Τα πιο λαχταριστά παγωτά που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Ψάξαμε σε όλα τα νότια προάστια για τα καλύτερα παγωτά και τα παρουσιάζουμε.

Share this

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό απλά δεν γίνεται. Για να σε δροσίσουμε και αυτή τη σεζόν, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο γευστικά, τα πιο απολαυστικά, τα πιο ιδιαίτερα παγωτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, αν θες να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρον αυτό το γευστικό καλοκαίρι. Από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τη Σαρωνίδα, δοκίμασε μια μπάλα από τα παρακάτω παγωτά και θα μας θυμηθείς.

Allora

Το Allora στη Σαρωνίδα προσφέρει χειροποίητο gelato σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο που μόνο gelateria δε θυμίζει. Η επιγραφή «handmade gelato» στην είσοδό του είναι κατατοπιστικότατη ως προς το βασικό concept του μαγαζιού, ωστόσο περνώντας την πόρτα του είναι δεδομένο ότι δεν βρίσκεσαι σε μία κλασική gelateria μέσα στην πόλη. Πιο πολύ εστιατόριο σε νησί θυμίζει. Το ξύλο και οι αποχρώσεις του λευκού και του μπλε κυριαρχούν στον χώρο, ενώ η προσεγμένη minimal διακόσμηση παραπέμπει σε κυκλαδίτικο στυλ. Φτάνοντας μπροστά στην βιτρίνα με τα gelato κάθε αμφιβολία διαλύεται.
«Προσφέρουμε αυθεντικό, χειροποίητο gelato, φτιαγμένο με ποιοτικές πρώτες ύλες από την Ιταλία», αναφέρει ο κ. Αντώνης Σηφάκης, ένας εκ των τριών ιδιοκτητών του καταστήματος, όταν του ζητάμε να μας εξηγήσει τι μπορούμε να δοκιμάσουμε στο Allora. Όπως προσθέτει, στο εργαστήριό τους φτιάχνουν περί τις 30 διαφορετικές γεύσεις gelato, που εναλλάσσονται στη μεγάλη βιτρίνα του καταστήματος, η οποία καθημερινά φιλοξενεί περί τις 24 γεύσεις. Εδώ δοκιμάζουμε gelato ακριβώς όπως πρέπει -μαλακό, με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση. Η αλήθεια είναι ότι όσα δοκιμάσαμε μας άρεσαν πολύ, αν έπρεπε όμως να ξεχωρίσουμε κάποιες γεύσεις, θα ήταν σίγουρα το φυστίκι με την πλούσια γεύση του καρπού, το amarena που συνδυάζει αρμονικά την βανίλια με τα κεράσια, αλλά και το πιο Speculoos με τα ομώνυμα μπισκοτάκια κανέλας να δίνουν ένα παγωτό μοσχοβολιστό και απολαυστικό, που σου ξυπνάει τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
Οι λάτρεις των πιο παραδοσιακών γεύσεων, σημειώστε να δοκιμάσετε και το καϊμάκι του Allora και αν θέλετε μια πιο ολοκληρωμένη γλυκιά εμπειρία τότε καθίστε στα τραπεζάκια για παγωτό και βάφλα -ο καλύτερος συνδυασμός του καλοκαιριού.

Choco Latte Milano

Aπό το 2012 που το Choco Latte Milano γέμισε για πρώτη φορά τη βιτρίνα του με λαχταριστές και αναπάντεχες εκδοχές του παγωτού, η αυθεντική ιταλική gelateria του Stefano δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ. Και όλα δείχνουν ότι δεν έχει κανένα σκοπό να το κάνει. Βλέπεις, η σχέση του Stefano με το καλό και γνήσιο παγωτό ξεκινά από πολύ παλιά, αφού η οικογένειά του διατηρεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια στο Μιλάνο τη δική της φημισμένη gelateria. Έχοντας και εκείνος το ίδιο πάθος, ήταν αναμενόμενο να γεμίσει τις βαλίτσες του με συνταγές, μεράκι και τεχνογνωσία, όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Έκτοτε, οι κολασμένες γεύσεις παγωτού που μας προσφέρει αυξάνονται συνεχώς, μέσα από τους πειραματισμούς και την οξυμένη ζαχαροπλαστική φαντασία του.
Οι καινούργιες γεύσεις συνήθως έρχονται ως έμπνευση της στιγμής, όπως μας αποκαλύπτει: «Δοκιμάζεις μια γεύση που νιώθεις ότι θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε ένα νόστιμο παγωτό, μόνη της ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη, και αρχίζεις να “παίζεις” μαζί της στο εργαστήριο, ξανά και ξανά, μέχρι να φτάσεις σε μια συνταγή που πραγματικά να αξίζει να μοιραστείς με τον κόσμο». Μέσα από αυτή την δημιουργική διαδικασία, που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, η gelateria ανανεώνει διαρκώς τις γεύσεις της. Αυτό που παραμένει σταθερό, είναι η φιλοσοφία που έκανε την επιχείρηση διάσημη στα νότια προάστια και όχι μόνο. Εδώ όλα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα στο εργαστήριό της που λειτουργεί όπως η κουζίνα ενός σπιτιού: με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, αγνά και φρέσκα υλικά και πλήρη απουσία χρωστικών, τεχνητών αρωμάτων και συντηρητικών. Ακλόνητη παραμένει και η πίστη του Stefano στο αυθεντικό gelato, με τη χαρακτηριστική, παραδεισένια υφή του: απαλό, κρεμώδες και βελούδινο, πλημμυρίζει με γεύση τον ουρανίσκο από την πρώτη κουταλιά.
Φυσικά, όλα ξεκινούν από τις πρώτες ύλες. Όπως μας εξηγεί ο Stefano, χρησιμοποιούν τις καλύτερες σοκολάτες από το Περού, την Κούβα και το Εκουαδόρ, 100% φιστίκι από τη Σικελία, ψημένο σωστά και χωρίς χρωστικές, φουντούκι από την περιοχή του Πιεμόντε (φημίζεται σε ολόκληρη την Ιταλία για τη γεύση του) και αυθεντικό μαστιχέλαιο Χίου. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην εποχικότητα των φρούτων, αλλά και στην προέλευση και την ωρίμανσή τους, ώστε να δίνουν πάντα τη σωστή γεύση στο παγωτό. Έτσι, το καλοκαίρι μπορούμε να απολαύσουμε παγωτά με καρπούζι, πεπόνι και σύκο, ενώ το παγωτό κάστανο προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα τον χειμώνα. Μέσα από τη σχολαστική επιλογή των υλικών και την εφαρμογή των σωστών τεχνικών είναι που επιτυγχάνεται και το γευστικό αποτέλεσμα που μας κάνει να επιστρέφουμε στην Λεωφόρο Αλίμου μόνο και μόνο για το παγωτό, εδώ και πάνω από 10 χρόνια.
Όταν βρίσκεσαι μπροστά στη χρωματιστή βιτρίνα του Choco Latte Milano, είναι απολύτως λογικό να βρεθείς σε διλήμματα. Αλήθεια, πώς να επιλέξεις ανάμεσα στις διαχρονικές, αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, όπως η stracciatella και στις γεμάτες προσωπικότητα συνταγές που συνέλαβε ο Stefano; Οι ειδικοί θα σου πουν να ξεκινήσεις από το φυστικί. Κυρίως γιατί από εκεί θα καταλάβεις πραγματικά την ποιότητα μιας gelateria. Γεμάτο γεύση και σε φυσικό χρώμα, το φυστικί του Choco Latte Milano θα το ερωτευτείς. Μην παραλείψεις βέβαια και μια μπάλα stracciatella. Στη χαρακτηριστική της γεύση και την ανάλαφρη σύστασή της, χωρά όλη η ουσία του πραγματικού gelato artigianale italiano. Ψάχνεις κάτι (ακόμη) πιο ξεχωριστό; Τότε δοκίμασε οπωσδήποτε τη σοκολάτα με ρούμι, τη zuppa inglese, την αλμυρή καραμέλα και τη σοκολάτα με κανέλα και pepperoncino -η ένταση της σοκολάτας μπλέκεται μαγικά με την πικάντικη κανέλα και την καυτερή πιπερίτσα και όλες οι γεύσεις αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Dolce Casa

