4 χρόνια Holy Spirit και δεν χορταίνουμε με τίποτα
Με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου bar, το Nou-Pou.gr φτιάχνει μια λίστα όλων εκείνων των στοιχείων που μας κάνουν να το αγαπάμε παθολογικά.
- 11/07/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Πριν από περίπου 48 μήνες, όταν ο Ξαβιέ και ο Μάριος αποφάσιζαν να δοκιμάσουν αντοχές και τύχη στο νέο αυτό εγχείρημα, η νυχτερινή ζωή της Γλυφάδας άλλαξε μέσα σε ένα βράδυ. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στα ακριβοθώρητα bar restaurants της περιοχής και τα κυριλέ bar που άνοιγαν σαμπάνιες σε κάθε ευκαιρία, προσγειώθηκε ένα bar που δεν ήθελε να αποδείξει τίποτα. Ήθελε απλά να κάνει τον κόσμο του να περνάει καλά.
Με αυτή την έννοια, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης και ο Μάριος Ράλλης είναι δύο επαναστάτες μοντέρνας κοπής. Δύο θεοπάλαβοι τύποι που έφεραν στη ζωή μας την τρέλα ενός tiki bar, την χαλαρότητα ενός beach bar πεζοδρομίου, την απεριόριστη ελευθερία του να πίνεις το ποτό σου χωρίς να σκέφτεσαι ούτε πώς είσαι ντυμένος ούτε ποιος θα σε κοιτάξει στα παπούτσια και τα μάτια.
Το Holy Spirit είναι τέσσερα χρόνια τώρα ένα δεύτερο σπίτι για πολλούς από εμάς στα Νότια, όσο συχνά ή αραιά κι αν το επισκεπτόμαστε. Κι ακόμα κι αν το αδερφάκι του στην παραλία του Varkiza Resort μοιάζει πιο ιδανικά τοποθετημένο για το mood αυτού του bar, είναι αυτό εκεί το μέρος στην Λαοδίκης που θα λατρεύουμε πάντα και στο οποίο θα επιστρέφουμε κάθε φορά.
Σας παρουσιάζουμε εκείνα που δεν χορταίνουμε με τίποτα από το Holy Spirit. Δεν χορταίνουμε…
Να μην ξέρουμε αν θα πάρουμε XL ή L cocktail σήμερα το βράδυ. Αλλά να παραγγέλνουμε τελικά το XL απλά και μόνο γιατί μπορούμε.
Να μαθαίνουμε από τον Ξαβιέ την τέχνη των cocktail όπως είναι. Χωρίς φιοριτούρες και υπερβολές, χωρίς λεζάντες και ανάγκη για εντυπωσιασμό.
Να πορωνόμαστε με κάθε νέο project που γεννά το μυαλό τους και το βάζουν σε εφαρμογή.
Να ξυπνάμε το επόμενο πρωί με διάθεση και το κεφάλι ελαφρύ, κάθε φορά μετά από μια βραδιά στο Holy Spirit.
Να ανακαλύπτουμε τα κλασικά cocktail αναγεννημένα μέσα σε εκδοχές που φτιάχνονται για τον άνθρωπο που θα τα πιει και όχι για εκείνον που θα τα διαβάσει σε ένα άρθρο.
Να χαζεύουμε φωτογραφίες του Μάριου από το δικό του “γραφείο” στην παραλία όταν οι άλλοι είμαστε στο κανονικό μας γραφείο.
A photo posted by Marios J. Rallis (@holy_rallis_41) on
Να τσιμπάμε από τα λίγα αλλά καλά που ετοιμάζει η κουζίνα και σερβίρει σε ρακέτες σε ξαπλώστρες σε αναπνευστήρες και ό,τι φανταστείς.
Να βλέπουμε τον Τσιορλίδα και τον Φελέκη πίσω από τη μπάρα.
Να περιμένουμε κάθε νέα αφίσα κάθε νέου πάρτι γιατί ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι θα έχει άλλη μια loco φωτογράφηση των δύο.
Να βάζουμε το hash tag #tinamaspeitomiami στις φωτογραφίες μας, γιατί αλήθεια, ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ MIAMI;
Να ανακαλύπτουμε σε κάθε επίσκεψη στη Χολάρα όλο και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην διακόσμησή του.
Να ανυπομονούμε για κάθε νέο κατάλογο ξεχωριστά σαν να έρχεται η νέα σχολική χρονιά.
Να μαθαίνουμε το ρούμι και την τεκίλα ξανά από την αρχή. Σε cocktail, σε χαμηλά ποτήρια, σε βραδιές ανυποψίαστης γευσιγνωσίας απλά επειδή κάποιος πίσω από την μπάρα είχε κέφια.
Να βλέπουμε όλα τα καλά παιδιά της bartending σκηνής να κάνουν το πέρασμά τους από την μπάρα του Holy Spirit.
Να βλέπουμε το Holy Spirit να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, να γίνεται καλύτερο, δυνατότερο και ομορφότερο.
Χρόνια πολλά