Τα μαγαζιά της Βούλας που αξίζει να ανακαλύψεις
- 05/03/2020
Απο εκλεπτυσμένα εστιατόρια μέχρι φημισμένες ταβέρνες, η Βούλα -σε ό,τι αφορά το φαγητό- τα έχει πραγματικά όλα. Έχει όμως και shopping, και yoga και τους καλύτερους ξηρούς καρπούς που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Στον παρακάτω οδηγό θα τα βρεις όλα συγκεντρωμένα.
Drakoulis Dry Raw
Η αρχή της νέας δεκαετίας έφερε γαστρονομικό αέρα ανανέωσης. H νεόκοπη συνεργασία του εξερευνητή της γεύσης Δημήτρη Κατριβέση με τα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw δημιουργεί το απόλυτο steak department της πόλης αναβαθμίζοντας γευστικά τις ημέρες και τις νύχτες μας. Αναμφισβήτητα, η σύμπραξη του έντονου executive chef με τον απόλυτο artisan του κρέατος θεωρείται η γαστρονομική συνεργασία της χρονιάς. Ο ένας, πρωτοπόρος και υπεύθυνος της εισόδου της nikkei κουζίνας στην αθηναϊκή εστίαση. Ο άλλος ένας μαέστρος του steak που βάλθηκε να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και τη γεύση της gourmand πόλης με έννοιες, όπως kobe και olive-fed wagyu. Αυτό το εκρηκτικό δίδυμο δημιούργησε μία νέα γαστρονομική σκηνή με πρωταγωνιστές τα premium κοπής κρέατα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Δημήτρης Κατριβέσης έχει προσθέσει επιπλέον πιάτα στο ήδη πλούσιο μενού του Drakoulis Dry Raw, όπως το «Josper Roasted Cauliflower Steak», το «Matsusaka tartar», το «Steak tartare» με brandy και χαβιάρι. Στο κρεοπωλείο θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία κρεάτων που εισάγει αποκλειστικά ο Drakoulis όπως είναι το «Matsusaka».
COCONUTS Nuts & Specialties
Αν ο γευστικός παράδεισος είχε όνομα, αυτό θα ήταν «COCONUTS» και η διεύθυνσή του θα ήταν επί της Λεωφόρου Βασιλέως Παύλου στη Βούλα. Ο Δημήτρης Κουφογιάννης και η Οντέτ Παπαβασιλείου, οι άνθρωποι πίσω από τη δημιουργία του, φανατικοί οπαδοί της καλής γεύσης και οι δύο, αποφάσισαν πριν μερικά χρόνια να ανοίξουν ένα μικρό μαγαζί με premium ξηρούς καρπούς. Και σύντομα κατέληξαν να δημιουργήσουν ένα κατάστημα που όμοιό του δεν θα βρεις εύκολα όχι μόνο στα νότια προάστια αλλά σε ολόκληρη την Αθήνα. Ολόφρεσκοι ξηροί καρποί, ιδιαίτερες ετικέτες από μέλι, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, προϊόντα με μαύρη τρούφα, μία τεράστια ποικιλία από αποξηραμένα φρούτα, χειροποίητες σοκολάτες και σοκολατάκια, μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη, μπισκότα και κριτσίνια, αμέτρητα γλυκίσματα όπως χαλβάς, fudges και κουφέτα είναι μερικά μόνο από όσα θα βρεις στο «COCONUTS Nuts & Specialties». Εκείνα πάντως που κάνουν πραγματική θραύση, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, είναι τα ψημένο ανάλατο και χωρίς φλούδα αμύγδαλο, τα αράπικα φυστίκια, τα σύκα από την Καλαμάτα ή τα ψημένα στον φούρνο γεμιστά σύκα με φυστίκι Αιγίνης και μέλι, το λάδι τρούφας και το Holy Ginger (ένα μείγμα από μέλι, φρεσκοστυμμένο χυμό τζίντζερ και χυμό λεμονιού με το οποίο μπορείς να φτιάξεις τα πιο ενδιαφέροντα ροφήματα και cocktails). Η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα, αλλά θα σε αφήσουμε να ανακαλύψεις μόνος σου την υπόλοιπη μαγεία του Coconuts.