Το Dolce Casa είναι από εκείνα τα ονόματα που μόλις τα ακούς έχεις τουλάχιστον ένα αγαπημένο γλυκό να σου έρχεται στο μυαλό. Άλλωστε μιλάμε για ένα ζαχαροπλαστείο που γράφει τη δική του ιστορία στη Νέα Σμύρνη εδώ και πολλά χρόνια και έχει γλυκάνει γενιές και γενιές Νοτίων και όχι μόνο. Σταθερή αξία και το καλοκαίρι, γίνεται προορισμός κάθε φορά που λαχταράς ένα παγωτάκι -είτε στο χέρι είτε για να πάρεις μαζί σου στο σπίτι. Εδώ οι γεύσεις είναι χειροποίητες, με αγνά υλικά και φρέσκο γάλα κι αυτό από μόνο του τις κάνει ξεχωριστές. Έπειτα, η έμπνευση και οι συνεχείς δοκιμές έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ξεχωριστών συνταγών.
Θα πρέπει να δοκιμάσεις το προφιτερόλ που συνδυάζει το αγαπημένο γλυκό -το φτιάχνουν τέλειο στο Dolce Casa– με τη δροσιά του παγωτού. Στην πραγματικότητα είναι σαν να τρως παγωμένο προφιτερόλ και μόλις το γευτείς θα γίνεις φαν. Must try και το ρούμι με τσουρέκι, για ψαγμένους ουρανίσκους που νομίζουν ότι έχουν δοκιμάσει τα πάντα σε παγωτό και χρειάζονται κάτι να τους εκπλήξει ξανά. Πολύ ωραία βέβαια είναι και τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα που σε δροσίζουν τις ζεστές μέρες με όλη τη γεύση του αυθεντικού φρούτου. Η φράουλα είναι πάντα μια γεύση που φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις και δε γίνεται να της αντισταθείς, ειδικά όταν τη βρεις στη βιτρίνα του Dolce Casa.
Χωρίς ίχνος συντηρητικών ή έτοιμων μειγμάτων, όλες οι προτάσεις είναι λαχταριστές και έχουν σπιτική νοστιμιά. Μαζί με το παγωτό μπορεί να «χτυπήσεις» και κάποιο από τα αγαπημένα σιροπιαστά ή τα υπόλοιπα γλυκά του ζαχαροπλαστείου που έχουν γίνει αγαπημένα. Δε χρειάζεται να αντισταθείς σε αυτή την απόλαυση.

