Mad Clip: Η ζωή, η τραπ και η μοιραία αγάπη για την ταχύτητα
Ο θάνατος του Mad Clip σόκαρε τον χώρο της ραπ μουσικής και βύθισε στο πένθος τους οικείους του, καθώς και το κοινό του. Η ιστορία του Ελληνοαμερικανού τράπερ, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε στο Παλαιό Φάληρο της Αθήνας, έμελλε να τελειώσει τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, με το όνομα του νεαρού μουσικού να προστίθεται στη μακρά λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους πάνω στην άσφαλτο.
- 02/09/2021
- Κείμενο: Κωνσταντίνος Κουτλιάνης
Τέλος δεν έχουν τα δυστυχήματα στα νότια προάστια. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, ένας νεαρός ντελιβεράς χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε στη Βουλιαγμένη από ΙΧ, ένας οδηγός μηχανής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Ρίμπας, στο σημείο που γίνονται κόντρες και τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου ο ράπερ Mad Clip (Πίτερ Αναγνωστόπουλος) σκοτώθηκε στη Βουλιαγμένη καθώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, έχοντας όπως φαίνεται προηγουμένως αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το τροχαίο του μοιραία έφερε στο μυαλό πολλών το τραγικό συμβάν του 2016, όταν ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε σε δυστύχημα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Η μοιραία νύχτα
O Mad Clip βρισκόταν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στον γάμο της μάνατζερ της Panik Records Λίας Παπαδοπούλου με τον φωτογράφο Γιώργο Μπενουδάκη. Ο 34χρονος τραγουδιστής ήταν φίλος του ζευγαριού – παρόντες στον γάμο ήταν επίσης άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, όπως η Ελένη Φουρέιρα, ο Χρήστος Μάστορας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Τάμτα και άλλοι. Μάλιστα λίγες ώρες πριν το τροχαίο ο 34χρονος τράπερ είχε ανέβει στη σκηνή μαζί με την Ελένη Φουρέιρα και μαζί τραγούδησαν το επιτυχημένο κομμάτι τους «Μπορεί». Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε στον λογαριασμό του κάποια βίντεο από τη δεξίωση.
Ήταν λίγο μετά τις 02:00 όταν ο Mad Clip με μεγάλη ταχύτητα διέσχιζε την περιοχή της Βουλιαγμένης. Ακριβώς έξω από την εκκλησία της Παναγιάς Φανερωμένης, το αυτοκίνητό του, μάρκας Porche, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε κολώνα φωτισμού και έπειτα σε δέντρο. Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο διπλώθηκε στα δύο με τον τραγουδιστή να παραμένει εγκλωβισμένος εντός του οχήματος για τουλάχιστον δύο ώρες, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Από την άμορφη μάζα του οχήματος, ο τραγουδιστής απεγκλωβίστηκε έπειτα από προσπάθεια δώδεκα πυροσβεστών που βρέθηκαν στο σημείο με τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής.
Μετά το τροχαίο ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης η κολώνα σχεδόν καταστράφηκε, με συνεργεία του Δήμου να την απομακρύνουν καθώς ήταν πιθανή η πτώση της. Στο σημείο υπήρχαν και ίχνη από λάστιχα, κάτι που σημαίνει πως ο Mad Clip προσπάθησε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην πορεία του.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν άνθρωποι που τον ήξεραν και άκουγαν τη μουσική του για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του.
