Είναι μάλιστα το «αδελφάκι» του γνωστού Oven στη Βούλα.Προσφέρει, μεταξύ άλλων, σάντουιτς με φρέσκα υλικά και χειροποίητα ψωμιά που ζυμώνονται καθημερινά, πιάτα με αβγά που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από έναν κατάλογο με brunch, porridge και μπάρες δημητριακών και φυσικά καφέ. Πάνω απ’ όλα όμως προσφέρει μια πολύ ωραία θέα στη θάλασσα.
Privilege Beach House
Εντός της Astir Beach στη Βουλιαγμένη το Privilege Beach House, με το boho σκηνικό του, δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για να καθίσεις και να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης μετά τη θάλασσα. Η ομάδα του εστιατορίου ετοιμάζει νόστιμα πιάτα με μεσογειακές επιρροές, ενώ προσφέρει ποτά και κρασιά από μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα, την ώρα που χαλαρά vibes συμπληρώνουν την εμπειρία.
DOT Beach Vibes
Το εγχείρημα του ΓΙάννη Μαρακάκη, που ακούει στο όνομα DOT Beach Vibes, υπόσχεται να κάνει το καλοκαίρι στην πόλη απολαυστικό, προσφέροντας χαλαρές στιγμές με καφέ και επιλογές brunch από το πρωί, αλλά και προσεγμένα πιάτα στον χώρο του εστιατορίου του όσο περνά η μέρα. Θα βρεις επιλογές από ζυμαρικά, πίτσα και burgers, μέχρι πιάτα με θαλασσινά και κρεατικά, ενώ θα βρίσκεσαι μια ανάσα από το κύμα ή κυριολεκτικά πάνω στην αμμουδιά.
The C
Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το beach restaurant The C που ξεχωρίζει για την αισθητική και τη φιλοσοφία του, σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο γης και θάλασσας είναι το perfect spot για μια χαλαρή μέρα πλάι στο κύμα. Οι σεφ του εστιατορίου Λάζαρος Σταμούλης και Ντορίνα Ντέμαι, δημιουργούν ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων και υφών, συνδυάζοντας την ελληνική κουζίνα με μεσογειακές και ασιατικές επιρροές.
Bloom Project
Το νέο beach bar – restaurant που άνοιξε στην Α’ Πλαζ Βούλας συνδυάζει βουτιές και χαλάρωση με γαστρονομικές απολαύσεις δίπλα στη θάλασσα. Το Bloom είναι το πιο πρόσφατο εγχείρημα των επιχειρηματιών του Moorings στη Βουλιαγμένη, καθώς και του Blends στη Γλυφάδα. Στο εστιατόριο, με επικεφαλής τον σεφ του Moorings Κώστα Λώλα, το μενού στρέφεται σε γεύσεις της Ελλάδας με τοπικά υλικά που μετατρέπονται σε υπέροχα πιάτα, για να τα απολαύσεις μετά την all day παραμονή σου στις ξαπλώστρες του Bloom.
Krabo
To beach restaurant Krabo αντλεί την έμπνευσή του από το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό, που θα σε ταξιδέψει σε κάποιο beach bar της Μυκόνου. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα του μαγευτικού κόλπου στις full-service sunbeds. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείς στον χώρο του εστιατορίου, που ξεχωρίζει για το ανεπιτήδευτο, bohemian στυλ του, για να απολαύσεις την υπέροχη μεσογειακή κουζίνα του.