IceRoll

Υπάρχουν κάποια παγωτά που όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες νέες γεύσεις και αν δοκιμάσουμε και αγαπήσουμε, θα κρατούν πάντα μια θέση στην καρδιά μας και κάθε φορά που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, θα τα αναζητάμε. Το IceRoll που ξέρει πώς να μιλάει στην καρδιά μας με τα ιδιαίτερα παγωμένα ρολάκια του, τα οποία φτιάχνονται ακριβώς τη στιγμή της παραγγελίας και σε κερδίζουν με τις γεύσεις τους, έχει πιάσει και αυτό το συναίσθημα προσθέτοντας στην γκάμα του και δύο κλασικά κι αγαπημένα παγωτά, δοσμένα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Η αρχή γίνεται με το υπερσοκολατένιο παγωτό Σικάγο. Παιδί το έπαιρνες σε κολωνάτο γυάλινο ποτήρι, με γενναιόδωρη ποσότητα από παγωτό σοκολάτα, σιρόπι σοκολάτα, σαντιγί τριμμένα αμύγδαλα και μπισκοτάκια-γλώσσες και λαχταρούσες για την πρώτη κουταλιά πριν ακόμη το αφήσει ο σερβιτόρος στο τραπέζι σου. Τώρα το IceRoll σου δίνει όλη αυτή την απόλαυση ατόφια, σε παγωμένα ρολάκια με βάση από φρέσκο γάλα και σοκολάτα, με κροκάν αμύγδαλο, κομμάτια σοκολάτας, Grand Marnier, Cointreau και σαντιγύ με σιρόπι σοκολάτας. Μόνη διαφορά που εντοπίζουμε είναι το σερβίρισμα, αφού δεν θα σου έρθει σε κολωνάτο ποτήρι αλλά στα χαρακτηριστικά cups του IceRoll -και καλύτερα θα σου πούμε εμείς, γιατί δεν έχεις και εκείνο το άγχος που σε κυνηγούσε παιδί μην σου πέσει και σπάσει.
Το νοσταλγικό ταξίδι στον κόσμο των παγωτών συνεχίζεται με Καϊμάκι – Βύσσινο. Εκείνο το μοσχοβολιστό παγωτό που δεν γίνεται να μην δοκιμάζεις κάθε καλοκαίρι και η εκδοχή του IceRoll θα σε ικανοποιήσει με το παραπάνω, αφού πέρα από τη βάση με φρέσκο γάλα και βανίλια, το καϊμάκι τους τα έχει όλα -και μαστίχα και σαλέπι και ανθόνερο, αλλά και γλυκό βύσσινο που είναι ο πιο ταιριαστός συνοδός του και μία φιστίκι Αιγίνης, που το απογειώνει.
Κλείνοντας, να σου πούμε ότι δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις και την φινετσάτη Pavlova του IceRoll. Με βάση από γάλα και βανίλια, με φρούτα του δάσους, φράουλες και φυσικά, κομματάκια μαρέγκας, αυτό το παγωτό θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου επιλογές.

Kayak

Στο κατάστημα της Γλυφάδας, που χρόνια τώρα είναι σταθερός προορισμός στις βόλτες στα νότια, βρίσκεις εξαιρετικά παγωτά, χωρίς χρωστικές ή συντηρητικά γι’ αυτό και ξεχωρίζουν. Μάλιστα, δημιουργούνται από πραγματικά φρούτα, φρέσκο-αλεσμένους in house, ξηρούς καρπούς και premium σοκολάτες Valrhona και Callebaut, ενώ το 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος, απογειώνει όλη τη γευστική εμπειρία.
Το Kayak, συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, σε καινοτόμες συνταγές, δημιουργώντας μια συναρπαστική λίστα, με πάνω από 100 γεύσεις που δεν σταματούν να εμπλουτίζονται. Αρκεί μία επίσκεψη στο spot της Γλυφάδας για να ανακαλύψεις τις τρεις νέες συνταγές, που θα δώσουν γεύση στο καλοκαίρι σου.
Το Bellini ice cream έρχεται με ιταλικό αέρα και κερδίζει τις εντυπώσεις αφού είναι εμπνευσμένο από Italian cocktail, με λευκό ροδάκινο και αφρώδη οίνο, χαρίζοντας μια άκρως αρμονική επίγευση.
Επειδή η γνώμη των Kayak Lovers μετράει και το κοινό το ζήτησε έντονα, από φέτος απολαμβάνεις και το Biscoff – παγωτό με τα γνωστά μπισκότα LOTUS, όπου το καραμελωμένο μπισκότο συναντά την αρωματική κανέλα σε ένα twist που σε κερδίζει αμέσως.
Το βραβευμένο με 2 αστέρια great taste, Manhattan, έρχεται να ολοκληρώσει το τρίπτυχο της φετινής απόλαυσης. Με τη βελούδινη σοκολάτα, το ουίσκι και το σαγηνευτικό cherry, θα χαρίσει παγωμένες γευστικές εκρήξεις, που θα γοητεύσουν και τον πιο απαιτητικό.
Σημείωσε ότι στα καταστήματα Kayak, βρίσκεις πάντα και παγωτά με stevia, gluten free και vegan, γιατί η απόλαυση δεν πρέπει να περιορίζεται. Extra Flavors, αυστηρά για ενήλικες, οι τέσσερις ακαταμάχητες Kayak Kocktail γεύσεις από αγαπημένα cocktails στην πιο γλυκιά εκδοχή τους, όπως Mexican Twist, Daiquiri, Manhattan και Espresso Martini.

