Upscale Brunch-ing στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Γιατί αγαπάμε το fine dining, ακόμα κι όταν μιλάμε για brunch
- 11/01/2025
Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα· είναι μια ευκαιρία να απολαύσεις εκλεπτυσμένες γεύσεις, εξαιρετική θέα και μια αίσθηση πολυτέλειας που συνδυάζεται τέλεια με τον χαλαρό ρυθμό της παραθαλάσσιας ζωής.
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το ιδανικό σκηνικό για να συνδυάσεις την κομψότητα με την απόλαυση, ακόμη και στο brunch. Εδώ, οι επιλογές σου δεν περιορίζονται σε κλασικά αβγά ποσέ και καφέ· πρόκειται για μια εμπειρία που αναβαθμίζει την έννοια του πρωινού, με δημιουργικά πιάτα, premium υλικά και fine dining νοοτροπία. Με θέα τη θάλασσα και τη γαλήνη του τοπίου, κάθε γεύμα γίνεται μια μικρή γιορτή. Συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας spots για upscale brunch-ing, για εκείνες τις μέρες που νιώθεις fancy αλλά δεν θυσιάζεις με τίποτα το αγαπημένο σου γεύμα. Γιατί το brunch στην Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν είναι απλώς γεύμα – είναι εμπειρία ζωής.
Ark, Γλυφάδα
Συνδυάζοντας το καταπληκτικό location πάνω στη θάλασσα που δίνει μια άλλη αύρα στο γεύμα σου ακόμα και το χειμώνα, με το πάντα προσεγμένο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη που συνδυάζει αριστοτεχνικά τις ελληνικές γεύσεις με μια προσέγγιση fine dining το Ark δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για ραφιναρισμένο «μεταπρωϊνό» σε ένα περιβάλλον που αποπνέει οικειότητα και ζεστασιά. Εδώ θα απολαύσεις ένα brunch menu με επιλογές για όλα τα γούστα. Χορτόπιτα, τυρόπιτα, πεϊνιρλί στον ξυλόφουρνο, πιάτα με αβγά, χορταστικά σάντουιτς, μπουγάτσακ και τηγανίτες με έμπνευση από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις: Το Ark τα έχει όλα και γίνεται προορισμός όλη την ημέρα.
Beefbar, Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη
Το πολυτελές, αθηναϊκό Beefbar, μέσα στο εμβληματικό Four Seasons Astir Palace, ένα από τα διαμάντια των νοτίων με την υπογραφή του Riccardo Giraudi που με το πρώτο του εστιατόριο στο Μόντε Κάρλο κατάφερε να συνδέσει την εκλεκτική κρεατοφαγία με την πολυτέλεια και τον κοσμοπολιτισμό σερβίρει ένα σερβίρει εκπληκτικό brunch, που παρουσιάζει στους φανατικούς οπαδούς του μια easy και comfort εκδοχή της γευστικής του φιλοσοφίας με premium γεύσεις: scrambled eggs με χαβιάρι Oscietra, Lobster Florentine με πολυτελή sabayon σαμπάνιας, Kobe Gyros και Salmon Bowl ή viennoiseries που έρχονται στο τραπέζι σου σε ένα ειδικό trolley, το brunch στο Beefbar είναι μια ολόκληρη γαστρονομική εμπειρία.
Bungalow 7, Αστέρια Γλυφάδας
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00πμ έως τις 4:00μμ., το brunch που σερβίρεται στους ιδιαίτερους μίνιμαλ χώρους του Bungalow 7 έχει μια άισθηση ανάλαφρης πολυτέλειας και μενού επιμελημένο από τον σεφ Ντίνο Φωτεινάκη. Οι κλασσικές γεύσεις πρωινού συνδυάζονται έξυπνα με πιάτα που κλείνουν το μάτι στο μεσημεριανό γεύμα: Από πιάτα με αβγά σε πρωταγωνιστικό ρόλο έως urban γεύσεις όπως tacos, sliders και sandwiches, και από κοπές ημέρας από την ανοικτή φωτιά έως τα λαχταριστά γλυκά ημέρας, το μενού έχει κάτι για όλους. Ό,τι και να επιλέξεις αξίζει να συνοδεύσεις το πιάτο σου με ένα από τα signature cocktails που ετοιμάζει η έμπειρη μπάρα του Bungalow 7 όσο απολαμβάνεις τις μουσικές των resident DJs και την υπέροχη θέα.
Colonial, Golf Prive, Γλυφάδα
Το εστιατόριο με την εμπνευσμένη νατουραλιστική αισθητική, που αναδεικνύει τις ομορφιές του καταπράσινου τοπίου του Γκολφ της Γλυφάδας σερβίρει πλούσιο brunch με προσεγμένες γεύσεις σε μια όαση χαλάρωσης για όλη την οικογένεια καθημερινά μέχρι τις 13:00. Τι καλύτερο από ένα προσεγμένο πρωινό καλάθι στον ηλιόλουστο και καταπράσινο κήπο του Colonial -καιρού επιτρέποντος- ή στην εσωτερική σάλα του εστιατορίου, με την απρόσβλητη θέα; Εδώ θα έρθεις για τον φροντισμένο καφέ και το απολαυστικό brunch menu που περιλαμβάνει προτάσεις για τοστ, πίτες, αβγά και τηγανίτες, που διακρίνονται για την νοστιμιά τους αλλά και για τους προσεγμένους συνδυασμούς των υλικών σε κάθε πιάτο.
Cova, Astir Marina Βουλιαγμένης
Το ιστορικό μιλανέζικο brand Pasticceria Cova, που από το 2013 είναι μέλος του Ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton σερβίρει brunch καθημερινά στο φωτεινό μπαλκόνι του με θέα τα πολυτελή σκάφη που είναι αραγμένα στην Astir Marina, ή στη φινετσάτη σάλα τους εντυπωσιακούς πολυελείους και τα λιτά λευκά τραπεζομάντηλα. Εδώ θα γευματίσει σε «μιλανέζικο στιλ», με αφράτα ψωμάκια «americani morbidi», mini pizzete, πλούσια πιάτα με αυγά και pancakes ενώ από τις 12:00 ο σεφ προτείνει σαλάτα panzanella, ζυμαρικά ή tagliatta από black angus για την πιο χορταστική και ποιοτική ιταλική εμπειρία. Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα από τα χειροποίητα pastries και τα γλυκά για τα οποία το Cova φημίζεται παγκοσμίως.
Matsuhisa, Βουλιαγμένη
Tο Matsuhisa Αthens, που έχει ταυτιστεί με την πολυτελή πλευρά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και είναι συνώνυμο με την υψηλή γαστρονομία, προσφέρει τα Σαββατοκύριακα ένα απολαυστικό brunch μενού. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν signature και brunch oriented πιάτα με premium υλικά, τα οποία συναντούν το ιαπωνικό στοιχείο, όπως το Crispy Crab Slider, το Wagyu Katsu Sando και το Shrimp tempura Udon.
Mercato, Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη
Tο ιταλικό εστιατόριο στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου Nafsika, το οποίο διακρίνεται για την αισθητική του, την μοναδική θέα στη θάλασσα και την κουζίνα του που έχει αναλάβει η Μάγκυ Ταμπάκη, ζωντανεύει με το brunch menu του τις αυθεντικές γεύσεις μιας ιταλικής trattoria με την συνοδεία εκλεκτών Sptriz. Κάθε Κυριακή μία μεγάλη ποικιλία ντελικατέσεν τυριών και αλλαντικών, μαζί με φρέσκες σαλάτες και ψαρικά από τον μπουφέ, δένει αρμονικά με παραδοσιακές γεύσεις κλασικού brunch, όπως το burger και τα αβγά benedict ώστε να δημιουργήσει το ιδανικό γεύμα που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις δικές σου γευστικές ανάγκες με τον απόλυτο ιταλικό αέρα.