Το Γνήσιον
Με μυρωδιές και αρώματα από τα παιδικά μας χρόνια, το Γνήσιον ήρθε να απογειώσει την εμπειρία της πολίτικης κουζίνας στην πλατεία της Βούλας. Γιατί η φιλοσοφία που έχουν σε αυτό το κεμπαπτζίδικο είναι οι γεύσεις του να σε μεταφέρουν σε κάτι οικείο, να παραμένουν αυθεντικές και αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και να κρατήσουν τις μνήμες ζωντανές μέσα από κάθε πιάτο. Από τα ζουμερά κεμπάπ σε σούβλα στα κάρβουνα, μέχρι τον διαλεχτό παστουρμά και το σουτζούκι, όλα είναι μαγειρεμένα με αγάπη. Γιατί στο Γνήσιον το κάθε πιάτο φέρει και μια μικρή ανάμνηση. Είτε αποφασίσεις να επιλέξεις τη μερίδα γιαουρτλού κεμπάπ, είτε τα λαχταριστά μοσχαρίσια κεμπάπ σιγομαγειρεμένα σε γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα, αυτό το μέρος θα σε ταξιδέψει στον χώρο και τον χρόνο από την πρώτη μπουκιά.
Cava Vegera
Αν προσπαθούσες να συμπυκνώσεις την ουσία της Cava Vegera σε μια μόνο λέξη ή αριθμό, αυτή σίγουρα δεν θα ήταν κάτι τόσο κοινότυπο όσο π.χ. το πόσες ακριβώς εκλεκτές ετικέτες κρασιών μπορείς να βρεις εδώ από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα (πάνω από 1.000) ή τι άλλους θησαυρούς (δυσεύρετα single malt whiskeys από τις ‘εσχατιές’ των Σκοτσέζικων Ηighlands ή σπάνια Γαλλικά κονιάκ από τα κελάρια αριστοκρατών) κρύβει στο εσωτερικό της. Η Cava Vegera μετράει ήδη 8 χρόνια στη Βούλα και είναι το πρώτο κατάστημα αυτού του είδους στην Ελλάδα, πάντα με κεντρική φιλοσοφία, τόσο των καταστημάτων όσο και του ιδιοκτήτη τους, το να προσφέρουν ένα εξαιρετικό προϊόν, σε value for money τιμές και σε μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα. Αυτή είναι άλλωστε και η ετοιμολογία της βεγγέρας, μια συνάντηση φίλων σε ένα σπίτι. Μόνο που, σε αυτήν την περίπτωση, το ‘σπίτι’ είναι του Κωνσταντίνου Νιωτάκη- ιδιοκτήτη του καταστήματος και είμαστε όλοι καλεσμένοι. Συγκεκριμένα στη Cava Vegera τόσο ο λάτρης του κρασιού όσο εκείνος που ξέρει να εκτιμάει την αξία ενός αυθεντικού single malt, θα βρει τον παράδεισο του. Το μενού αλλάζει κάθε τρίμηνο, ενώ πιάτα που συχνά πυκνά ενσωματώνουν προϊόντα από τις ίδιες επιλεγμένες οικοτεχνίες από Ελλάδα και εξωτερικό τα βρίσκεις στο ειδικό τμήμα delicatessen, όπου μπορείς να αγοράσεις τα καλύτερα προϊόντα από το κάθε είδος, από “ψαγμένες” σοκολάτες μέχρι ξηρούς καρπούς και φρεσκοαλεσμένο καφέ.