Makalu

Αν η γεύση έχει μνήμη, τότε το παγωτό είναι σίγουρα μια γεύση που ξυπνά αναμνήσεις. Ή τουλάχιστον το παγωτό του Makalu με τη γαλατένια υφή, που θυμίζει παιδική λιχουδιά. Φτιαγμένο από φρέσκο πρόβειο γάλα και φρέσκια κρέμα γάλακτος ξεχωρίζει με τη νοστιμιά του, ενώ οι αγνές πρώτες ύλες παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ποιότητά του. Tα παγωτά Makalu, που ξεκίνησαν στην Βάρκιζα τον περασμένο Ιούνιο και πλέον τα βρίσκουμε και στην Γλυφάδα, παρασκευάζονται σε εργαστήριο της εταιρείας στην Αργολίδα με υλικά από ντόπιους παραγωγούς και χωρίς καθόλου φυτικά λιπαρά. Ακόμα και το γάλα παστεριώνεται εκεί, ώστε να προσφέρει μια σειρά από λαχταριστές συνταγές. Σημειωτέων ότι στο εργαστήριο υπάρχει ξεχωριστή ζώνη ζαχαροπλαστικής και όλα τα γλυκά δημιουργούνται από την αρχή με το ίδιο μεράκι και την αγάπη που χαρακτηρίζει την ομάδα του Makalu. Είναι τέτοια η επιτυχία του δε, που μετά τα δύο νότια spots, μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζεται να ανοίξει κατάστημα και στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια (Εμ. Μπενάκη 72).
Όσο για τις προτάσεις του, αυτές είναι η μία καλύτερη από την άλλη και εναλλάσσονται συνεχώς στις βιτρίνες των καταστημάτων για να μπορείς να τις δοκιμάσεις όλες (σημείωσε ότι στο συνταγολόγιό τους περιλαμβάνονται πάνω από 70 προτάσεις). Ανάμεσά τους θα βρεις vegan επιλογές, όπως τα δροσιστικά σορμπέ που φτιάχνονται από φρέσκα φρούτα, χωρίς προσθήκη ζωικών λιπαρών και χαρίζουν ατόφια τη γεύση του κάθε καρπού, ανάλογα πάντα με την εποχή.
Αυτές τις μέρες για παράδειγμα, θα βρεις φανταστικό sorbet από φρούτα του δάσους, ενώ στα must try είναι το παγωτό προφιτερόλ και η lemon pie, που προσφέρουν μια απίστευτη, παγωμένη εκδοχή των δύο αγαπημένων μας γλυκισμάτων. Καθώς απολαμβάνεις το παγωτό σου, σκάνε ολόκληρα τα κομμάτια του γλυκού και η απόλαυση απογειώνεται σε αυτούς τους ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων. Μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο απολαυστικό όσο κάνεις την καλοκαιρινή σου βόλτα στα νότια από ένα τόσο περιποιημένο παγωτό;

Makalu
* Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Βάρκιζα | Τηλ. 210 8979390
* Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα | Τηλ. 210 8946258
Facebook
Instagram

Novantuno

Η αγάπη για το αυθεντικό gelato οδήγησε πριν από τρία χρόνια τον Νίκο και τη Σταυρούλα, στη δημιουργία του Novantuno, που ήρθε να καλύψει ένα κενό στην τοπική αγορά της Αργυρούπολης. Ελαφρύ, δροσερό και πεντανόστιμο, το gelato του Novantuno, έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, για την πλούσια-κρεμώδη υφή του, αλλά και τις ακαταμάχητες γεύσεις του. Κάθε scoop είναι μια έκρηξη απόλαυσης, ποιότητας και γεύσης. Όλα τα παγωτά είναι homemade, φτιαγμένα από premium πρώτες ύλες, 100% φρέσκο γάλα και φρέσκα φρούτα.
Favorite choices, το Μπισκότο κανέλας με καραμέλα, η λευκή σοκολάτα με ξύσμα λεμονιού – ένας συνδυασμός με απόλυτη αρμονία -, καθώς και η φίνα σε όψη, υφή και γεύση Amarena με ολόκληρα βύσσινα και κεράσια. Από την άλλη, η κλασική και αγαπημένη Βανίλια Μαδαγασκάρης παραμένει must, ενώ για τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων το Καϊμάκι είναι από τις επιλογές που δεν πρέπει να χάσουν. Η αρωματική Σοκολάτα με Ρούμι, σε συνδυασμό με τη σαγηνευτική Salted Caramel, είναι ένα αχτύπητο twist γεύσεων.
Εδώ δε μένουν παραμονεμένοι ούτε οι vegans, που θα αγαπήσουν τις προτάσεις του Novantuno από Μαύρη Σοκολάτα μέχρι φανταστικά φρουτένια Sorbet, ενώ για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη υπάρχουν και sugar free επιλογές που δεν υστερούν σε γεύση. Στα must try τα φανταστικά βαφλάκια , αλλά και τα δροσιστικά Milkshakes, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και φτιάχνονται αποκλειστικά με ολόκληρες μπάλες παγωτού Novantuno, σε όποια γεύση προτιμάς.

Oh! La low

Η εποχή που η καλή διατροφή σήμαινε «κομμένα τα γλυκά» πέρασε για πάντα κι εμείς της γνέφουμε αντίο με μεγάλη μας ευχαρίστηση. Υπάρχουν κάτι ιδέες σαν το Oh! La Low που κατάφερε να φέρει στη ζωή μας όλη τη γλυκιά νοστιμιά στην πιο υγιεινή, αλλά και vegan εκδοχή της και να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για τις «ένοχες λιχουδιές».
Στο γλυκοπωλείο της Γλυφάδας δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεσαι ενοχές, ό,τι κι αν επιλέξεις, αφού όλα τα γλυκά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τις λιγότερες δυνατές θερμίδες και φτιάχνονται με τον πιο φυσικό τρόπο, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, τεχνητών αρωμάτων, ενισχυτικών γεύσης ή έτοιμων μιγμάτων. Και παρότι όλες οι δημιουργίες αυτού του boutique ζαχαροπλαστείου μοιάζουν άκρως λαχταριστές και σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις, εμείς λόγω εποχής κάνουμε στάση στα παγωτά του Oh! La Low που θα μας συνοδεύσουν όλο το καλοκαίρι στις βόλτες μας στα νότια, αλλά και στο σπίτι για να δροσίσουμε τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Στις γεύσεις που ξεχωρίσαμε είναι το Φιστίκι Αιγίνης και το Φουντούκι και τα δύο φτιαγμένα από 100% πάστα καρπού, γάλα καρύδας και χωρίς ζάχαρη -με stevia. Αν είσαι λάτρης των ξηρών καρπών θα αγαπήσεις την πλούσια γεύση τους που έχει όλη την αυθεντικότητα της premium πρώτης ύλης. Must try και το Καϊμάκι με σαλέπι και φυσική μαστίχα Χίου, επίσης sugar free, με stevia και γάλα καρύδας, που θυμίζει την αυθεντική συνταγή με όλο το άρωμα της αληθινής μαστίχας.
Η απουσία αβγών και γαλακτοκομικών κάνει όλες τις προτάσεις vegan και η γνώση των ανθρώπων του Oh! La low τις μετατρέπει σε μικρά healthy αριστουργήματα που απολαμβάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