Ποιος ήταν ο Mad Clip
Ο Μad Clip (ή αλλιώς Πίτερ Αναστασόπουλος) ήταν γνωστός τραγουδιστής της τραπ μουσικής και μέλος της εταιρείας Capital Music. Το όνομά του είναι το ακρωνύμιο της φράσης “Money and Drugs, Can’t Live in Poverty”. Ο 34χρονος τραγουδιστής γεννήθηκε στις 25 Μαϊου του 1987 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Από μικρός ερχόταν στην Ελλάδα για διακοπές και σε ηλικία 13 ετών ακολούθησε τον Παλαιοφαληριώτη πατέρα του στην Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια πηγαινοερχόταν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική, μέχρι το 2016 που πήρε την απόφαση να έρθει μόνιμα στην Αθήνα. Όπως είχε εξομολογηθεί το 2019 σε συνέντευξή του στο NouPou, από νεαρή ηλικία έβγαινε στα Νότια Προάστια και “αλήτευε” σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη και φυσικά το Παλαιό Φάληρο. «Αράζαμε πολύ στο ξύλινο πάρκο στη Γλυφάδα. Μαζευόμασταν όλα τα “καλά” παιδιά, αλκοόλ, τσιγάρα και freestyle. Υπήρξε και μία εποχή που τη βγάζαμε πολύ απέναντι από το Sussex, αν το θυμάσαι. Επίσης, όσο περίεργο και μακάβριο κι αν ακούγεται έχω καπνίσει άπειρα τσιγάρα μέσα στο αγγλικό νεκροταφείο στο Φάληρο» δήλωνε τότε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Ναι, κάναμε τις αλητείες μας, δεν ήμασταν άγιοι. Για να επιβιώσουμε κάναμε τις δουλειές μας. Με την Αστυνομία είχαμε θέματα. Τώρα, να παίξουμε ξύλο με άλλους, εντάξει, είναι καθημερινά πράγματα, κάποτε ζούσαμε γι’ αυτά».
Ήταν όμως γνωστή και η αγάπη του για τις μεγάλες ταχύτητες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Mad Clip είχε εμπλακεί σε μια τρομακτική καταδίωξη από περιπολικά, καθώς δεν είχε υπακούσει σε σήμα της αστυνομίας να σταματήσει ενώ έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Ο τράπερ τελικά συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Αφού του βεβαιώθηκε σειρά παραβάσεων με υψηλά χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα, τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Μία ημέρα μετά το συμβάν, ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έλεγε: «Είμαι κοντράκιας, μου αρέσει η ταχύτητα – σωστό ή λάθος, θα το κρίνει όποιος είναι να το κρίνει. Είμαι γκαζάκιας».
Ο γνωστός τράπερ ξεκίνησε από μικρός να ασχολείται με τη μουσική γράφοντας ρίμες στα Αγγλικά. Το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε στα ελληνικά ήταν μία συνεργασία με τον ράπερ Τάκι Τσαν, με τίτλο «Είμαι τρελός». Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η ανοδική του πορεία προς την κορυφή των ελληνικών charts. Κατάφερε σε διάστημα 4 χρόνων να είναι μόνιμα στις τάσεις του ελληνικού Youtube και τα τραγούδια του να παίρνουν εκατομμύρια προβολές. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας Capital Music που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και ανέδειξε πολλούς τραγουδιστές της τραπ μουσικής. Ο Mad Clip είχε βγάλει κατά σειρά τα εξής album: O Amerikanos (2017) , Super Trapper (2019) , Super Trapper II (2020) και Still Active (EP, 2021). Είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον τραπ χώρο όπως Light, Snik, Mente Fuerte, HAWK,Billy Sio αλλά και καλλιτέχνες από την ποπ μουσική σκηνή, όπως η Ελένη Φουρέιρα και η Josephine.
Κομμάτια του που ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια views:
Drip 9,5 – εκατομμύρια προβολές
Χιλιόμετρα – 10 εκατομμύρια προβολές
Kinitro – 12 εκατομμύρια προβολές
Ekali – 12,5 εκατομμύρια προβολές
Hustla – 13 εκατομμύρια προβολές
Mporei – 18 εκατομμύρια προβολές
Megistanas – 18,5 εκατομμύρια προβολές
Dealer – 19 εκατομμύρια προβολές
Fimi – 25 εκατομμύρια προβολές
Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του, πολλοί καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής με τους οποίους συνεργάστηκε, έστειλαν το δικό τους μήνυμα πένθους μέσω των social media.