Μανταλένα
Εάν υπάρχει ένα μέρος στην πλατεία όπου μπορείς να απολαύσεις το πιο φρέσκο ψάρι, αυτό είναι η Μανταλένα. Με τους ιδιοκτήτες του να κατάγονται από τη Νάξο, το ιχθυοπωλείο και ψησταριά δεν θα μπορούσε παρά να έχει μόνο την καλύτερη πρώτη ύλη. Προμηθεύεται καθημερινά από το δικό του καΐκι φρέσκια ψαριά και ο σεφ Κωνσταντίνος Καρόζης φροντίζει να το απολαύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από γαριδομακαρονάδα έως την απόλυτη ψαρόσουπα κακαβιά ή ένα ψητό φρέσκο ψάρι στη σχάρα κατευθείαν από τον βυθό της θάλασσας, η Μανταλένα θα σε συναρπάσει, είτε αποφασίσεις να κάτσεις στην πλατεία, είτε το πάρεις στο σπίτι, είτε ακόμη και να σου το στείλουν στο γραφείο.
Κουλουράδες
Η καλή μέρα με κουλούρι ξεκινάει! Ειδικά όταν πρόκειται για το πιο γνωστό κουλούρι που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη κι έχει γίνει και δική μας αγαπημένη πρωινή συνήθεια. Πρόσφατα, οι «Κουλουράδες» πρόσθεσαν μάλιστα 7 νέα προϊόντα που μας δίνουν ακόμα περισσότερους λόγους να κάνουμε μια στάση στο νούμερο 31 της Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου. Εκτός από το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης εδώ θα βρεις και ολικής, πολύσπορο, με ηλιόσπορο ή με μαυροσούσαμο ενώ από τους νέους κωδικούς ξεχωρίζουν το σάντουιτς γαλοπούλα- γραβιέρα, το σάντουιτς σε ψωμάκι ολικής με γραβιέρα, το βούτυρο-μέλι με ψωμάκι ολικής και εκείνο με τη μαρμελάδα βερίκοκο και βούτυρο για να ξεκινήσεις γλυκά το πρωινό σου. Κι ενώ οι νέες προτάσεις έφεραν γευστικό αέρα ανανέωσης, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεχάσει τις παλιές και αγαπημένες γεύσεις που έχουν επάξια κερδίσει μια θέση στον ουρανίσκο μας. Γεμιστό κουλούρι σοκολάτας, σοκολάτα Oreo (από τα απόλυτα best sellers), φραντζολάκι μήλο- κανέλα, γεμιστό κουλούρι σοκολάτα -κάστανο είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις για ένα νόστιμο πρωινό ή lunch break. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και να επιλέξεις παρασκευάζεται καθημερινά με εκλεκτά προϊόντα κρατώντας ψηλά τον πήχη της απόλαυσης.
Oven
Ένα μικρό μαγαζί με ιδιαίτερες γεύσεις έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στη Βούλα από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του. Το σκανδιναβικό design
φούρνος Βενέρης
Ο παραδοσιακός φούρνος Βενέρης ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1960, πρώτα στη Νέα Σμύρνη και τα τελευταία σαράντα χρόνια στη Βούλα, με τα ηνία να έχει πλέον αναλάβει η τέταρτη γενιά αρτοποιών. Η οικογενειακή επιχείρηση με καταγωγή από την Κρήτη παρασκευάζει καθημερινά εκλεκτά εδέσματα αλμυρά και γλυκά για κάθε ώρα της ημέρας. Εκτός από το νόστιμο ψωμί με προζύμι που φουρνίζεται καθημερινά προτείνουμε να δοκιμάσεις το πιροσκί, τα μυζηθροπιτάκια (υπάρχει και η μυζηθρόπιτα) που γίνονται με παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη, αλλά και την ιδιαίτερη τυρόπιτα με κρητική γραβιέρα. Από τις γλυκές λιχουδιές το κέικ με πραλίνα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Ο φούρνος Βενέρη είναι επίσης η ιδανική επιλογή για κάθε κοινωνική εκδήλωση, καθώς αναλαμβάνει να ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες. Όσο για τις τούρτες και τα γλυκά, φτιάχνονται με πολύ μεράκι και τα πιο αγνά υλικά για να τα απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Akrovoli Restaurant & Oyster Bar
