Κωνσταντέλλος: «Να αναλάβουν οι δήμοι τη λειτουργία του δικτύου των Κέντρων Υγείας»
Στο αίτημα της ΚΕΔΕ να αναλάβουν οι Δήμοι την ευθύνη της λειτουργίας του δικτύου των Κέντρων Υγείας, αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.. «Μόνο οι δήμοι έχουν την εγγύτητα και την αμεσότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και μπορούν να προλαμβάνουν τα κακώς κείμενα και να διασφαλίσουν τα απαιτούμενα», τόνισε μεταξύ άλλων.
- 07/10/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Στην έναρξη του 18ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, o Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δικτύου και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και σε Δημάρχους από όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ, της θεσμικής εκπροσώπησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, να αναλάβουν οι δήμοι την ευθύνη της λειτουργίας του δικτύου των κέντρων υγείας.
«Οι στόχοι των υγιών πόλεων, όμως, δεν περιορίζονται σ’ αυτό, περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος, όπου οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να ζουν με συνθήκες που προάγουν την υγεία και την ευζωία τους και τέλος, επεκτείνεται στη διαμόρφωση μίας καθημερινότητας απαλλαγμένης από περιττά άγχη που προκαλούνται από οικονομικές δυσκολίες και εμπόδια στην επίτευξη των καθημερινών στόχων μας, τη μετακίνηση στη δουλειά μας, την άθληση μας, την πνευματική μας ανάπτυξη ακόμα και την ψυχαγωγία μας», ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Όπως τόνισε, «ο μόνος τρόπος να διασφαλιστούν όλα τα απαιτούμενα σε μία πόλη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους στόχους των υγιών πόλεων, είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αρμοδιότητες και πόρους ο πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δήμοι της χώρας. Μόνο οι δήμοι έχουν την εγγύτητα και την αμεσότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και μπορούν να προλαμβάνουν τα κακώς κείμενα και να διασφαλίσουν τα απαιτούμενα. Για τους λόγους αυτούς, η ύπαρξη ισχυρών διαδημοτικών δικτύων, όπως το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι απαραίτητη. Οι διαδημοτικές συνέργειες, η δικτύωση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των στελεχών των δήμων, των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλα τα θέματα των συμπολιτών μας, είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι των πόλεων μας υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής».