Corallo Nero: Ιταλική μαεστρία σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Παλαιό Φάληρο
Ο Άρης Χατζόπουλος έκανε ως φαίνεται και πάλι τα μαγικά του, αυτή τη φορά μπροστά στην πασαρέλλα της Falirofornia.
- 24/08/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Στο καινούργιο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Coral» στο Παλαιό Φάληρο η ιταλική κουζίνα έχει το touch του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.
Απέναντι από την περαντζάδα του Παλαιού Φαλήρου, τα φοινικόδεντρα, τα κλάσικ ψητά καλαμπόκια, τη σκακιέρα του Φλοίσβου και τις γραμμές του τραμ, το «Coral» είναι ακόμη ένα σήμα κατατεθέν της παραλιακής.
Από το 1963 που άνοιξε οι Αθηναίοι έχουν περάσει και περνούν άπειρες φορές από μπροστά του στις καλοκαιρινές τους αυτοκινητάδες, στον πηγαιμό ή στο γυρισμό από το μπάνιο, τον παράλιο καφέ ή τη νυχτερινή τους έξοδο κι εκείνο έχει δει την παραλιακή να αλλάζει πολλές φορές. Τώρα τελευταία το ξενοδοχείο –ανήκει στην οικογένεια του Άρη Χατζόπουλου, ψυχή του παλιού «El Pecado», που τώρα το έχει ρίξει στο ψαρομεζεδο-τσιμπολόγημα με το «Ψαρώσαμε» στη Γλυφάδα– έκανε κι εκείνο το ρεκτιφιέ του: ανακαίνισε την πλειονότητα των δωματίων του, έφτιαξε μια όμορφη μικρή πισίνα που θυμίζει λουτρό στα ψηλά του πατώματα κι εγκαινίασε ένα νέο καφε-εστιατόριο στο ισόγειο, το «Corallo Nero», που χαζεύει τη θάλασσα και βλέπει λίγο ουρανό όταν ανοίγει ένα τμήμα της οροφής του.
Μάρμαρα, υφάσματα και μοτίβα συνδυάζονται σε ένα mix & match που αποδίδει με πιο σύγχρονο τρόπο κάποιες κλασικές γραμμές, ενώ κλασική είναι και η ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο γνωστός σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι κι εκτελεί ο μόνιμος συνεργάτης του Δαμιανός Σιδηροκανέλλης. Το δροσερό μαριναρισμένο λαβράκι, η κρεμώδης burrata με τα σαλατικά και τα ελαφροσοταρισμένα ντοματίνια, το απλό και ισορροπημένο vitello tonnato με την κάππαρη και η κλασική Caesar’s με βινεγκρέτ αντζούγιας σε βάζουν, κιόλας από την πρώτη μπουκιά, σε ωραίο mood.
Στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα τραγανά μπουρεκάκια με γέμιση τυριών και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας –σαν σπιτική– και μια πίτσα αλά «καρμπονάρα» με ωραία, τραγανή, λεπτή και νόστιμη ζύμη, κρέμα liaison και μάγουλα χοιρινού –πλούσια, πλουσιότατη–, ένα νόστιμο μαύρο ριζότο με θαλασσινά, μια σωστά ψημένη ταλιάτα κι ένα ζουμερό, γενναιόδωρο μπιφτέκι νεροβούβαλου με βαθιά γεύση, που έρχεται παρέα με τραγανές πατάτες. Η πανακότα μάνγκο (λίγο υδαρής στην περίπτωσή μας, αλλά πολύ γευστική ) και το σεμιφρέντο με σος πορτοκαλιού γράφουν όμορφο φινάλε. Κλείνοντας, να πω ότι έχουν δώσει προσοχή και στον καφέ τους –την ημέρα που πήγαμε έκανε το ντεμπούτο του ο barista Άγγελος Κυπραίος–, γεγονός που μαρτυρά έξτρα φροντίδα τόσο για τους guests όσο και για τους εκτός και ότι εν γένει αποτελεί καλή περίπτωση για εστιατόριο ξενοδοχείου, με επίσης καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Αν κατηφορίσετε για σουλάτσο στα Φάληρα, έχετέ το κατά νου.
Πηγή: athinorama.gr