Στον γραφικό πεζόδρομο της Βούλας βρίσκεται το Akrovoli Restaurant & Oyster Bar. Πυρήνας της φιλοσοφίας του, το φρέσκο προϊόν και οι γνήσιες πρώτες ύλες. Όραμα της ομάδας του, να αγαπήσει το κοινό της Βούλας και των νοτίων προαστίων την ψαροφαγία, στην πιο εκλεκτή, δημιουργική και απολαυστική εκδοχή της. Με ψάρια που φτάνουν καθημερινά εδώ από τη Μάνη, την Εύβοια και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με ολόφρεσκα θαλασσινά και με άριστης ποιότητας όστρακα που έρχονται από τη Χαλκίδα, ο σεφ Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής ετοιμάζει μαζί με τους σεφ Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο πιάτα που κερδίζουν τις εντυπώσεις τόσο με τη γεύση όσο και με την παρουσίασή τους. Την ίδια στιγμή, όμως, το Ακροβόλι είναι ένα κομψό και μοντέρνο oyster bar. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χώρος είναι ιδανικός και για τις βραδιές που απλώς θέλεις να καθίσεις στο μπαρ και να πιεις το κρασί σου (διαλέγοντας από την προσεκτικά επιλεγμένη wine list), συνοδεύοντάς το με εκλεκτά όστρακα. Παράλληλα, οι Παρασκευές είναι αφιερωμένες στην ωμοφαγία. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις το ποτό σου με τις επιλογές του ωμοφαγικού μενού που δημιουργεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή μπροστά σου ο σεφ Παναγιώτης Λιατόπουλος. Στο raw menu θα βρεις καρπάτσιο, ταρτάρ και σεβίτσε αλλά και πολλές επιλογές από sushi.
Αφοί Στεργίου
Το κατάστημα Αφοί Στεργίου άνοιξε τις πόρτες του το 1972 ως ένα μικρό παντοπωλείο. Σήμερα, με εμπειρία και ιστορία πια περίπου 50 χρόνων, εξακολουθεί να υφίσταται ως παντοπωλείο, έχει όμως ανανεωθεί με σύγχρονα deli προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών και ξένων brands. Ανάμεσα στις αμέτρητες επιλογές ξεχωρίζουν η νηστίσιμη χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, φτιαγμένη με αγνά υλικά, η παλαιωμένη Γραβιέρα Κρήτης (αργής ωρίμανσης δώδεκα μηνών), τα εξαιρετικά χύμα ελληνικά όσπρια από τα Γρεβενά και τις Πρέσπες, τα φημισμένα αυστριακά αλλαντικά Radatz που έχουν ιδιαίτερη γεύση και λιγότερο λίπος (με το καπνιστό ζαμπόν και τη μπριζόλα να είναι τα απόλυτα best sellers) αλλά και ο περίφημος χειροποίητος χαλβάς Παπαγιανόπουλου από τον Βόλο – δοκίμασε οπωσδήποτε αυτόν με τις στρώσεις σοκολάτας υγείας και αμύγδαλο ή εκείνον με τη λευκή σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλο! Στο κατάστημα υπάρχουν επίσης φρέσκα φρούτα και λαχανικά (βιολογικά και συμβατικά), αρτοπαρασκευάσματα (με μεγάλη ποικιλία άρτου αργής ωρίμανσης με προζύμι και προϊόντα με στέβια) αλλά και βιολογικά προϊόντα. Προσφέρεται υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον, κατόπιν κλήσης και μέσω της νέας εφαρμογής για κινητά (βρες την στο Play Store και στο App Store).
