Στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη θα βρεις ψητοπωλεία που προσφέρουν ποιοτικό σουβλάκι, στο οποίο κανένας νότιος δεν μπορεί να αντισταθεί.
Το καλό σουβλάκι θέλει λίγα και καλά: ποιοτικό και νόστιμο κρεάς, φρέσκα υλικά και μεράκι. Στα 3Β (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη) υπάρχουν εδώ και χρόνια στέκια που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και μας το αποδεικνύουν καθημερινά, γι’ αυτό τα συγκεντρώσαμε σε μια λίστα και σου τα παρουσιάζουμε.
Κεμπαπτζίδικον «το Γνήσιον», Βούλα
Πρωταγωνιστής όταν μιλάμε για πολίτικη κουζίνα είναι το λαχταριστό κεμπάπ. Τα μερακλήδικα μας αρέσουν, θα το παραδεχθούμε γι’ αυτό σε αυτή τη λίστα είχαμε χρέος να συμπεριλάβουμε το Κεμπαμπτζίδικον Το Γνήσιον στην πλατεία της Βούλας. Και μόνο η μυρωδιά καθώς περνάς απ’ έξω, σου ανοίγει την όρεξη. Σίγουρα, το πιάτο που αγαπάει ο κόσμος είναι το πιο παραδοσιακό γιαουρτλού, με λαχταριστά μοσχαρίσια κεμπάπ σε γνήσια κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι, όμως αν είσαι λάτρης του τυλιχτού μάθε πως τα ζουμερά κεμπάπ τους τυλίγονται και σε πίτα, με ντομάτα, μπόλικο κρεμμύδι, μαϊντανό κα φυσικά πάπρικα και είναι απλά ονειρεμένα.
Ζάχος, Βουλιαγμένη
Για όλους τους νότιους «Ζάχος» σημαίνει κλασικό, πατροπαράδοτο σουβλάκι, μια σταθερή αξία μέσα στα χρόνια. Σε περίοπτη θέση στην πλατεία της Βουλιαγμένης «ξετυλίγεται» εδώ και 42 χρόνια μια οικογενειακή παράδοση, κι όμως, η φήμη του εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Ξεκίνησε σερβίροντας λίγα και εκλεκτά κρεατικά και το 1990, το τυλιχτό σουβλάκι έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο μαγαζί. Από τότε αποτελεί τον λόγο για τον οποίο κόσμος έρχεται στη Βουλιαγμένη από όλη την Αθήνα. Αν και θεωρούν ότι το γνήσιο παραδοσιακό σουβλάκι είναι το πατροπαράδοτο πίτα-καλαμάκι χοιρινό-κρεμμύδι-ντομάτα-αλατοπίπερο, προσφέρουν διάφορες άλλες επιλογές. Εκεί θα απολαύσεις νόστιμο και ζουμερό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, έναν από τους καλύτερους γύρους στην περιοχή, κεμπάπ σε πίτα, πίτα μπιφτέκι γαλοπούλας και άλλα πολλά. Προτείνουμε το κλασικό πατροπαράδοτο σουβλάκι με γύρο χοιρινό που είναι απλά άπαιχτο.
Γευστικόν, Βάρη
Το Γευστικόν στη Βάρη αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες επιλογές των κατοίκων της περιοχής -και όχι μόνο- για καλό σουβλάκι. Μετρώντας σχεδόν τριάντα χρόνια λειτουργίας, το ψητοπωλείο έχει ξεχωρίσει για τις ποιοτικές γεύσεις του και την ποικιλία των πιάτων του, που αποτελούν σταθερή αξία όλον αυτό τον καιρό. Must επιλογή το τυλιχτό με γύρο χοιρινό, αλλά και με κοτόπουλο, ενώ στο Γευστικόν θα δοκιμάσεις και ωραίο καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλου. Ως εναλλακτική οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι το κεμπάπ του είναι επίσης ένα από τα highlight του μαγαζιού, είτε σε μερίδα, είτε σε τυλιχτό.
KGrill, Βούλα
Στην πλατεία της Βούλας βρίσκεται το KGrill, που έχει κερδίσει την εκτίμηση των καλοφαγάδων από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ποιότητα των κρεατικών του. Όλες οι κλασικές επιλογές έχουν την τιμητική τους στον κατάλογο: παραδοσιακό σουβλάκι, ζουμερό ψητό κοτόπουλο, νόστιμο κεμπάπ, παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια. Εμείς, πάντως, σου προτείνουμε και τον γύρο του (είτε κοτόπουλο είτε χοιρινό), ο οποίος είναι χειροποίητος και ζουμερός. Και αν δεν μπορείς να αρκεστείς σε ένα πιτόγυρο (εμείς σίγουρα δεν μπορέσαμε), φρόντισε να πάρεις δεύτερο ή μοιράσου μια έξτρα μερίδα με την παρέα σου.
Τάκης, Βουλιαγμένη
Με πενήντα χρόνια ιστορίας, το κεμπαπτζίδικον Τάκης στα νότια προάστια, γνωρίζει καλά την υπόθεση σουβλάκι. Σε μία προνομιακή τοποθεσία στη Βουλιαγμένη, με θέα τη θάλασσα, μπορείς να απολαύσεις χειροποίητες σπεσιαλιτέ, που φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα και με εμμονή στις αξίες της ποιότητας, που χαρακτηρίζουν την επιχείρηση. Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, πίτα με γύρο κλασική για τους λάτρεις των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων και φυσικά νόστιμο κεμπάπ (σε μερίδα, σε πίτα ή γιαουρτλού), είναι οι πρωταγωνιστές του μενού. Plus: ο Τάκης ειδικεύεται και στα τηγανητά αβγά, συνδυάζοντας τα περίφημα «μάτια» με σουτζούκι, παστουρμά, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικο -κάτι που επίσης αξίζει να δοκιμάσεις.
Οβελιστήριον «το Γνήσιον», Βούλα
Σταθερή αξία για καλό φαγητό, το στέκι της Βούλας μας καλωσορίζει καθημερινά με φρέσκα κρέατα που περνιούνται αριστοτεχνικά στις σούβλες του και σε κάνουν να τα λιγουρεύεσαι έτσι όπως στριφογυρίζουν πάνω από τα κάρβουνα. Μεγάλη του σπεσιαλιτέ είναι το κοντοσούβλι, όπως έχουμε διαπιστώσει εκ πείρας, ωστόσο επειδή αποτελεί master στο κεφάλαιο «κρέας», μας δίνει τη χαρά να ετοιμάζει και τυλιχτά, με ποιοτικές και χειροποίητες πρώτες ύλες. Χοιρινό κοντοσούβλι με υλικά της επιλογής σου, αλλά και κοντοσούβλι κοτόπουλο για εσένα που δεν αγαπάς τόσο το χοιρινό, μπιφτέκι και χοιρινή πανσέτα βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές για το πολυπόθητο σουβλάκι. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο ιδιαίτερο, ζήτησε το σουβλάκι με μπριζολοκάλαμο Λειβαδιάς ή το μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus και πραγματικά θα μας θυμηθείς.