Το Food Festival συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε μέρα όλο και περισσότερο
Το πρώτο νότιο Food Festival ξεκίνησε και το Nou-pou.gr πέρασε από εκεί για να καταγράψει τα πάντα. Food Festival Week, ημέρα δεύτερη.
- 16/12/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Για άλλη μια μέρα, ξεχυθήκαμε με την Φραντζέσκα στα μαγαζιά των νοτίων, να δούμε τι άλλα καλά προσφέρει στους κατοίκους του και μη, το πρώτο Food Festival. Πάντα στο πλευρό μας το Down Town, ο Easy97,2 και φυσικά, το Nou-pou.gr.
Φυσικά και δεν τα προλάβαμε όλα, αλλά να σου πω την αλήθεια, έχουμε μέχρι και την Παρασκευή 18/12. Που, μεταξύ μας, και εσύ προλαβαίνεις να τα δοκιμάσεις όλα. Έτσι λοιπόν, χέρι χέρι ξανά, κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της Γλυφάδας, αρχίζοντας από το πιο κλασικό πλέον, για έναν νότιο, Moou.
Moou
Από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, το Moou κάνει τα δικά του ωραία πράγματα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δοκιμάσεις το μενού του για ολόκληρη την εβδομάδα από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 με 10% έκπτωση στο κατάλογο φαγητού και ποτού. Εμείς δοκιμάσαμε ένα φανταστικό μοσχαράκι γάλακτος που στο χωριό μου το έλεγαν Cote de Veau συνοδευόμενο από παπαρδέλες λαχανικών, baby potatoes και σάλτσα demi pepper. Σε άλλα νέα, είναι όσο ωραίο φαίνεται στις φωτογραφίες.
Όμως όταν βλέπεις και το μπαρ στα δεξιά να σου κλείνει το μάτι, σε συνδυασμό με το Happy Hour, μέρες (φεστιβάλ) που είναι, το θέλεις και το cocktail σου. Τα Zombies λοιπόν, πήραν φωτιά. Κυριολεκτικά.
Φοίβης 17, Γλυφάδα, 211 4096295
Ramino
Σειρά μετά το Moou, είχε το Ramino, ένα εξαιρετικό πολύ μικρό και ζεστό μαγαζί επί της Μεταξά, που δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα ζωής. Και εδώ αρχίζουν να παίζουν βιολιά, γιατί μόλις δεις τι σου προσφέρει σε καιρούς Food Festival θα ψάχνεις να βρεις τραπέζι. Και δεν είναι και εύκολο.
Κάθε μέρα 12:30 με 15:00 θα ευτυχίσεις και εσύ με το Happy Hour τους, αφού σου προσφέρουν 15% έκπτωση σε ολόκληρο τον κατάλογο. Χωρίς να σε αφήσουν να πάρεις μια ανάσα πριν την επόμενη μπουκιά, μετά τις ώρες ευτυχίας, από τις 15:00 μέχρι τις 20:00, το Ramino έχει φτιάξει ένα Custom Made Menu μόνο για σένα και μπορείς πάρα πολύ εύκολα να το βρεις εδώ. Αφού το δείς, σου προτείνω να πας και να το δοκιμάσεις, αφού το κοτόπουλο La Fregola τυλιγμένο σε προσούτο San Danielle, με λιαστή ντομάτα, κους κους και ραπανάκι, ήταν ένα από τα πολλά must των νοτίων.
Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8944430
Gazi College
Και φυσικά, τι άλλο θα κάναμε ανάμεσα στην αλλάγη κουζίνας; Πήγαμε για ένα cocktail στο Gazi College. Φωτεινό και γιορτινό, το Gazi College στην Γλυφάδα, σε περιμένει από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 να απολαύσεις ό,τι θέλεις από τον κατάλογο του φαγητού με 10% έκπτωση.
Επειδή εμείς όμως πήγαμε απροετοίμαστες και δεν θέλουμε να σε αποθαρρύνουμε, σου λέμε πως ακόμη και αν δεν προλάβεις να δοκιμάσεις κάτι από τον κατάλογο του φαγητού, το Gazi College δεν θα σε αφήσει έτσι. Με ειδική all day προσφορά, 1+1 Offer σου δίνει την ευκαιρία να πιείς δύο cocktails στην τιμή του ενός.
Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723
Just Burgers
Σαν λάτρης των γαλλικών τυριών, δεν θα μπορούσα να είχα χάσει την μέρα που ένα από τα πιο αγαπημένα μου μπεργκεράδικα στα νότια, είχε την προσφορά μιας Cranberry Day, από τις 16:00 μέχρι τις 19:00, απολαμβάνοντας ένα Burger κοτόπουλου με brie και cranberry suace μόνο με 7 ευρώ.
Το καλό με το Just Burgers είναι πως όλα τα burgers του είναι τέλεια. Το κακό με το Just Burgers στο Food Festival Week είναι πως κάθε μέρα αλλάζει και το burger της προσφοράς. Μόνο που τώρα που ξαναδιαβάζω τις δύο παραπάνω προτάσεις, δεν καταλαβαίνω γιατί το μενού της εβδομάδας να είναι πρόβλημα.
Λαοδίκης & Βασιλέως Γεωργίου 10, Γλυφάδα, 210 9680350
Pere Ubu
Κλείνοντας, καταλήξαμε πάλι σε φρούτο. Αυτήν την φορά όχι σε θαλασσινά μα σε ιταλική βραδιά στο Pere Ubu. Πήραμε λοιπόν, την Pizza με φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτα (Bio), βασιλικό και ρόκα (Bio). Μπορείς και εσύ να δοκιμάσεις το ειδικά διαμορφωμένο μενού τους μέχρι την Παρασκευή, κάθε μέρα από τις 15:00 μέχρι τις 18:00. Το απόλυτο lunch break το οποίο θα βρεις πολύ εύκολα, εδώ.
Κύπρου 74, Γλυφάδα, 211 2158737
Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watckinson