Riviera Coast
Tο Riviera Coast (που άνοιξε εκεί όπου βρισκόταν το θρυλικό πια Vive Mar) δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των νοτίων ως ο νέος απόλυτος all day προορισμός. Ο όμορφος χώρος, η προνομιακή του θέση πάνω στη θάλασσα αλλά και το πολύ ενδιαφέρον μενού του είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφθείς. Πλούσιες και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες, οι γεύσεις του παντρεύουν μοναδικά την ελληνική παράδοση με τη fusion κουζίνα και ξεπερνούν τις ήδη υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει η υπέροχη παρουσίαση των πιάτων. Μεταξύ άλλων θα βρεις δροσερές σαλάτες, προτάσεις για ιδιαίτερα ορεκτικά, λαχταριστά ζυμαρικά αλλά και απολαυστικά πιάτα με βάση το κρέας. Αν πάλι ψάχνεις για ένα μέρος όπου θα πιεις τον καφέ σου και θα παραγγείλεις ένα γευστικό σνακ, απολαμβάνοντας παράλληλα τη μαγευτική θέα, το Riviera Coast είναι και πάλι ο προορισμός σου.
Extra tip: Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Coast, ένας πολυτελής χώρος εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει από δεξιώσεις γάμων μέχρι εταιρικά parties σε μια μαγική τοποθεσία, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Jimmy’s pizza
Στην οδό Πλαστήρα 12 στη Βούλα ένα νέο μαγαζί που ειδικεύεται στην (New York) pizza άνοιξε πριν 6 μήνες περίπου. Το χαρακτηριστικό της πίτσας που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το λεπτό ζυμάρι (με χρόνο ωρίμανσης 12 ώρες), η κόκκινη σάλτσα (συνταγή από τον παππού του ιδιοκτήτη), η αυθεντική μοτσαρέλα και φυσικά το X-Large μέγεθος της. Ναι, γιατί στο Jimmy’s pizza θα απολαύσεις την αυθεντική αμερικάνικη πίτσα που βγαίνει σε δύο (υπέρ) μεγέθη: Jumbo (38cm) και Super Jumbo (50cm). Ο κατάλογος εστιάζει αποκλειστικά στην πίτσα, όπου θα βρεις 18 προτάσεις, ενώ έχει κι 6 επιλογές σε ορεκτικά. Margherita, Pepperoni -με διπλό pepperoni-, Chicken pesto -με ψητό κοτόπουλο-, Truffle -φρέσκια μοτσαρέλα, μανιτάρια μαριναρισμένα σε λάδι τρούφας και Italian sausage.
«Πανόραμα της Βούλας»
Το ψητοπωλείο άνοιξε τον Μάρτιο του 2014 και σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε σήμα κατατεθέν σε μια περιοχή που μέχρι τότε όλοι γνώριζαν για τη φανταστική της θέα. Το σουβλάκι φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο με φρέσκα κρέατα -το μαγαζί δεν έχει καν κατάψυξη- και προϊόντα χειροποίητα. Στον κατάλογο θα βρεις πολλούς ακόμα γευστικούς πειρασμούς, όμως υπάρχουν κάποια πιάτα που δε γίνεται να μην τα βάλεις στο τραπέζι σου. Επιβάλλεται, να δοκιμάσεις το μπιφτέκι που είναι 100% μοσχαρίσιο, τα λουκάνικα με πράσα, τα χοιρινά μπριζολάκια και τη χειροποίητη «μελιτζάνα της μαμάς» όπου οι μελιτζάνες καπνίζονται στα κάρβουνα. Το καλαμάκι προβατίνας είναι από τα best sellers του ψητοπωλείου και μια πιο ιδιαίτερη επιλογή ειδικά για εσένα που θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και αναζητάς κάτι πιο premium. Φυσικά αν θέλεις κάτι πιο κλασικό μπορείς να επιλέξεις καλαμάκια κοτόπουλο. Τα μαγειρευτά φαγητά ετοιμάζονται κάθε μέρα με μεράκι και θα βρεις 3 με 4 πιάτα σε περιορισμένες μερίδες για να κρατάνε ακριβώς τη φιλοσοφία του σπιτικού φαγητού, ενώ προτείνουμε να δοκιμάσετε το σνίτσελ αλα κρεμ, τους λαχανοντολμάδες, το κοκκινιστό μοσχαράκι και την κοτόσουπα.
