Αναστασία Καψή: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης
Ποια είναι η Αναστασία Καψή που αναλαμβάνει τη θέση της νέας προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Νέας Σμύρνης - Αναλυτικά η νέα σύνθεση
- 02/04/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Νέας Σμύρνης ορίστηκε η Αναστασία Καψή, σύζυγος του μέχρι πρότινος προέδρου Ιωάννη Παπαδάτου, ο οποίος έφυγε πριν από δύο μήνες από τη ζωή.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Νέας Σμύρνης έχει ως εξής:
- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΨΗ
- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
- ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΙΤΣΑΔΙΩΤΗ
- ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
- ΜΕΛΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΚΑ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
Αναστασία Καψή: Το βιογραφικό της νέας προέδρου
Η Αναστασία Καψή – Παπαδάτου γεννήθηκε στην Αυστραλία από γονείς Έλληνες μετανάστες. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε πολυεθνικές εταιρίες – σύμφωνα με το βιογραφικό της στο LinkedIn μεταξύ άλλων στην εταιρία Ορκωτών Λογιστών BDO και στην Deloitte Greece, που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα Συμβουλευτικής και υπηρεσιών Management. Είναι η χήρα του μέχρι πρότινος προέδρου Ιωάννη Παπαδάτου και μητέρα δύο παιδιών.
Το βιογραφικό της, όπως το καταγράφει η ίδια:
Γεννήθηκα στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας από Έλληνες μετανάστες γονείς. Είμαι ενεργός δημότης Νέας Σμύρνης και εργαζόμενη μητέρα διδύμων τέκνων, τα οποία φοιτούν στα σχολεία της Εστίας.
Έχω νιώσει από μικρή τον ξεριζωμό των γονιών μου από την πατρίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, επομένως η προσφυγιά και η μετανάστευση του απανταχού ελληνικού λάου έχει χαραχθεί στην ψυχή μου ανεξίτηλα από τις διηγήσεις τους.
Ως σύζυγος του αείμνηστου Προέδρου της Εστίας Νέας Σμύρνης, Ιωάννη Παπαδάτου, μοιράστηκα επί σειρά ετών το όραμά του, βιώνοντας την αγάπη του για την ιστορία της Ιωνίας και για τις χαμένες αλησμόνητες πατρίδες.
Διαθέτω 25ετή εμπειρία και άριστες συστάσεις από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Αγγλία. Η εμπειρία μου σε απαιτητικά επαγγελματικά περιβάλλοντα θεωρώ ότι με καθιστά ικανή να εργάζομαι σκληρά και υπό πίεση, στοχεύοντας σε υψηλές επιδόσεις τις όποιες επιτυγχάνω σε σύντομες χρονικές προθεσμίες.
Είμαι πάντα πρόθυμη να βοηθήσω, στην υποστήριξη και οργάνωση ομάδων εργασίας, με άριστες δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας. Είμαι πολύγλωσση και διαθέτω αποδεδειγμένη εμπειρία σε λογιστικές και οικονομικές υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια παράλληλα έχω εμπλακεί στον έλεγχο εσωτερικών διαδικασιών και στη διαχείριση κινδύνων (Risk Management).
Οι γνώσεις και οι ικανότητές μου σε πολλαπλά καθήκοντα υψηλών απαιτήσεων θεωρώ ότι με καθιστούν κατάλληλη και έτοιμη να αναλάβω τις ευθύνες της θέσης της Πρόεδρου της Εστίας Νέας Σμύρνης, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας το όραμα του αείμνηστου συζύγου μου Ιωάννη Παπαδάτου, όπως έχω άλλωστε χρέος ως ενεργή δημότης του Δήμου της Νέας Σμύρνης, στον οποίο έχω την χαρά να είμαι δημότης τα τελευταία 20 χρόνια.
Η Εστία της Νέας Σμύρνης
H Εστία Νέας Σμύρνης είναι Πολιτιστικό Ίδρυμα, με έδρα τη Νέα Σμύρνη, που ιδρύθηκε το 1930, με κύριο στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των προσφύγων από τη Σμύρνη και γενικότερα τη Μικρασία. Είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 ως «Λέσχη Νέας Σμύρνης», με πρωταρχικό στόχο την άμεση ικανοποίηση των οικιστικών αναγκών των προσφύγων. Επιπλέον, σύμφωνα με το καταστατικό του, ο νέος σύλλογος αποσκοπούσε στην «καλλιέργεια φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών του» και στη «δημιουργία μέσων προς επωφελή κοινωνικήν δράσιν και ιδία ψυχαγωγίαν». Το 1939 ο Πρόεδρος της Λέσχης Πάνος Χαλδέζος εισηγείται τη μετονομασία της σε «Εστία Νέας Σμύρνης», ενώ οι στόχοι και οι δραστηριότητές της διευρύνθηκαν για να συμπεριλάβουν τη διάσωση, τη συλλογή και τη μελέτη υλικού σχετικού με τον Ελληνισμό της Μικρασίας, της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου και της Θράκης.
Έκτοτε, η Εστία εξελίχθηκε σε σημαντικό πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού της Ανατολής και αναπτύσσει πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική δράση, που δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη της, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.
Σήμερα, στην Εστία λειτουργούν μεταξύ άλλων Μουσεία (Βυζαντινής Τέχνης, Μικρασιατικής εκστρατείας, Τέχνης), Βιβλιοθήκη με τμήμα συντηρήσεως και βιβλιοδεσίας, Πινακοθήκη με έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, Θεατρική Ομάδα και πολλές ακόμη δραστηριότητες.