Agaveria Noel: Το Noel κάθε Κυριακή σε βάζει στον κόσμο της τεκίλας και mezcal
Ένα pop up bar αφιερωμένο στην αγαύη, κάθε Κυριακή στο Νoel.
- 01/11/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Τις Κυριακές του Νοεμβρίου ο χώρος του Μπλε θα μεταμορφωθεί σε ένα pop up bar, αφιερωμένο στην αγαύη.
Το Noel μετατρέπει, για όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου (6, 13, 20 & 27) μετά τις 19:00, τον αγαπημένο και εντυπωσιακό χώρο του Μπλε, σε ένα Pop Up Bar, αφιερωμένο στην αγαύη. Το πλέον λατρεμένο προϊόν από τους μεξικάνους, από το οποίο προέρχεται το mescal και η τεκίλα.
Πηγή έμπνευσης του «Agaveria Noel» είναι μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις & γιορτές του Μεξικού, η «Ημέρα των Νεκρών». Γιορτάζεται δύο ημέρες, την 1η Νοεμβρίου & την 2η Νοεμβρίου και σύμφωνα με την παράδοση τους, επιστρέφουν οι νεκροί στη γη και τα αγαπημένα τους πρόσωπα τους υποδέχονται με κεράσματα & δώρα.
Κατά τη διάρκεια του «Agaveria Noel» το κοινό θα δοκιμάσει ετικέτες & αποστάγματα τεκίλας και mezcal.
Συγκεκριμένα, όσοι παρευρεθούν εκείνες τις Κυριακές στην μπάρα του Μπλέ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 12 και πλέον ετικέτες από mezcal, διάφορες ποικιλίες αγαύης αλλά και 12 και πλέον ετικέτες τεκίλα, όλα προερχόμενα από διάφορα χωριά & μέρη του Μεξικού. Τα αποστάγματα θα σερβίρονται σε μερίδες των 30ml αλλά και των 60ml.
Ακόμα, θα υπάρχουν 3 διαφορετικές γευστικές δοκιμές (tasting flights), σε ειδικές τιμές στο πλαίσιο του «Agaveria Noel», όπου ο καλεσμένος θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει παράλληλα, 3 ή 4 διαφορετικά, premium αποστάγματα που θα κατηγοριοποιούνται με βάση κάποιο χαρακτηριστικό τους π.χ. τεκίλες από 30ml το κάθε ποτήρι (μια λευκή, μια παλαιωμενη και μία extra παλαιωμενη) ή π.χ. διαφορετικά mezcal όπου θα είναι από την ίδια ποικιλία αγαύης αλλά από διαφορετικά χωριά ή 3 διαφορετικά mezcal από διαφορετικές ποικιλίες αγαύης
Παράλληλα, η ομάδα των δημιουργικών bartenders του Noel θα δημιουργήσει 8 cocktails βασισμένα στο mezcal και στην τεκίλα ενώ για πρώτη φορά θα εμφανιστεί σε αθηναϊκή μπάρα, η μπύρα Pulq, που περιέχει Mezcal και είναι στους 10,5 αλκοολικούς βαθμούς.
Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτές τις βραδιές και η κατάλληλη συνοδεία φαγητού. Ο Γιώργος Κωφός θα έχει επιμεληθεί το ανάλογο μενού με άρωμα Μεξικό.
FB: www.facebook.com/theholidaybar IG: @thenoelbar
Νoel: Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534