Boracay
Το κρυμμένο διαμάντι της Βούλας, που στη νέα του εποχή δίνει έμφαση στο delivery, το take away και το catering, προτείνει γεύσεις που δεν έχεις δοκιμάσει σε άλλες ασιατικές κουζίνες και είναι σίγουρο πως θα σε ενθουσιάσουν. Το Boracay ξεκίνησε το 2011 από την ιδέα που είχε ο Νίκος Στασινόπουλος, ο οποίος έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες από την πλευρά της μητέρας του. Στόχος του, να φέρει στην Ελλάδα τις Πολυνησιακές γεύσεις της ιδιαίτερης πατρίδας του και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολυδοκιμασμένης ασιατικής κουζίνας. Η ιδέα του πέτυχε, γιατί συνδύαζε τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά προς την επιτυχία. Την άριστη ποιότητα και την πρωτοτυπία. Εννέα χρόνια μετά την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου ονείρου, το Boracay είναι γνωστό σε όλα τα νότια προάστια αλλά πλέον και σε ολόκληρη την Αθήνα. Από το μενού του θα δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία πιάτων που περιλαμβάνουν άγνωστες έως τώρα συνταγές από τις μακρινές Φιλιππίνες, ποιοτικό σούσι με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του Boracay και προτάσεις ζεστής γιαπωνέζικης κουζίνας που μας θυμίζουν γιατί την αγαπάμε τόσο.
Where? Boutique
Εδώ και τρία χρόνια μια boutique στο κέντρο της Βούλας έχει καταφέρει να ανανεώσει δημιουργικά την γκαρνταρόμπα των νότιων fashionistas. Where? Here! στη Βασιλέως Παύλου, στην κεντρική πλατεία της Βούλας. Στη Where? boutique θα βρεις ένα hype conceptstore για άντρες και γυναίκες που σε «ταξιδεύει» σε urban προορισμούς . Εκει μπορείς να ενημερωθείς για τις τελευταίες τάσεις της μόδας με ιδιαίτερη έμφαση στα ευρωπαϊκά brands και Έλληνες σχεδιαστές.
Στη Where? Boutique τα ρούχα είναι limited edition, είναι μοναδικά όπως εσύ, καθώς η γκαρνταρόμπα του ανανεώνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοναδικός αισθάνεσαι όμως και από την εξατομικευμένη εμπειρία εξυπηρέτησης εκεί σε έναν αισθητικά minimal chic χώρο. Εκτός από ρούχα θα βρεις και εξαιρετικά αξεσουάρ όπως κοσμήματα, τσάντες, κεριά και αρωματικά χώρου.
Vasanta Yoga
Από τον φθινόπωρο του 2017 το Vasanta Yoga μεταφέρθηκε στη Βούλα. Στον φιλόξενο χώρο του θα συνδυάσεις παραδοσιακές με πιο μοντέρνες μεθόδους ώστε να βελτιώσεις τη φυσική και πνευματική σου υγεία. Vasanta άλλωστε σημαίνει Άνοιξη (άνοιξη πνευματική, νοητική, σωματική) και η ιδιοκτήτρια του studio (η πρώην πρωταθλήτρια κωπηλασίας και kanoe kayak Ευαγγελία Γκίκα) πιστεύει πραγματικά στην άνοιξη που έφερε στη ζωή της η yoga. Ωστόσο, η ίδια έκανε αρχικά training στο pilates στην Αμερική ώσπου γνώρισε τη yoga και ένιωσε να «κουμπώνει» απόλυτα μαζί της. Έτσι, τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι πιστοποιημένη yoga instructor. Στο studio μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα pilates και yoga σε ολιγομελή τμήματα ή personal training, ενώ έχουν προστεθεί μαθήματα aerial yoga και aerial pilates. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι πως η ίδια πορεύεται πάνω στη φιλοσοφία της yoga -όχι μόνο στη γυμναστική, αλλά γενικότερα στη ζωή της. Ασχολείται προσωπικά με τους μαθητές της και πιστεύει πως με οδηγό το σώμα -που ουσιαστικά είναι το εργαλείο- μπορείς να αναδείξεις τη δύναμη και την ομορφιά που έχεις μέσα σου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και για κάθε σωματότυπο, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν κάποια δοκιμαστικά μαθήματα διαλογισμού.