The Cakers

Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα φέρνει σε όλους μια γευστική ανάμνηση από το καλοκαίρι, αυτό είναι το παγωτό. Και όχι οποιοδήποτε παγωτό, αλλά εκείνο το μαλακό, βελούδινο, κρεμώδες παγωτό μηχανής που το βλέπεις να γεμίζει το κυπελάκι ή το χωνάκι σου και δεν κρατιέσαι μέχρι να το γευτείς. Στο The Cakers όλη αυτή η λαχτάρα αναβιώνει και μάλιστα στην πιο ελαφριά, υγιεινή και αγνή εκδοχή της, αφού εδώ το παγωτό εκτός από λαχταριστό είναι vegan και sugar free. Φτιαγμένο με γάλα αμυγδάλου, το soft παγωτό των The Cakers είναι εξαιρετικά νόστιμο και βγαίνει σε δύο γεύσεις, οι οποίες είναι παραπάνω από αρκετές προκειμένου να σου δημιουργήσουν στιγμές γευστικής ικανοποίησης.
Θα διαλέξεις ανάμεσα σε κλασική βανίλια Μαδαγασκάρης (τα σποράκια της είναι εμφανή), βέλγικη σοκολάτα ή ανάμεικτο που φέρνει και τις δυο επιλογές στο χωνάκι, το κυπελάκι ή ακόμα και στον καφέ σου.
Το παγωτό παραμένει μια απόλαυση που δεν πρέπει να συνδέεται με τύψεις ή ενοχές -θυμάσαι τέτοια κολλήματα όταν ήσουν μικρός και μετρούσες παγωτά και μπάνια;- και το σούπερ χαριτωμένο στέκι της Γλυφάδας ξέρει πώς να σου προσφέρει αυθεντική χαρά με τις δημιουργίες του.
Το όνομα που έχουμε συνδέσει με τις πιο γιορτινές τούρτες, τα εντυπωσιακά candy bars για τα events μας και τα ξεχωριστά γλυκίσματα όλο τον χρόνο, γίνεται και καλοκαιρινός προορισμός, που σε δροσίζει με το νόστιμο και υγιεινό παγωτό του. Και επειδή η ομάδα του The Cakers δεν σταματά να δίνει πρωτότυπες και αισθητικά άρτιες λύσεις, μπορούμε πια να το έχουμε στα parties και στις γιορτές μας και μάλιστα, στολισμένο ανάλογα με το θέμα της επιλογής μας. Ζήτησέ τους να σας δώσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Φωτογραφίες: Κέλλη Ελβανίδη & Nakel Studio για το The Cakers

Waffle House

Παγωτό και βάφλα, ένα από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά δίδυμα και ο λόγος που το Waffle House στη Βουλιαγμένη είναι κάθε καλοκαίρι -και όχι μόνο- αγαπημένος προορισμός. Με ιστορία σχεδόν δύο δεκαετιών στη Βουλιαγμένη -το κατάστημα άνοιξε το 2006- αλλά και μία παράδοση που ξεκινάει πολύ νωρίτερα στη Νάξο, είναι αναμφίβολα από τα πιο αγαπημένα νότια στέκια, για χαλαρή έξοδο για γλυκό με θέα στη θάλασσα. Ποια είναι ωστόσο τα μυστικά της επιτυχίας του; Για αρχή οι πρώτες ύλες. Επιλέγοντας υψηλής ποιότητας υλικά, καταφέρνουν να έχουν σταθερά καλά προϊόντα, με όλα τα παγωτά και τη ζύμη της βάφλας είναι 100% χειροποίητα. Μάλιστα, πλέον έχει σημειωθεί και μία σημαντική αλλαγή όσον αφορά στα παγωτά, αφού πλέον όλα φτιάχνονται με βιολογικό, αγελαδινό γάλα από την Κοζάνη.
Έχοντας μάθει αυτό, δεν μένει παρά να κάνουμε μία (ακόμη) δοκιμή στα παγωτά, προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε τα αγαπημένα μας γι’ αυτό το καλοκαίρι. Το Waffle House έχει παράδοση στις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού -αυτό είναι σίγουρα ένας ακόμη λόγος που κάνει το κατάστημα τόσο επιτυχημένο-, αφού εδώ μπορείς να δοκιμάσεις από παγωτό banoffee, μωσαϊκό και pavlova μέχρι American soft cookies, σοκολατένιο mud cake αλλά και ένα εξαιρετικό παγωτό που συνδυάζει την σοκολάτα με την μαυροδάφνη. Σε χωνάκι, κυπελάκι, πάνω ή μέσα σε μία ζεστή βάφλα -ναι μέσα, αφού τα Waffy burgers είναι ένας «πειρασμός» στον οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς-, κάθε παγωτό του Waffle House ξέρει πώς να σου προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση.
Βέβαια, δεν λείπουν και οι νέες προτάσεις του καταστήματος, που αξίζει να μπουν ψηλά στη λίστα των επιλογών σου. Για αρχή, δοκίμασε το πληθωρικό Philamastic Pistachio Pie Crust ή αλλιώς παγωτό με γεύση τυρί κρέμα αρωματισμένο με μαστίχα, με καραμελωμένο φύλλο κρούστας και επικάλυψη λευκής σοκολάτας με κομμάτια από φιστίκι Αιγίνης. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας τότε σίγουρα θα εκτιμήσεις την Καπνιστή Σοκολάτα, ένα φίνο παγωτό με γεύση και κομμάτια καπνιστής σοκολάτας από μονοποικιλιακό καρπό (Papua New Guinea single origin), ενώ για εσένα που προτιμάς το frozen yogurt, το Waffle House προτείνει το Yogurt Tropical Inspiration -παγωτό γιαούρτι με σπιτική καραμέλα τροπικών φρούτων (μάνγκο ,passion fruit και μπανάνα) και κομμάτια 3 ειδών σοκολάτας.

