Food Hall Συγγρού: Τι ακριβώς είναι ο νέος χώρος που άνοιξε και ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του
Ιταλική κουζίνα, μαγειρευτά φαγητά για take away και προϊόντα πρωινού. Το Food Hall, όπως ονομάζεται ο νέος χώρος εστίασης επί της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Νέου Κόσμου, έρχεται να συνδυάσει μία σειρά από brands, κάθε ένα από τα οποία ανταποκρίνεται σε ανάγκες για διαφορετικές ώρες της ημέρας - Τα καταστήματα που περιλαμβάνει
- 24/12/2022
- Κείμενο: Γιώργος Λαμπίρης
Στη δημιουργία ενός πολυσύνθετου χώρου εστίασης, ο οποίος στοχεύει να καλύπτει τις διατροφικές απαιτήσεις των πελατών του καθ’ όλες τις ώρες της ημέρας προχώρησε ο όμιλος Salas.
Πρόκειται για μία επιχείρηση με πολυσχιδή παρουσία στον τομέα του εμπορίου, της αποθήκευσης και της διανομής τροφίμων, ενώ διατηρεί εδραιωμένη παρουσία στο χώρο του catering. Το Food Hall, όπως ονομάζεται το νεοσύστατο concept, βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού 101 στο ύψος του Νέου Κόσμου και επί της ουσίας έρχεται να συνδυάσει μία σειρά από brands του ομίλου, τα οποία συστήνει στο κοινό. Αυτά με τη σειρά τους, έρχονται να ανταποκριθούν το κάθε ένα από αυτά σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Για παράδειγμα το Ubra είναι κυρίως επικεντρωμένο στην προσφορά προϊόντων πρωινού όπως είναι κρουασάν, σάντουιτς και διάφορα είδη σφολιάτας καθώς και στον τομέα του καφέ.
Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και η «Σπιτική Κουζίνα» που ουσιαστικά αποτελεί μία αλυσίδα εστιατορίων που προσφέρουν καθημερινά φαγητό και λειτουργεί με τη μορφή του take away σε προσιτές τιμές και συνολικά αυτή τη στιγμή το δίκτυό της αριθμεί 19 καταστήματα.
Food Hall Συγγρού: Ιταλική κουζίνα και τηγανητό κοτόπουλο πανέ
Στο χώρο του Food Hall φιλοξενούνται ακόμα το concept «Waffle King», πoυ επικεντρώνεται στην δημιουργία και προσφορά βάφλας σε διαφορετικές εκδοχές. Ταυτόχρονα όμως λειτουργούν και δύο ακόμη brands, το Chicken Bites που ειδικεύεται στα παναρισμένα προϊόντα κοτόπουλου καθώς και το Piccolo που προσφέρει προϊόντα από την ιταλική κουζίνα, ήτοι ζυμαρικά και pinsa, η οποία παρασκευάζεται από τρία διαφορετικά είδη αλεύρων και έχει οβάλ σχήμα σε αντίθεση με το κυκλικό που έχει η γνωστή σε όλους μας πίτσα.
Το Food Hall λειτουργεί σε 24ωρη βάση και 365 ημέρες το χρόνο. Σημειώνεται ότι εκτός των άλλων συνεργάζεται με τους Κουλουράδες, από τους οποίους προέρχονται τα κουλούρια που διατίθενται κατά τις πρωινές ώρες στο κατάστημα. Κατά το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η διανομή των προϊόντων, καθότι το νέο σημείο εστίασης έχει μόλις λίγες ημέρες που λειτουργεί, έχοντας ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις αρχές Δεκεμβρίου.
Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας – Τα πρώτα βήματα της οικογένειας από ένα εστιατόριο στο Μοσχάτο
To Salas Group αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη της ατομικής επιχείρησης που ίδρυσε ο πατέρας του σημερινού επικεφαλής του ομίλου, Νίκου Σαλαπατάρα και δεδομένου ότι η οικογένεια διατηρεί άμεση σχέση με το χώρο της εστίασης. Την αρχική δραστηριότητα της οικογένειας Σαλαπατάρα αποτελούσε ένα εστιατόριο, το οποίο δημιουργήθηκε στο Μοσχάτο με διαδρομή από το 1914.
Ωστόσο, ο Νίκος Σαλαπατάρας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος έχτισε τον συγκεκριμένο όμιλο με ίδιες δυνάμεις. Για να αντιληφθούμε την οικονομική αποτύπωση που έχει η επιχείρηση, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατέγραψε κύκλο εργασιών 25,64 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών του 2020 ήταν 34 εκατομμύρια ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όμως, ο όμιλος Salas αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους ισχυρούς παίκτες της αγοράς στον τομέα του catering, συμμετέχοντας σε δημόσιους διαγωνισμούς για τη σίτιση σχολικών μονάδων αλλά και μονάδων φιλοξενίας μεταναστών.
Aνάμεσα στις δραστηριότητες του ομίλου είναι η παραγωγή και προσφορά κρύων και ζεστών γευμάτων, το εμπόριο τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, η διαχείριση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, προσφέροντας σειρά υπηρεσιών που αφορούν στην αποθήκευση, διακίνηση και ομαδοποίηση παραγγελιών και στον σχεδιασμό των δικτύων τροφοδοσίας. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική οντότητα κινείται τόσο στον ιδιωτικό τομέα, καθώς συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες, εκπαιδευτικούς και αθλητικούς οργανισμούς για την παροχή γευμάτων αλλά και στον δημόσιο τομέα, όπου όπως προείπαμε διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε σειρά διαγωνισμών, που κυρίως σχετίζονται με τη σίτιση εκτεταμένων πληθυσμιακών ομάδων.