REY PABLO
Το all day café θα γίνει ο ιδανικός προορισμός σου. Ξεκίνησε την ημέρα σου με speciality coffee, «REYS Espresso Blend» που αποτελείται από 9 διαφορετικές ποικιλίες κόκκων καφέ, ειδικά επιλεγμένες για το REY PABLO. Τα φρέσκα και ποιοτικά σνακ έχουν επίσης την τιμητική τους. Croissant βουτύρου, Croissant σοκολάτας, αλλά και αλμυρό με καπνιστή γαλοπούλα, έμμενταλ, ντομάτα και mayo εστραγκόν, πίτα ημέρας, κουλούρια Θεσσαλονίκης, καθώς και ποικιλία σε sandwiches και wraps. Φυσικά το Rey Pablo φημίζεται για το brunch που λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 18.00, ενώ τις Κυριακές ο κατάλογος εμπλουτίζεται με περισσότερες επιλογές και συνοδεύεται από jazz ήχους και μοναδικά cocktails. Θα σταθώ λίγο παραπάνω στo brunch καθώς η φήμη του έχει εξαπλωθεί εκτός νοτίων. Οι επιλογές που μπορείς να βρεις στο μενού είναι πολλές: pancakes με πραλίνα bueno και τριμμένο μαύρο μπισκότο, pancakes με μπέικον γαλοπούλας, τυρί τσένταρ και μαγιονέζα με άρωμα ψητής πιπεριάς, αυγά τηγανιτά με μαρμελάδα μπέικον και αβοκάντο, eggs benedict, eggs florentine. Ναι, μπορεί να δυσκολευτείς να αποφασίσεις, αλλά η γεύση θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.
Family
Η ζεστή φιλοξενία, το design που είναι βασισμένο σε σπίτια του εξωτερικού και ο λαχταριστός του κατάλογος είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που το Family έχει γίνει και η «οικογένεια» του κάθε επισκέπτη. Από το πρωί μέχρι το βράδυ έχεις πολλούς γευστικούς λόγους για να πας στην οδό Βασιλέως Παύλου 74, στη Βούλα. Πρωινό, με εξαιρετικά πιάτα αυγών, healthy ροφήματα και φυσικούς χυμούς να πρωταγωνιστούν στον κατάλογο, δροσερές σαλάτες, κρύα σάντουιτς, πάστα, ριζότο, pizza και burgers που φτιάχνονται καθημερινά με μαεστρία και την καλύτερη πρώτη ύλη. Από κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι εξίσου καλές και δυνατές γευστικά -μεταξύ άλλων δοκίμασε μοσχαράκι breze με σάλτσα εσπεριδοειδών, ψαρονέφρι teriyaki με cashews, ανανά και ρύζι basmati, χοιρινά steak με χωριάτικη πατάτα και σάλτσα μουστάρδας με φέτα. Τον καφέ ή το ζεστό αφέψημά σου θα το συνοδέψεις άψογα με ένα από τα λαχταριστά κέικ ημέρας (carrot, red-velvet, lemon). Στα plus του καταλόγου είναι οι ιδιαίτερες χρωματιστές παλέτες σαγκριάς που υπάρχουν: κόκκινη, κίτρινη, μπλε, μαύρη και με γεύσεις που μπορείς να τις απολαύσεις σε κανάτα με την παρέα σου. Αν πάλι προτιμάς να απολαύσεις το φαγητό στο χώρο σου υπάρχει η υπηρεσία delivery και όλες οι επιλογές του μενού φτάνουν το συντομότερο στη πόρτα σου.