Ora, One&Only Aesthesis, Γλυφάδα
Στο κομψό περιβάλλον του εστιατορίου ORA, οι λάτρεις του brunch έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία κάθε Κυριακή από τη 13:00 έως τις 16:00. Ο χώρος, σχεδιασμένος για να προσφέρει χαλάρωση και πολυτέλεια, φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό μπουφέ και μια ανοιχτή κουζίνα όπου ο Ettore Bottrini και η ομάδα του δημιουργούν πιάτα που εμπνέονται από την ελληνο-ιταλική παράδοση, αλλά και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Στα stations του πλουσιοπάροχου μπουφέ θα ανακαλύψετε μοναδικές επιλογές από ολόφρεσκα εκλεκτά θαλασσινά, εκλεκτά κρέατα, salad bar, αλλά και χειροποίητα φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα και γλυκές δημιουργίες. Φυσικά από το μενού δεν λείπουν τα πιάτα με αυγό και οι ιταλικές comfort γεύσεις.
Sebastian Athens, Ace Hotel&Swim Club, Γλυφάδα
Στις αρχές του φθινοπώρου, η Αθηναϊκή Ριβιέρα υποδέχθηκε το Sebastian, το νέο μπιστρό εντός του ξενοδοχείου Ace Hotel & Swim Club στη Γλυφάδα. Με επικεφαλής τον διακεκριμένο σεφ Elvi Dimitris Zyba προσφέρει καθημερινά πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Το μενού του, εμπνευσμένο από κλασικά μπιστρό του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνει πιάτα βασισμένα σε εποχιακά υλικά και γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Έτσι, στο Sebastian απολαμβάνουμε από τις 11:00 έως τις 17:00 δροσερές σαλάτες όπως η Clean&Lean με σπαράγγια, brocolini, αβοκάντο, miso, σως ταχίνι και τζίντζερ, Ceasars και Greek Nicoise στις οποίες προσθέτεις την πρωτεΐνη της επιλογής σου διαλέγοντας ανάμεσα σε ψάρι ημέρα, γαρίδες ή κοτόπουλο, ζυμαρικά, burgers ή το μοναδικό Grilled Tuna Club που δίνει άλλη διάσταση στο συνηθισμένο (και αγαπημένο) club sandwich και σερβίρεται με τις εθιστικές χειροποίητες τηγανιτές πατάτες του Sebastian.
Somewhere Boutique Hotel, Βουλιαγμένη
Το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης με την «island-in-the-city living» αισθητική σερβίρει brunch καθημερινά από τις 10:30 έως τις 14:00 σε έναν ζεστό χώρο γεμάτο μικρές arty λεπτομέρειες που δένουν άψογα με την όλη αισθητική του ξενοδοχείου που διαθέτει μόλις 11 δωμάτια ώστε να εξασφαλίζει πως κάθε καλεσμένος θα απολαύσει μαι απόλυτα προσεγμένη boutique εμπειρία. Ακολουθώντας την ίδια νοοτροπία και στο φαγητό, ο κατάλογος του brunch περιλαμβάνει πιάτα που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα και αναδεικνύουν μέσα από την απλότητά τους τα τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Στραπατσάδα ή παραδοσιακός καγιανάς που σερβίρονται με μια μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά, fritata, burger με μπιφτέκι black angusv ή το πρωτότυπο super bowl με κουνουπίδι και egg noodles συνθέτουν το κλασικό αλλά ευφάνταστο μενού αλμυρό επιλογών ενώ στον μικρό κατάλογο με γλυκά την παράσταση το croissant french toast ε μπανάνα, κρέμα ricotta, αρωματισμένη με zest λεμονιού και σταφίδες με μαύρο ρούμι, butterscotch sauce. Και φυσικά ένα fine dinning brunch συνοδεύεται ιδανικά από μια σικ mimosa.