Καλλιθέα: Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ για άτομα με οπτική αναπηρία στην Αττική

Το σούπερ μάρκετ «MasVision» της Μασούτης, φιλικό προς άτομα με οπτική αναπηρία, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 18 Μαρτίου 2025.
- 17/03/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. προχωρά σε μια πρωτοβουλία που ενισχύει την κοινωνική ένταξη και την ανεξαρτησία ατόμων με οπτική αναπηρία, εγκαινιάζοντας το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αττική που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους. Το νέο κατάστημα στην Καλλιθέα, που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 18 Μαρτίου 2025, ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες και έχει ως στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές με οπτική αναπηρία την ευχέρεια να πραγματοποιούν τις αγορές τους με αυτονομία.
Η νέα μονάδα της αλυσίδας Μασούτης στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται και ο «Φάρος Τυφλών», αποτελεί την πρώτη κίνηση της εταιρείας στην Αττική για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία, μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος MasVision στη Θεσσαλονίκη το 2022. Το κατάστημα της Καλλιθέας θα λειτουργήσει με βάση την εμπειρία του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες και ειδικές υποδομές που επιτρέπουν την ανεξαρτησία των ατόμων με οπτική αναπηρία κατά την αγορά προϊόντων.
Η εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σωστή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ατόμων με οπτική αναπηρία, διοργάνωσε ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους των καταστημάτων Μασούτης στην περιοχή της Καλλιθέας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΤ Αθηνών (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) και εστίασε στην κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και στην πράξη μέσω συμμετοχικών παιχνιδιών και ασκήσεων. Χρησιμοποιώντας ειδικά γυαλιά προσομοίωσης, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με οπτική αναπηρία.
Η εκπαίδευση δεν περιορίστηκε μόνο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, αλλά επικεντρώθηκε και στη σημασία της ορθής γλώσσας, προκειμένου να αποφεύγονται στερεότυπα που ενδέχεται να δημιουργούν αίσθημα αποκλεισμού στους συνανθρώπους μας. Οι εργαζόμενοι, έχοντας πλήρη γνώση της ανάγκης για προσβασιμότητα και σεβασμό, είναι πλέον έτοιμοι να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση και να βοηθήσουν τους καταναλωτές με προβλήματα όρασης να πραγματοποιούν τις αγορές τους με τον πιο αυτόνομο τρόπο.