Yum guiltfree

Η Λίζα Βαβούρη είναι ο «ιθύνων νους» πίσω από αυτό το επιτυχημένο και ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας. Δημιουργεί γλυκά «έργα τέχνης», χωρίς γαλακτοκομικά ή προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικών και πρόσθετων υλών. Όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι και πάντα με πίστη στη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής. Από τη γκάμα του Yum guiltfree δεν λείπουν και τα παγωτά, που είναι ιδανική επιλογή για όποιον προσέχει τη διατροφή του, αλλά και για τους vegan. Εδώ η δημιουργικότητα ξεδιπλώνεται καθημερινά με απλές πινελιές, που καταλήγουν σ’ ένα φρέσκο παγωτό φτιαγμένο με αγνές πρώτες ύλες και το οποίο ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του.
Βασικοί πρωταγωνιστές του παγωτού κι αυτοί που συντελούν στη δημιουργία των απίθανων γεύσεων του Yum guilt free, είναι η κρέμα καρύδας, το μέλι, οι ξηροί καρποί, η μαύρη σοκολάτα, η βανίλια Μαδαγασκάρης και τα φρούτα όπως η φράουλα, το λεμόνι και τα raspberries.
Σε κυπελάκι θα βρεις βανίλια, σοκολάτα, φράουλα και λεμόνι, ενώ σε ξυλάκι υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί με πρωταγωνιστή τη σοκολάτα και συμπληρωματικά κρέμα φουντουκιού, κρέμα φυστικοβούτυρο, βανίλια και raspberries, μπανάνα και φράουλα με λευκή σοκολάτα. Αν και όπως καταλαβαίνεις οι προτάσεις του παγωτού είναι πολλές, κάναμε πριν από εσένα για εσένα τις δοκιμές μας και -με δυσκολία, αφού μας άρεσαν όλα- ξεχωρίσαμε τρεις must try επιλογές. Για αρχή η βελούδινη βανίλια με κρέμα καρύδας, βανίλια Μαδαγασκάρης και μέλι, που σερβίρεται σε κυπελάκι, σε παρασύρει σ’ ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης. Το εξωτικό ξυλάκι raspberries από την άλλη, σε συνδυασμό με τη μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας και το μέλι δημιουργούν την πιο εκρηκτική γεύση που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, ενώ εσύ που είσαι vegan θα λατρέψεις το ξυλάκι φουντούκι με μαύρη σοκολάτα και ζάχαρη καρύδας. Τι άλλο να ζητήσεις;

Αμάραντος

Στη διαδρομή από την Βάρκιζα έως το Σούνιο η πυξίδα μας 28 χρόνια τώρα δείχνει σταθερά το ζαχαροπλαστείο Αμάραντος. Κάνοντας μια μικρή παράκαμψη από την Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και στρίβοντας στην Λεωφόρο Σαρωνίδας -στον πιο ζωντανό δρόμο της περιοχής-, στο Νο 25 συναντάς από το 1995 το ζαχαροπλαστείο Αμάραντος. Ένα απολαυστικό στέκι για κάθε εποχή του χρόνου, με μακρά παράδοση στα γλυκά, αφού η ιστορία του ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Για την ακρίβεια, ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, Μπάμπης Βόγδης άνοιξε το πρώτο κατάστημα την Άνω Γλυφάδα το 1958, δίνοντας του το όνομα του ηπειρώτικου χωριού καταγωγής του. Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και προσφέροντας μοναδικές γεύσεις, γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει. Η οικογένεια Βόγδη σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, το 1995, μετέφερε το κατάστημα στην Σαρωνίδα, όπου το βρίσκουμε μέχρι σήμερα.
Ο εγγονός Μπάμπης πλέον, βρίσκεται καθημερινά στο εργαστήριο ετοιμάζοντας τα γλυκά και παγωτά που βρίσκεις στις προθήκες και στα ψυγεία του ζαχαροπλαστείου, ενώ μαζί με τις αδερφές του Ελένη και Τζένη φροντίζουν όχι απλά να διατηρούν αλλά και να εξελίσσουν την οικογενειακή παράδοση. Λόγω εποχής, αφήνουμε στην άκρη τα απολαυστικά γλυκά ψυγείου και δίνουμε βάση στα φρέσκα παγωτά τους. Όταν λέμε φρέσκο παγωτό από τον Αμάραντο το εννοούμε, αφού οι πρώτες ύλες, από το γάλα μέχρι τα φρούτα, είναι φρεσκότατα, ενώ κάθε τι που μπαίνει στις παρασκευές είναι αυστηρά επιλεγμένο -για παράδειγμα, οι σοκολάτες είναι αποκλειστικά Cacao Barry και Valrhona όπως μας διευκρινίζει η κ. Βόγδη, ενώ η ίδια επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν ποτέ έτοιμα μίγματα για τα παγωτά τους, αλλά όλα γίνονται εξ αρχής στο εργαστήριο τους. Ευχάριστη έκπληξη και τα παγωτά χωρίς ζάχαρη, τα οποία ως γλυκαντική ουσία περιέχουν φυσική αγαύη ή σιρόπι σταφυλιού.
Όσο για τις γεύσεις, θα βρεις όλες τις κλασικές όπως βανίλια με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι με ολόκληρους καρπούς ή καϊμάκι από πρόβειο γάλα με σαλέπι και μαστίχα, που αναμφίβολα αξίζει να επιλέξεις. Αλλά αφού έφτασες μέχρι Σαρωνίδα γι’ αυτό το παγωτό, τότε φρόντισε να δοκιμάσεις τις πιο σπέσιαλ προτάσεις τους. Ξεκίνα με το «παιχνιδιάρικο» παγωτό βουτύρου με καραμελωμένο ποπ κορν, παγωτό black forest, παγωτό τιραμισού αλλά και παγωτό γαλακτομπούρεκο. Με άλλα λόγια, μερικά από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά στην παγωμένη εκδοχή τους. Αγαπημένες γεύσεις επίσης, το παγωτό με ανθότυρο, ρόδι και φιστίκι και το παγωτό double chocolate με κακάο Cameroon origin της Cacao Barry. Σημείωσε επίσης, ότι κάθε χρόνο το ζαχαροπλαστείο έχει και μία επετειακή καλοκαιρινή γεύση και για το 2023, αυτή είναι η πληθωρική λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με pecan και κομμάτια soft cookies.
Δίπλα στα χύμα παγωτά, βρίσκεις δροσερά, φρουτένια σορμπέ, vegan επιλογές όπως η bitter chocolate (με σοκολάτα Evocao της Cacao Barry), χειροποίητα παγωτίνια, αλλά και χειροποίητους μεγάλους πυραύλους, ξυλάκια και σάντουιτς που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Πολύ ωραίες εκπλήξεις είναι και το παγωτό-ντόνατς (σε σχήμα ντόνατς, δηλαδή) και τo κυπελάκι double caramel που περιμετρικά έχει ένα λεπτό κέλυφος σοκολάτας που σπάει, γεμίζοντας το παγωτό σου με ωραία κομμάτια σοκολάτας. Τέλειο, έτσι;
Από ένα ζαχαροπλαστείο βέβαια, δεν λείπουν ποτέ και οι τούρτες παγωτό και ο Αμάραντος φροντίζει πάντα να καλύπτει και αυτή την ανάγκη, με προσεγμένες προτάσεις που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε καλοκαιρινά τραπέζια και καλέσματα. Αυτό που δεν περίμενες σίγουρα, είναι ότι έχουν και ατομικές προτάσεις ή αλλιώς φέτος μας προτείνουν για πρώτη φορά και πάστα παγωτό. Πήραμε ήδη μια γεύση από τους νέους, γλυκούς αυτούς πειρασμούς και έχουμε να σου προτείνουμε σίγουρα την φινετσάτη πάστα iced mousse με black cherry και bitter σοκολάτα Komuntu, την ποικιλία σοκολάτας που κυκλοφόρησε η Valrhona με αφορμή την 100η της επέτειο.

Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης

Με παρακαταθήκη την παράδοση από τον πατέρα του, ο Γιάννης Μπακογιάννης, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου πρωταγωνιστεί το μεράκι και η αγάπη προς τους πελάτες του και τη φύση. Παραλαμβάνει αυθημερόν, ολόφρεσκο γάλα και παράγει καθημερινά, τα πλούσια από γεύση και ποιότητα γλυκά του, το γιαούρτι, αλλά και το χειροποίητο παγωτό για το οποίο αξίζει να φτάσεις στην Ηλιούπολη ακόμα κι αν δε μένεις στα νότια.
Τρεις γεύσεις κλασικές, διαχρονικές και αξεπέραστες σημαδεύουν κάθε καλοκαίρι μας και μας μεταφέρουν σε παιδικές αναμνήσεις, γεμάτες με αγνότητα και πλούσια νοστιμιά. Λαχταριστή σοκολάτα, κρέμα που μοσχομυρίζει βανίλια και μαστιχωτό, ανάλαφρο καϊμάκι για τους πιο παραδοσιακούς, αποδεικνύουν ότι η ποιότητα των υλικών και η παράδοση είναι αρκετά για να προσφέρουν μια πρωτόγνωρη απόλαυση.
Ιδανικό επιδόρπιο αλλά και δροσιστικό απογευματινό γλύκισμα, τα παγωτά του Μπακογιάννη είναι σημείο αναφοράς όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες δημιουργίες του που έρχονται από το παρελθόν της ελληνικής κουζίνας. Must try το παραδοσιακό ρυζόγαλο, χυλωμένο και με όση κανέλα χρειάζεται, αλλά και οι βελούδινες κρέμες που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, από φρέσκο γάλα και μέλι ελάτου σε δύο κλασικές γεύσεις – σοκολάτα και βανίλια – χωρίς ίχνος ζάχαρης ή συντηρητικών.
Ο πατέρας του κύριου Γιάννη φρόντισε να του μάθει και την τέχνη για τη δημιουργία του φρέσκου, παραδοσιακού γιαουρτιού. Με την παχιά πλούσια σε φυσικά προβιοτικά, πέτσα του, μπορείς είτε να το απολαύσεις μόνο του, είτε να το προσθέσεις στις γλυκές ή αλμυρές συνταγές σου, απογειώνοντας την γεύση τους. Ο γιος πλέον Γιάννης, που βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι του μαγαζιού, συνεχίζει να έχει ως οδηγό τη φύση, γι’ αυτό την περίοδο που το γάλα σταματάει – Ιούλιο με Οκτώβριο – ο Μπακογιάννης, μένει κλειστός. Έχουμε όμως όλους τους υπόλοιπους μήνες για να απολαμβάνουμε τα ολόφρεσκα, μοναδικά προϊόντα του.

Μια γλυκιά ιστορία

Το “Μία Γλυκιά Ιστορία” βρίσκεται σε μια όμορφη πλατεία του Παλαιού Φαλήρου και καθημερινά δημιουργεί πεντανόστιμες εμπειρίες, γεμάτες γλύκα και αγάπη που σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο απολαύσεις. Ο Νίκος και σύζυγός του η Έφη, εμπνεύστηκαν τη δική τους «Γλυκιά Ιστορία» το 2012, από ένα ταξίδι τους στη Σικελία και μια παραδοσιακή συνταγή παγωτού της περιοχής. 11 χρόνια μετά, με πάθος και αγάπη, οι δυο ιδιοκτήτες και η ομάδα τους δημιουργούν κάθε μέρα μοναδικές γεύσεις που συνεπαίρνουν όποιον τις δοκιμάσει.
Το «Μια Γλυκιά Ιστορία» θα κατακτήσει για πάντα μια θέση στην καρδιά σου με το παγωτό του. Το φρέσκο χειροποίητο gelato που προσφέρει είναι απλά εκπληκτικό. Μαλακό, βελούδινο και κρεμώδες, δημιουργείται από αγνά υλικά, χωρίς προσθήκες μειγμάτων ή έτοιμων συστατικών. Η ποικιλία γεύσεων που θα βρεις στη βιτρίνα του είναι τεράστια και όλες οι συνταγές βασίζονται στο φρέσκο ελληνικό γάλα. Εσύ μπορείς απλώς να κλείσεις τα μάτια και να δείξεις μια γεύση στην τύχη. Ό,τι κι να διαλέξεις, θα είναι θαυμάσιο, αφού το μεράκι των ανθρώπων που τα δημιουργούν κάνει τα παγωτά στο «Μια Γλυκιά Ιστορία» τόσο ξεχωριστά.
Αν θέλεις μια πρόταση, δοκίμασε το παγωτό Twix με καραμέλα και μπισκότο. Σίγουρα θα το λατρέψεις! Επίσης, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα δροσιστικά σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής και τις vegan προτάσεις, οι οποίες είναι τόσο νόστιμες που πρέπει να τις δοκιμάσεις, ακόμα κι αν δεν ακολουθείς αυτήν τη διατροφή.
Εάν σε απασχολούν οι καλοκαιρινές θερμίδες, μην ανησυχείς! Το κατάστημα προσφέρει επίσης παγωτά χωρίς ζάχαρη, ενώ στα σιρόπια θα βρεις και προτάσεις με σιρόπι αγαύης για να απολαμβάνεις τη γεύση σου χωρίς ενοχές. Στο «Μια Γλυκιά Ιστορία» θα ζήσεις μια εκπληκτική εμπειρία παγωτού που σε μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και αναμνήσεις.

Τυράκειον

Το Τυράκειον, είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Γονείς και παιδιά αγαπάνε πάρα πολύ αυτό που κάνουν και θα το διαπιστώσεις με την πρώτη δοκιμή από όποιο χειροποίητο προϊόν τους και αν δοκιμάσεις. Αυτή την εποχή βέβαια, την τιμητική τους έχουν τα παγωτά. Ο Αλέξανδρος με τον Γιάννη, οι δυο γιοί της οικογένειας Μυκονιάτη, παραλαμβάνουν το φρεσκοαρμεγμένο αγελαδινό γάλα από τους γονείς τους, από το νησί της Τζιάς κάθε πρωί, και το απόγευμα το μεταμορφώνουν, ανάμεσα σε άλλα, και σε εξαιρετικό παγωτό. Εδώ όπως κατάλαβες τα παγωτά είναι φρέσκα και με κανονικό γάλα, όχι σκόνες δηλαδή και φυσικά, χωρίς ίχνος συντηρητικών.
Θα δεις τα παγωτά να απλώνονται μπροστά σου στη βιτρίνα με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο κατάστημα. Περιποιημένες γαβαθούλες, η μία δίπλα στην άλλη σε καλούν να δοκιμάσεις όσες πιο πολλές γεύσεις μπορείς -συνολικά έχουν περίπου 16, κάποιες σταθερές και κάποιες που εναλλάσσονται ανά διαστήματα, ανάλογα με την εποχή. Ευχάριστη έκπληξη, τα εμπνευσμένα από γεύσεις της Τζια παγωτά, όπως η αρμπαρόριζα, που φύεται σχεδόν παντού στο νησί, το ρόδι από αλλά και το φραγκόσυκο που είναι φρέσκα προϊόντα που συναντήσεις παντού στην Τζια.
Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην σου πω και για το παγωτό καϊμάκι, με αυτή την πληθωρική του γεύση και το μοναδικό του άρωμα. Μάλιστα το σαλέπι που βάζουν το επεξεργάζονται οι ίδιοι, δεν είναι κάτι που απλά το προσθέτουν έτοιμο σαν σκόνη. Πολύ καλό και το κλασικό παρφέ που θα το βρεις στην καλύτερη εκδοχή του, με καβουρδισμένο αμύγδαλο από την Τζιά φυσικά, όσο για το παγωτό φιστίκι έχει όλη τη γνήσια γεύση του καρπού και αυτό γιατί τα αδέρφια Μυκονιάτη φτιάχνουν οι ίδιοι την πραλίνα φιστικιού, πράγμα που κάνει τη διαφορά. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Όταν βρίσκεσαι σε ένα γαλακτοπωλείο που είναι γνωστό ότι έχει πολύ καλό γιαούρτι, δεν μπορείς να μην δοκιμάσεις και το αντίστοιχο παγωτό. Στο Τυράκειον λοιπόν, το παγωτό γιαούρτι γίνεται με το δικό τους κατσικίσιο γάλα και θυμαρίσιο μέλι από το νησί και σε κερδίζει με την γεμάτη γεύση του. Εξίσου δυνατό και το παγωτό ρυζόγαλο, ενώ για εσένα που ο καφές είναι η μεγάλη σου αγάπη, τσέκαρε τη γεύση εσπρέσο. Αν θέλεις κάτι πιο «μαμαδίστικο», δοκίμασε παγωτό με με κομματάκια μπισκότου πτι-μπερ, που όπως μας εξήγησε ο Γιάννης είναι εμπνευσμένο από τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις, καθώς η μητέρα τους συνήθιζε να φτιάχνει το γνωστό σε όλους μας γλυκό ψυγείου με στρώσεις κρέμας και πτι-μπερ. Σημείωσε επίσης πως μπορούν να σου φτιάξουν και milk-shake με όποια γεύση παγωτού θέλεις.